Salomon BBR 8.9

Salomon BBR 8.9
Kategori: All mountain
Nivå: Avancerad
Märke: Salomon
Årsmodell: 2013
Mått (Nos/Midja/Bak): 147/88/110 mm Svängradie: 11.50 m (166 cm)
Storlekar: 166,176,186 cm
Pris: 6000 Kr
Tillverkarens beskrivning
Formad för framtiden. BBR har en surfbrädesform fram för bättre flyt i lösa förhållanden, kombinerat med en smal bakända och kort svängradie i sidoskärningen för pisten.

(Officiell information från Salomon)


Vad tycker du om Salomon BBR 8.9?
5
4
3
2
1
Seth Frostborn
Seth Frostborn (Gäst)
2014-02-06
Styrkor:
Lättåkt, fartstabil, bra flyt i puder, skön surfkänsla.

Svagheter:
Knepiga att snurra med i parken då nosen är lång.

Sammanfattning:
Troligtvis en av de mest optimala all mountain skidorna som finns. Normalt brukar all mountail bli just lite av en kompromiss eftersom de är tänkt att funka överallt. Efter en säsong på mina BBR så kan ja bara konstatera att enda gången de inte känner sig hemma är i parken.
Men om du gillar att kunna hamra pist och sedan styra om o jaga puder eller lite stökig skogsåkning så kommer BBRen att leverera & överraska positivt gång på gång.

Åkstil: Pist, Puder, Park, Skierx
Testad längd: 186 cm
Åkarens vikt: 85 kg
Åkarens längd: 178 cm

deepsnow
2013-02-04
Styrkor:
Klarar allt

Svagheter:
Ser för jäkliga ut i sin form

Sammanfattning:
Många har uppfattningar om denna skida från reklam jippo av Salomon till totalt värdelösa skidor att ha. Gemensamt för dessa uttalanden är oftast hörsägen som allt annat, och oftast utan själva ha haft möjligheten att testa skidan innan munlädret har leverarat.
Jag är 194 med 105 kilo i bagaget. Jag åker allt från orörd snö till blå is både fort som sakta. Jag har nu testat skidan i yttre kanterna i St.anton med riktigt bra snö som sorber till riktig is. Inte en endast gång har skidorna gett vika, och hur detta fungerar kan bara de lärda tvista om. Faktum är att skidorna är otroliga och det man oftast hör är att BBR inte kan ta is tack vare sin form! det är en evig lögn dom går som missiler med rena skär, kanske beror det på min kunskap att åka skidor men å andra sidan kan jag då även säga om skidan inte höll måttet.
Visst finns det andra skidor som kan prestera samma resultat men inga som kan hjälpa en trött skidåkare genom att surfa på sorben eller en uppkörd backe emedan alla klagar på trötta ben och svårigheter eller bli som en kamilont som ändrar karaktär för just där du åker med utlovad produkt information.
Jag deltog i Weise Rauch i år som en rolig grej och var i valet och kvalet vilka skidor jag skulle ta, antingen storslalom eller skulle jag testa BBR, valet blev det senare och många kom efter vid varje lift och frågade hur i helv... kunde jag passera dem i störtlopp med de där vattenskidorna? Dom är fart stabila, så vad saknas för denna skida? Inget.
Dom flesta butiker ger möjligheten att testa skida innan köp, så ta och testa innan köp men inte bara ett åk utan en heldag, och jag lovar dig att du säkerligen blir lika biten och förvånad som många andra.

Som lite information kan berätta att en av Stadiums butiker utan behöva lämna ut stad och plats sålde ut skidorna cirka 4 par för 3200:-/par med motiveringen att skidor går bara att köra i lössnö eller typ Sorbet berättat från tillika ansvarig för skidavdelningen i butiken.

Surprice jag använder 176 cm

Testad längd: 176 cm
Åkarens vikt: 105 kg
Åkarens längd: 194 cm

Steven S
Steven S (Gäst)
2019-04-14
Notera! Den här texten har översatts av Google Translate.
Visa original
Styrkor:
Hemligt vapen. Cult ski. Hanterar allt med lätthet och ökar ditt självförtroende.

Svagheter:
Nyklädda isiga backar, men även dessa hanteras med lätthet om du är en bra skidåkare.

Sammanfattning:
Jag rider på min BBR i 7 år nu, ca 2 till 3 veckor per år och några korta skidor. Eftersom jag är ett redskapsfreak, varje gång jag hyr den bästa skidan som finns tillgänglig för en eller två dagar: Quattro's, Hero Pro Elite, Mantra, Super Shapes ... Och varje gång jag är besviken för att de inte är så mångsidig och som min underbara BBR. Kommer att köpa ett annat par nu, om mitt första par dör. Jag har inte platsen i min bil för att få 4 par skidor för alla villkor, men dessa MFs kombinerar dem alla.

Årsmodell: 2012
Åkstil: Sluttningar, off piste, pulver, hoppning, parkera
Testad längd: 176 cm
Åkarens vikt: 67 kg
Åkarens längd: 172 cm

Arvid
Arvid (Gäst)
2019-02-11
Notera! Den här texten har översatts av Google Translate.
Visa original
Styrkor:
Använd dem under alla förhållanden och mestadels i backarna. Inte ofta pulver där jag går. Otroligt kul, lätt vändning, stabil i hastighet upp till 95 km / h och efter lunch när andra kämpar i stötar eller våt slush jag bara njuter av livet. Du kan glida och hugga med olika tan och ha kul. Jag är 188 cm lång och gillar 186-tonerna bättre än 176 efter att ha provat båda.

Svagheter:
På is, men jag känner mig aldrig osäker. Starka ryttare kan hugga dem och sedan sparkar de bra med korta varv.

Sammanfattning:
Fantastiska roliga stabila skidor som du kan få för mycket lite pengar idag.

Årsmodell: 2013
Åkstil: Allt berg men mestadels i pisten
Testad längd: 186 cm
Åkarens vikt: 88 kg
Åkarens längd: 188 cm