Salomon Equipe 10 SC Pilot


Märke: Salomon
Årsmodell: 2005

Vad tycker du om Salomon Equipe 10 SC Pilot?
5
4
3
2
1
(Gäst)
2008-03-06
Styrkor:
Mycket stabila (trots att mina endast är 164 cm), biter på de flesta underlag, ganska lättåkt som sagt trots att det inte är någon nybörjarskida. Ett tips är att slipa kanterna med 89 eller 88 graders vinkel, vilket garanterat ökar upplevelsen markant, (dock ökar också risken för trötta ben) :)

Svagheter:
Är en renodlad pistskida, den som lämnar detta område riskerar att bryta diverse ben. Denna skida + stora orörda vidder fungerar som alla nog förstår nämligen inte så bra ihop...
Gör inte heller mitt misstag och försök leka parkråtta med dessa.
Utseendet kunde tillverkarna som sagt jobbat mer på

Sammanfattning:
Snabb (eller ja.. måttligt i alla fall), stabil, bra skida.
Dock kunde tillverkarna som sagt jobbat mer på utseendet.
För den som inte gillar att bli omkörd i pisten är detta ett fint alternativ!

Åkstil: Pist
Testad längd: 165 cm
Åkarens vikt: 70 kg
Åkarens längd: 178 cm

Tecman
2006-02-10
Styrkor:
Snabb! men fortfarande hyfsat human på grund av skärningen, hård och vridstyv. Man måste dock passa sig då den lätt skär ner där det är lite mjukare snö.
I övrigt håller jag med Mountain Man, dock är min vikt lägre vilket gör skidan mer stabil för mig.
Anledningen till att jag köpte 160cm är att jag gärna vill piska skidorna i ett par slalombanor i vinter.

Svagheter:
Mina benmuskler var slut efter en dag... =)

Sammanfattning:
Ligger man på lite får man otroligt mycket tillbaka, med tanke på att de jag köpte bara är 160 cm långa har de förhållandevis bra fartkänsla. - Blev riktigt imponerad och överaskad då jag trodde att jag i stort sett skulle flyga ut i skogen om jag hade lite högre fart.
Det är tur att man har ett par Pockets de dagar man bara vill åka runt och glidåka.

Testad längd: 160 cm
Åkarens vikt: 80 kg
Åkarens längd: 185 cm

Mountain_Man
2005-02-17
Kvick och förhållandevis lättåkt slalomcarver. Svängen initeras direkt och med liten kraft. Grymmt rolig i kortsväng där den är riktigt lekfull. Fungerar utmärkt även i större svängar och håller i hela vägen tack vare den breda bakänden. Gör sitt bästa vid aktiv åkning på skär och är mindre lämpad för sladdsväng då den blir lätt orolig. I högre fart i stora svängar upplever jag dock skidan som något vek och "osäker" och känslig för ojämnheter i underlaget.

Mindre bra i offpisten (som de flesta slalomcarvers) pga. den kraftfulla skärningen. "Skär" lätt ner i lössnön och kräver noggrann "passning" när den körs offpist.

Sammanfattningsvis en kvick och lekfull skida för pistkörning i korta och medelstora svängar, dock lite vek för tyngre åkare och höga hastigheter. Jag har testat 10 SC i 165 och 170 cm.

För en lättare åkare är betyget 5, jag saknar något av styvhet och stabilitet vilket gör att mitt betyg blir 4.

Åkarens vikt: 90 kg

Purre
Purre (Gäst)
2005-02-11
En skida med bett. Korta svängar. Fantastigt roligt att åka i pisten då skidan svänger då man vill att den ska svänga. Förbannat jobbigt för benen. Mycket knäböj krävs.

Åkarens vikt: 77 kg

Christer Odlander
Christer Odlander (Gäst)
2005-02-10
Provåkt 12/1 i isig pist i Kungsberget. Grymt kul skida, bra grepp, skjuter ifrån i svängar, förvånansvärt stabil i långsväng. Passar utmärkt i backar med ej så imponerande fallhöjd (200m). Har ej provat i längre backar. Tidigare testat Völkl P60 SC, Rossignol Oversize 9S, Fischers korta slalomcarver, Techno Pro, Atomic SL 165 cm racemodell och en del andra.
Faktiskt så nöjd med Salomon Equipe 10 SC så jag har köpt ett par, hämtar imorgon!

Åkarens vikt: 83 kg

kristoffersohtell
2005-01-03
Inte så snygg skida, men mycket trevlig i pisten. Förvånansvärt lättåkt i jämförelse med priset. Kortsvängängsbetyget blir högt, rolig skida med bra isgrepp. Tråkig design, helsvarta på undersidan.

Åkarens vikt: 65 kg