Salomon Q-96 Lumen

Salomon Q-96 Lumen
Kategori: All mountain
Nivå: Medium
Märke: Salomon
Årsmodell: 2016
Mått (Nos/Midja/Bak): 128/95/114 mm Svängradie: 18.40 m Vikt: 1510 gram (162 cm)
Storlekar: 154,162,170 cm
Pris: 5000 Kr
Tillverkarens beskrivning
All-mountainskida för tjejer. Går bra på hårdare snö men flyter gott tack vare rockerprofilen. Semi-sandwichkonstruktion.

(Officiell information från Salomon)


Vad tycker du om Salomon Q-96 Lumen?
5
4
3
2
1
Dutchess
2017-12-15
Styrkor:
Q-96 Lumen fångar blicken med en snygg design och väcker personligen min längtan efter alperna. Första åket med dessa skidor var i Cervinias alper. Den första tanken som slog mig efter de första svängarna var hur lättsvängda de är i jämförelse med andra skidor jag har testat. Allt tack vare rockerprofilen. Även nu, några år senare, tycker jag fortfarande att Q-96:an är den enklaste och mest okomplicerade skidan jag har åkt.

Skidorna passar utmärkta både för härliga turer i pist liksom i offpist. I jämförelse med andra offpistskidor som jag har testat tycker jag dessa har varit enklast att handskas med i lössnön.

I övrigt är de väldigt stabila och väldämpade. Det krävs mycket för att få åkaren ur balans. Jag skulle vilja påstå att även nybörjare enkelt skulle kunna hantera Q-96:an. Skidan är likaledes mycket lätt i vikt vilket underlättar om man skulle behöva bära dem en bit upp för bergen.
Mycket prisvärda.

Svagheter:
På isigare underlag i pisten verkar de ha svårt för att greppa vilket har lett till ett antal incidenter i högre fart. Detta kan däremot också bero på min teknik.

Sammanfattning:
Mina favoritskidor av alla jag har testat. Lyckligtvis är dessa mina egna skidor. Okomplicerade, lättsvängda och allmänt trevliga. Förenklar dagen för åkaren. Det är bara till att åka nedför och njuta.

Årsmodell: 2014
Åkstil: Pist och puder
Testad längd: 178 cm
Åkarens vikt: 66 kg
Åkarens längd: 180 cm