Salomon Q-96 Lumen

Salomon Q-96 Lumen
Kategori: All mountain
Nivå: Medium
Märke: Salomon
Årsmodell: 2016
Mått (Nos/Midja/Bak): 128/95/114 mm Svängradie: 18.40 m Vikt: 1510 gram (162 cm)
Storlekar: 154,162,170 cm
Pris: 5000 Kr
Tillverkarens beskrivning
All-mountainskida för tjejer. Går bra på hårdare snö men flyter gott tack vare rockerprofilen. Semi-sandwichkonstruktion.

(Officiell information från Salomon)


Vad tycker du om Salomon Q-96 Lumen?
5
4
3
2
1
Dutchess
2017-12-15
Styrkor:
Q-96 Lumen fångar blicken med en snygg design och väcker personligen min längtan efter alperna. Första åket med dessa skidor var i Cervinias alper. Den första tanken som slog mig efter de första svängarna var hur lättsvängda de är i jämförelse med andra skidor jag har testat. Allt tack vare rockerprofilen. Även nu, några år senare, tycker jag fortfarande att Q-96:an är den enklaste och mest okomplicerade skidan jag har åkt.

Skidorna passar utmärkta både för härliga turer i pist liksom i offpist. I jämförelse med andra offpistskidor som jag har testat tycker jag dessa har varit enklast att handskas med i lössnön.

I övrigt är de väldigt stabila och väldämpade. Det krävs mycket för att få åkaren ur balans. Jag skulle vilja påstå att även nybörjare enkelt skulle kunna hantera Q-96:an. Skidan är likaledes mycket lätt i vikt vilket underlättar om man skulle behöva bära dem en bit upp för bergen.
Mycket prisvärda.

Svagheter:
På isigare underlag i pisten verkar de ha svårt för att greppa vilket har lett till ett antal incidenter i högre fart. Detta kan däremot också bero på min teknik.

Sammanfattning:
Mina favoritskidor av alla jag har testat. Lyckligtvis är dessa mina egna skidor. Okomplicerade, lättsvängda och allmänt trevliga. Förenklar dagen för åkaren. Det är bara till att åka nedför och njuta.

Årsmodell: 2014
Åkstil: Pist och puder
Testad längd: 178 cm
Åkarens vikt: 66 kg
Åkarens längd: 180 cm
Elle O’Muircheartaigh
Elle O’Muircheartaigh (Gäst)
2019-11-27
Notera! Den här texten har översatts av Google Translate.
Visa original
Styrkor:
 De flyter och surfar genom pow som en dröm tack vare träkärnan, bikakespetsen och vippan. Deras lätta vikt gör dem till ett bra företag för backcountry. De är också en utmärkt skidort där de håller kanten på hårdpack och levererar på högvarvslag också.

Svagheter:
Kan få lite skrav i hög hastighet, och du kommer att känna stötar lite mer än om du gick på en mer solid skida som en Blizzard svart pärla.

Sammanfattning:
Den ultimata kvällskidan. De kommer att göra dig glad varje säsongsdag, under snöförhållanden. De håller i och kantar, snider bra och är snabba till kant trots 96 mm midja. Bredden gör att dina pulver surfing drömmar blir verklighet, de är lätta, lyhörda och svänger lätt. Perfekt investering för den vanliga skidåkaren som vill ha ett par skidor som kan hantera vad som helst inom resortsgränserna, särskilt för skidåkare på mellan och ovan.

Årsmodell: 2013
Åkstil: 40% pist, 60% pulver
Testad längd: 170 cm
Åkarens vikt: 62 kg
Åkarens längd: 173 cm