Salomon QST 118

Salomon QST 118
Kategori: Offpistskidor
Nivå: Avancerad
Märke: Salomon
Årsmodell: 2020
Mått (Nos/Midja/Bak): 142/118/129 mm Svängradie: 26.00 m (185 cm)
Storlekar: 171,178,185,192 cm
Pris: 7500 Kr
Tillverkarens beskrivning
Vår bredaste skida för de episka puderdagarna. Mycket är sig likt från tidigare årsmodeller med tip- och tailrocker och indragen skärning, sandwichkonstruktion och CFX 3 superfiber som är en blandning av kolfiber och lin vilket ger en lättåkt och lekfull skida med bra flyt. Den stora nyheten för året är cork damplifier i tip och tail. Kork är tre gånger mer dämpande än tidigare använt material så årets modell är därmed ännu stadigare i hög fart.

(Officiell information från Salomon)


Forumämnen om Salomon QST 118

Breda Sidecountry 118+ Skidor? Vad välja?  »

Vad tycker du om Salomon QST 118?
5
4
3
2
1
Johnpt
2018-02-27
Styrkor:
Flytet, enkel- och lekfullheten

Svagheter:
Isiga partier i pisten och pucklar

Sammanfattning:
Oerhört trevlig skida som använts i Japan. Trivs perfekt i öppen terräng och flyter på fantastiskt. Förvånansvärt lekfull, planerar du att åka tight trädskidåkning är qst 118 otroligt rolig då den är förvånandsrt enkel att manövrera och kräver inte speciellt mycket av dig som åkare.

I pist går den upp på kant helt ok, men så fort det blir isigt eller uppåkt tycker jag att det blir ostabilt. Samtidigt ska denna skida inte användas där, utan i härliga puderdagar á la Japan, Canada eller USA.

Sammanfattningsvis är qst fantastisk för puderdagar. Flyt och manövrerbarheten gör laggen till en mycket rolig och enkel skida som du kan hålla ordentligt med fart på, utan fladder eller att skidan upplevs ostabil. Funderar du på att köpa ett par puderlagg, ska du definitivt se till att testa dessa.

Åkstil: Puder
Testad längd: 185 cm
Åkarens vikt: 80 kg
Åkarens längd: 178 cm

Filmski
2017-12-07
Styrkor:
Lekfull skida som funkar i många olika situationer på berget, allt från offpist till pist.

Svagheter:


Sammanfattning:
Skida för åkaren som vill ta sig runt berget utan att behöva byta skida, den breda skidan kan från början skrämma dig men när skidan får visa sitt bästa så fungerar den bäst!

Åkstil: Puder
Testad längd: 185 cm
Åkarens längd: 186 cm


fatboyslim
2017-12-01 (Ändrad: 2020-01-06)
Styrkor:
Surfig, lekfull, kvick och enkel att manövrera bland träden i lårhögt puder. Roligaste stunderna jag haft på ett par skidor.

Svagheter:
Den låga risen på tippen gör att man kan fastna i vegetation både uppför och nedför. Har inte provat dem på blåis i pist ännu men misstänker att det inte är dess bästa gren.

Sammanfattning:
QST 118 är en riktigt lekfull skida. Jag bytte ut mina grymma Völkl Shiro* (193cm med alpin setup) enbart för att kunna skinna uppför hyggligt lätt och smidigt och för att ha ordentligt kul utför i januarifluffet som erbjuds på Hokkaido. Var lite sugen på QST 106 (för lite bredare användningsområde i Skandinavien och Europa) men valet föll på QST 118 (185cm). I kombination med en techbinding - ATK Race Free Raider 14, 2.0 - så gjorde inte dessa lagg bort sig på något sätt. Helt makalöst roliga i det lätta pudret. Väldigt snabba att manövrera, riktigt surfiga och lätta att ställa upp för en speed-check med den rätt rejäla rockern bak.

*Länk till Shiro:
https://www.freeride.se/prylar/skidor/2015/volkl/shiro.html

Årsmodell: 2017
Åkstil: Topptur + Puder
Testad längd: 185 cm
Åkarens vikt: 72 kg
Åkarens längd: 182 cm

Hobbyskidåkarn
Hobbyskidåkarn (Gäst)
2017-09-21
Styrkor:
Grymt allsidig skida som är lugn och trygg hur hårt man än kör och funkar svinbra även i liftsystemen och hårdare underlag.

Svagheter:
Inte mycket att klaga på mer än att den är ganska tråkig i designen.

Sammanfattning:
Har nog aldrig varit så nöjd med en skida från första turen. Och det som är kul är att alla dagar är en bra skiddag oavsett väder och före! Jag är en medelgod åkare som kör lekfullt. Inga dubbelkorkar men jag står på. :)

Åkstil: Puder
Testad längd: 185 cm
Åkarens vikt: 70 kg
Åkarens längd: 180 cm