Salomon Snowblade

Märke: Salomon

Vad tycker du om Salomon Snowblade?
5
4
3
2
1
2002-03-20
snowblades är extremt lätta att lära sig åka på, ett utmärkt sätt att lära sig åka på skär. Det tråkiga är att varken hastighet eller ordentligt isgrepp går att få. Kul leksak, en dag eller en halv kanske...

Årsmodell: 2000
jesper_kallstrom
2002-03-13
De är lätta att lära sig åka på.Men fladrar mycket och käns lite barnsliga.
Jo visst kan de vara kul att åka på men jag tycker man ska hålla sig till vanliga skidor.

Årsmodell: 2001
POMPE
2002-01-08
Snowblades är så härliga. Lita lättåkta men i hög fart så blir det kul. Väldigt lätt kontrollerade på pistat men på off-pist blir det lätt stopp. Man måste nästan hopp ner för en opistad backe. När det gäller bigjump får man lätt bakåtvikt! /Pompe

Årsmodell: 2001
LSDinliner
2001-12-13
Jag tycker de e ganska roligt. Men de ser så jävla barnsligt ut. Jag ska köpa ett par riktiga skidor när jag har råd(Salomon 1080).

Årsmodell: 2001
Ade
2001-10-22
Visst är blades roliga.

Många klagar på blades och tycker det är tramsigt, själv hävdar jag att blades är ett av de bästa sätten att lära sig åka skärande sväng. Dessutom fungerar de bra i luften, lätta att hantera, Pröva gärna Blades, men konvertera inte helt. Blades är ett underbart komplement till den vanliga åkningen.

Årsmodell: 1998
2001-08-12
Jag tycker det är synd att många dåliga skidåkare väljer snowblades för att de är de enda lagg de kan åka på. Men jag har valt snowblades för att de är enkla att ha. Vår familj har en stuga uppe på Årefjället och där blir det mycket lättare att hoppa i egna hopp och så vidare med snowblades, än att fixa med långa skidor och stavar.
Sen är det stor skillnad mellan till exempel Salomon Buzz 90 och Salomon SB 10. Hur som helst får snowblades en...FEMMA!!!

Årsmodell: 2000
2000-01-28
roliga att åka på..är dock lite rädd för att jag ska tröttna på dom lite för snabbt...det är ju ganska enkelt att lära sig dom..efter ett åk så har du fattat vad det handlar om..men det verkar dock som om snowblades är skitdåliga...har undersökt lite grand och det verkar som Grooves är ett av dom bättre märkena..jag ska till Bad Hofgastein i Österrike på sportlovet och underar om nån vet ifall man har möjlighet att köpa skiboards (typ Grooves) där??? tacksam för svar!

Årsmodell: 1999
1999-12-20
Jag har Snowblades och det roligaste är att åka i ny pistade backar eller i en härlig Offpist när man är alldeles ensam, ha hela skogen för sig själv och bara glida runt, och sen göra ett bra hopp i slutet av backen... finns inget roligare än Snowblades! ;)

Årsmodell: 1999
freeride_nu
1999-12-03
Snowblades hör inte hemma i pisten, dom är roliga där i max 1 timme sen tröttnar man, och att hoppa med dom är ju riktigt messigt, det ser skit löjligt ut (och så är dom omöjliga att landa med, noll balnas). Men utanför pisten är dom helt enorma, du kan åka i dom tätaste skogspartierna i dom brantaste bakarna, även i riktigt djup puder om det är tillräkligt brant. För det är det ända problemet, det måste vara lite lutning. Men är det bara det så är snowblades överlägsna skidor, iallafall för den som inte riktigt har kopntroll i en tätgranskog.

Så skippa Snowblades i pisten men kör med dom i skogen, där är dom guudalika

Dom var lite väl ostadiga i pisten och svåra att klara landningen med, men i skogen var dom jäkligt roliga, speciellt i djup lössnö
/Carl

Årsmodell: 1999
freeride_nu
1999-11-30
Snowblades skall INTE åkas i pisten. Snowblades skall åkas där det är som brantast, mest stenar och mest träd!

I pisten finns det inget att hämta om man jämför med skidor.Det är offpisten som gäller, du kan åka där skidåkare bara kan drömma om att åka. Undvik dock djuplössnö. :)

Själv har jag åkt snowblades eller motsvarande i 12 år.som komplement till skidorna.

Årsmodell: 1999