Salomon Streetracer 8


Märke: Salomon
Årsmodell: 2006
För åkning i pist. Bred i brätte och bak samt markerad midja för riktig carvingkänsla. Monocoque Titanium konstruktion för stabilitet i höga farter och preparerad pist.


Vad tycker du om Salomon Streetracer 8?
5
4
3
2
1
kenth w
kenth w (Gäst)
2008-01-02
Styrkor:
ju mer du pressar fast den desto mer tillbaka får du!

Svagheter:
lite ostabil i höga farter samt lite mjuk (kan bero på mina ben muskler och 95kg i tyngd)
när underlaget är hårt

Sammanfattning:
lättåkt, snabb svängd allmänt förlåtande.

Testad längd: 165 cm
Åkarens vikt: 95 kg
Åkarens längd: 180 cm

Revival
Revival (Gäst)
2006-03-17
Styrkor:
Mycket rapp och svarar omedelbart på intentionerna. Skäret känns tydligt vid press och utvecklas i takt med hur aggressivt du åker.

Svagheter:
Något instabil i högre farter, faktiskt.

Sammanfattning:
Varit borta från skidåkning i mer än tio år p g a svår knäskada, men återfått tron på att kunna "leka" i pisten med denna skida, trots otränad kropp och tung matchvikt (190 cm, 95 kg)! Skidan kan dock ge en del obehagliga överraskningar om man inte ser upp med trycket in i svängen. Desto högre tryck, ju snabbare ut. Se upp med korsbanden!
En mycket utvecklande skida för den som var duktig åkare på hårdare skidor i början av 90-talet. En chans för dinosaurios att få återuppleva den okomplicerade skidåkningen.

Åkstil: I huvudsak pist
Testad längd: 170 cm
Åkarens vikt: 95 kg
Åkarens längd: 190 cm

Streetracer
2006-03-17
Styrkor:
Mycket lättsvängd och trevlig skida som går att pressa rätt ordentligt. Fungerar mycket bra oavsett om det är nypistat eller lite halv isigt.

Svagheter:
Blir lite ostabil i höga farter och eller när man "trycker på" riktigt hårt. Men åker man bara på kant så är det inget problem.

Sammanfattning:
Mycket bra skida för den goda och lite duktigare åkaren, men passar ej för dom riktigt avancerade och heller ej för nybörjare. Bra skida att lära sig åka riktiga carving svängar med.

Årsmodell: 2005
Åkstil: Pist
Testad längd: 155 cm
Åkarens vikt: 72 kg
Åkarens längd: 168 cm

Putte
Putte (Gäst)
2005-04-18
Jag tycker att denna skida är kul att åka på. Precis som föregående talare instämmer jag att den är något ostabil i hög fart, men kan lätt avvärjas genom att kanta den lite mer.

Skidan är kvick i svängarna. Jag har testat både 170cm och 165, men anser att det är lite svårt att avgöra vilken längd som passar mig bäst. Åkte med den i tre dagar i alperna, och det fungerade utmärkt även när det var lite uppkört...

Har själv köpt equipe SC pilot, som är en liknande skida, men mycket mer aggressiv, styvare och stabilare. Tycker man att streetracern är bra borde man kanske köpa den, men är man ute efter jobbigare och aktivare åkning tycker jag nog att man ska köpa något dyrare skidor.

Detta är en utmärkt skida för den som vill lära sig att åka på ett roligt sätt, där svängar av snabb karaktär ses som prio ett... Mycket prisvärd skida... OBS! Tjejer! Damskidan har också fått bra kritik!

Årsmodell: 2005
Åkarens vikt: 76 kg

gäst
gäst (Gäst)
2005-04-13
Jag är mkt glad att valde just Salomon Streetracer 8. En lättåkt skida som bara blir roligare ju mer du åker och lär dig skidans egenskaper. Valde 165 långa skidor (är själv 179) vilket passar mig och åkstilen jag gillar bäst. Kan dock uppfattas som något ostabil i höga farter men då e de bara att åka lite på kant istället. Över lag mkt stabil skida i såväl nypistade som i uppåkta eftermiddags backar.

Har aldrig tyckte det varit lättar, roligare och "stabilare" att åka skidor. Den är ju rätt snygg att se på oxå!!

Årsmodell: 2005
Åkarens vikt: 87 kg

Alptopp
2005-03-17
Salomon Streetracer 8W.
Denna skida är nästan helt lika som Salomon Streetracer 8 men w:t på slutet betyder att den är anpassad för oss tjejer! Det är roligt att salomon har tänkt på oss när de gjorde dessa skidor.
Och det är roliga skidor!
Passar precis som herrskidan medelåkaren och även den som är lite duktigare.
Skidan trivs super i den pistade backen både när backen är nypistad på morgonen och skidan fortsätter att vara kvick och trevlig även när backen blir uppkörd och ojämn på eftermiddagen.
Skidan funkar för så väl korta som långa svänga och ger ett bra kantgrep utan att man behöver särskilt mycket styrka i benen. Otroligt lättsvängd och härliga skär.

Jag rekomenderar verkligen dena skida för duktiga tjejer som ska åka pist och vill ha en lätt-och kvicksvängande skida. För proffstjejen är den nog lite för mjuk och blir kanske lie ostabill om man åker riktigt fort. Samtidigt tror ajg att ju mer teknik du har, ju roligare blir skidan att åka på.
Är man lite mer nybörjare och vill ha en liknande skida rekomenderar jag K2:s Mystery luv som är lite mer lättåkt och kräver mindre teknik.

Har provat flera av "tjejskidorna" som kommit denna säsong och denna är min personliga favortit.
Ett plus är, tycker jag, att den inte är blommig!

Årsmodell: 2005
Åkarens vikt: 60 kg

Vegas
Vegas (Gäst)
2005-02-10
Skia er morsom og forholdsvis kvikk... Litt ustabil i høye hastigheter, men det er jo ikke en GS ski heller.
Fin lekeski i bakken. Lar deg ligge på kant så lenge du klarer å presse. Tror faktisk ikke dette er så veldig mye ski for nybegynnere. Man må kjøre teknikk ganske langt for å utnytte det fantastiske skjæret du kan oppnå med denne skien!
Eneste minuset med denne skia er at den kommer med integrert salomon 711-binding. Den er for svak!

Årsmodell: 2005
Åkarens vikt: 76 kg