Salomon X-Scream 10 Pilot

Märke: Salomon

Vad tycker du om Salomon X-Scream 10 Pilot?
5
4
3
2
1
Bribba
2001-05-29
Har åkt hela säsongen på ett par 192cm Pilot. Går bra så länge inget blir för häftigt. Bra i hårda pister, men kommer isfläckar vill dom stundtals till att släppa (kan bero på mina slitna kanter). Hyfsad i djupsnön så länge inte snön inte blir för djup och fluffig. Fartstabil ända tills man lämnar manchestret, spetsarna har en förmåga att börja fladdra när det blir riktigt ojämt och mycke vallar i backen, inte otäckt mycket men dock. Inte precis någon renodlad hoppskida pga vikt och längd (mina 192 cm) men dom var lunga då dom väl fick luft. Dom har hållit ihop ganska bra, förutom en prolink som lossnade och lacken på bindningarna som inte ville sitta kvar och lämnade fula ärr. Men trots allt detta ett bra val om man vill ha lite av det goda från allt. Värd varenda krona om man bara kör på ett par skidor.

Årsmodell: 2000
Mlindhe
2001-03-24
Mest versatila skida jag någonsin åkt på! Har provat den i pist, offpist. Har myskört med mina barn, har råcarvat i svarta pister. Enda lilla minuset var i höga hastigheter då den kan upplevas lite fladdrig. Sammantaget: en mkt användbar och mkt bra skida.
PS: Köp inte för korta, jag är 1.84, kör på 1.86, klockrena!

Årsmodell: 2001
2001-03-19
Åkte piloten i vemdalen igår.
Min första tanke var slätstruken, sen kom ordet tråkig upp. Taskigt isgrepp var väl ingen skräll, men att den skulle va så död. Tänk om salomon hade slängt i en träkärna lite mer metall osv.
Det enda positiva var dess förmåga att svälja medelstora pucklar.

Årsmodell: 2001
RS
2000-12-22
Testade den mörkgröna X-Scream Pilot förra året. Har testat en del andra skidor, men denna tog priset!!! Vill bara lätta på plånboken - men smakar det så kostar det!!

Har inte åkt mycket nya carvingskidor, men denna blir en klart bra uppföljare till mina gamla racingskidor!!

Årsmodell: 2000
freeride_nu
2000-03-22
Denna skida är den ultimata och bästa allroundskida jag någonsin åkt på. Prolinken har fått en liten ändring, men den stora finessen är den nya bindningen som gör att du får ett bättre bett.
/Björn

Årsmodell: 2001
freeride_nu
2000-03-14
X-screamen forsvinner faktiskt tills nasta ar. Den skidan inlagget pratar ovanfor pratar om ar arets modell av X-scream, med en nya pro-link.

Årsmodell: 2001
freeride_nu
2000-03-11
Scream kommer inte att ersätta X-skream, den ligger kvar i sortimentet. Den kommer att få samma prolinkarm som scram pilot men för övrigt kommer den att se lika dan ut som i år. Den gröna är en latemodel och finns i ca 20 ex i sverige. Den som kommer till nästa ses. är inte brun utan kopparförgad och kostar 6999:- ink bind.

Årsmodell: 2001
freeride_nu
2000-03-09
Salomon kommer att nasta ar dumpa X-screamen och de nya ersattarna heter Scream Pilot. Jag har sett att det finns 2 olika modeller, bruna och morkgrona med clean design. De kommer att vara bredare an X-screamen, 4 millimeter vidare vid nos och tail och 2 millimeter bredare i midja. Pilot, som de heter ar salomons nyhet for nasta ar, det betyder att bindningarna inte ar monterade med skruvar fran ovansidan utav skidan, utan bindningarna gar ner pa sidan av sikdan och ar fasta pa kanterna. Det nya systemet ska fa skidorna att flexa mycket battre eftersom inte bindningar + plattor ska hindra att skidan kan boja sig. Bindningen jag korde pa hette 914s och sag lite framtidsaktig ut, med kromad frambindni, mm. Sa till skidan, jag provade den i 2 dagar och var inte speciellt imponerad. Den ar skon i lossno men fortfarande lika mjuk som X-scream, tyvarr. I pist var den lite opalitlig och ville inte riktigt nar man pressade den hart. En vidareutveckling av X-screamen helt enkelt....skonare an X-scream, men

Årsmodell: 2001
freeride_nu
2000-03-03
Grymt bra skidor - som en BMW växellåda. Ju hårdare man är mot dom, desto bättre, sväljer allt. Lyfter åkningen för en halvtaskig åkare mot nya höjder, även en nybörjare skulle älska dom. Cool mossgrön metallic färg. Kostar 7 tkr inkl bindning.
/Anders Cedergren

Årsmodell: 2000
X-scream
2000-01-17
Testade dessa (X-Scream 10 Pilot)Spaceade skidor i helgen i Kungsberget (kanske inte rätt ställe för dessa skidor o göra rätt för sig), jag körde ett par 186 cm där man skruvat fast bindningen ifrån sidan o ej uppifrån som traditionellt görs annars.
Klart sköna men svårt o pressa dom riktigt då kungsberget inte tillåter speciellt avancerad skidåkning.
Men jag kan utan tvekan REKOMENDERA dom, det skulle komma 3-4 par för försäljning till sthlm i slutet av Jan, pris ca: 7 papp utan bindning men det är dom säkert värda.

Kan även rekomendera Super Axe Series 2V som en grym pistskida (184cm)!

Annars så kör jag på dom väl erkända X-Scream Series!

Årsmodell: 2000