Salomon X-Scream 9


Märke: Salomon

Vad tycker du om Salomon X-Scream 9?
5
4
3
2
1
Eric
Eric (Gäst)
2012-02-02
Styrkor:
Det mesta är redan sagt om denna toppskida. Jag är 36 år och har åkt mkt mkt lagg. Dessa "äger" som kids'en säger och jag kör ff på dem efter 10 år. Finns möjligen bättre för mer specialiserad åkning men allround tror jag det är svårt att hitta på bättre egenskaper även 2012 och i framtiden. Rocker - känns som trams såvida du inte håller på med skidporr;-).

Svagheter:
Inga i förhållande till dess allroundkompromiss.

Sammanfattning:
Vi ses på after-skin och fortsätter diskussionen!

Åkstil: pist-puder
Testad längd: 177 cm
Åkarens vikt: 73 kg
Åkarens längd: 180 cm

altren
2004-03-14
Som oerfaren skidköpare letade jag efter ett par bra allround-skidor. Dessa var säkert revolutionerande för ett par ar sedan, men i dagsläget finns det betydligt bättre val. 68 i midja är för tanigt i puder, helt enkelt.

Dock bör sägas att de ända lyckats hyfsat bra i alla sorters fören, även om de trivs bäst i pisten. Och för 3000 spänn inkl bindning far jag vara rätt nöjd ända.

Åkarens vikt: 80 kg

Woodstock
2003-01-06
Härliga skidor...
Var i Tandådalen på skid-testarveckan, nyligen. Och som vanligt kunde jag konstatera att dessa skidor står fortfarande i en klass för sig! Jag provade några nyheter men som sagt... Mina Scream är mig varmt om hjärtat. Om någon är ute efter nya skidor och har en extrem tur och hittar ett par någonstans, så är mitt råd... KÖP DESSA!
Bättre allmountin-skida finns inte! Av med mössan!

Årsmodell: 1999
Lillje
2002-11-15
De första paret skidor jag hade ett kärleksförhållande till ;) 98 var de riktigt fräcka men idag finns det bättre inom alla kategorier. MEN, absolut en mycket bra allround-skida, inget snack om saken.

Jag åkte på 187 cm och den svarta designen är snyggare än den gråa ;)

(har fortfarande kvar dem för övrigt..)

Årsmodell: 1997
MackMacke
2002-11-14
Skidorna är kung på berget så är det bara, ett måste i varje skidägares samling.
Har prövat både de gula och de gråa, och som "dödlig" kände ja ingen direkt skillnad, kanske om man börjar pressa riktigt riktigt ordentligt.
Kör med silverpilen för 3 året i rad å vll inte byta bort dem ännu.

/Eddy

Årsmodell: 2001
IvanTheMan
2002-03-07
En otroligt skön skida som funkar bra både i fin pist uppkörd pist och lössnö. Den är väldigt snabb kant till kant vilket gör att kortsväng är väldigt enkelt på denna skida. Den är väldigt livlig vilket gör att den inte känns 100%ig om man kör RIKTIGT fort i långa svängar. Om man verkligen tar i och trycker till i dessa farter nästan flyger man över till andra kanten. Men som sagt annars tycker jag att den är kanon...känns en aning tung att hoppa med men det e någonting man vänjer sig vid...betyget blir fyra pga att den är lite oförutsägbar när man kör sketasnabbt. Jag komm över min skida för 3999 inkl salomon bindning på vårrea...det anser jag som ett riktigt klipp helt klart prisvärd.

Årsmodell: 2000
Mathias_Hogberg
2002-02-08
Stört skön skida att åka med.
Riktigt rolig på dom flesta underlag. Givetvis ett toppbetyg. Apropå designen tyckte jag att även denna var OK!
(Har innan åkt ett tag på ett par gamla head med billigast markerbindningen som någonsin funnits och dom var så fula att man hoppades att snön skulle fastna på ovansidan så man slapp se skiten).
Dessa behöver man inte dölja när man går omkring och glänser.

Årsmodell: 2001
Hellman
2002-01-15
Köpte ett par för en månad sen, och efter att ha åkt på dem nu en vecka så är jag otroligt nöjd. Prisvärt? jag det finns mycket att lägga pengar på, men jag e nöjd att jag köpte skidorna.

Årsmodell: 2001
Erik Johnson
2000-10-23
Visst funkar skidan om man är en nybörjare eller medelgod åkare som vill ha en allround skida men för en mer driven åkare så sviker den.
Mitt personligt tips är att sätta på en Telemarksbindning.

Årsmodell: 1999
2000-10-23
en kanon skida som är stadig i luften

Årsmodell: 1999