Völkl 100 Eight

Völkl 100 Eight
Kategori: Offpistskidor
Nivå: Professionell
Märke: Völkl
Årsmodell: 2019 - 2020
Mått (Nos/Midja/Bak): 141/108/124 mm Svängradie: 22.00 m Vikt: 1970 gram (181 cm)
Storlekar: 173,181,189 cm
Pris: 6499 Kr
Tillverkarens beskrivning
Friåkningen av idag har allt större inslag av Ski Touring: pjäxor med gå-läge och tech-inserts, Kingpin bindningar och stighudar. Völkl`s fokus på skidutvecklingen är därmed självklar- låg vikt och ett bredare användningsområde. Tyskarna har löst detta genom att ”kopiera” Katana V-Werks oerhört tunna sidokanter för att få bort onödig massa i fram och bak (3D.Ridge) – detta ger bättre stabilitet och en mycket lägre svingvikt som ger ordet allsidighet en ny innebörd. För att hålla ned priset jämfört med Katana V-Werks, har 100Eight glasfiber- och kolfiberlaminat mixat. Profilen är en låg full-rocker med lätt avfasad side-cut längst i fram och bak (Easy Tapered Shape) vilket gör skidan ännu lättare att sladda i svår terräng än äldre konstruktioner. Trots detta är 100Eight väldigt exakt att åka på skär i pist med. En av de mest effektiva allround konstruktionerna på marknaden, oavsett om du väljer en traditionell Marker bindning som Jester/Griffon eller vill ha touringbindning som Kingpin/F12 EPF.

(Officiell information från Völkl)


Vad tycker du om Völkl 100 Eight?
5
4
3
2
1
Henrik
Henrik (Gäst)
2018-10-08
Styrkor:
Flyter på i puder som tänkt går även fantastisk bra på skär i välpistade backar. Lätt åkt och energi besparande trots sin bredd på 108 mm. För att få bra skärande Gs svängar kräver skidan en åkare som vet hur man kantar en skida och som inte gillar att stå på. En åkare som inte har teknik och som tar det lungt samt vill ha en skida med kort svängradie skall välja en annan skida.

Svagheter:
Som med alla lite bredare skidor krävs det bra teknik för att få skidan på kant. Is greppet kan vara bättre men skidan är inte byggd för isiga pister så jag vet inte om det kan räknas som en svaghet.

Sammanfattning:
En helt underbar skida att ta ut på stora svängar i puder eller pist. Är dock inte en skida för den som tänker sig att bara ha en skida. Välj årsmodell 17/18 eller senare.

Årsmodell: 2018
Åkstil: pist o puder
Testad längd: 181 cm
Åkarens vikt: 85 kg
Åkarens längd: 175 cm