Völkl Ac 30

Völkl Ac 30
Kategori: Pistskidor
Nivå: Avancerad
Märke: Völkl
Årsmodell: 2010
Mått (Nos/Midja/Bak): 124/80/107 mm Svängradie: 16.70 m (170 cm)
Storlekar: 170,177,184 cm
Tillverkarens beskrivning
Även om AC står för "All Condition" finns det få pistskidor på marknaden med lika bra kantgrepp och fartstabilitet. Helt nytt i år är 80-midjan samt att ett lager fjäderstål har ersatt Titanium skiktet från ifjol. Effekten blir en mycket kvickare, explosivare rebound och gör skidan roligare även i lägre hastigheter.

(Officiell information från Völkl)


Vad tycker du om Völkl Ac 30?
5
4
3
2
1
Fredrik
Fredrik (Gäst)
2017-02-06
Styrkor:
Isgrepp, stabilitet

Svagheter:


Sammanfattning:
Grymt sköna skidor som levererar i alla områden

Testad längd: 177 cm
Åkarens vikt: 83 kg
Åkarens längd: 185 cm

Dan Douglas
Dan Douglas (Gäst)
2013-02-26
Notera! Den här texten har översatts av Google Translate.
Visa original
Styrkor:
Okej så jag blev uppgraderad av Volkl efter att min ursprungliga 2011 AC har snapped, de skickade mig 2012 Unlimited AC30 innan de hade släppts på marknaden! (Detta var fantastiskt kundservice!) Hur som helst, de är en dröm! Min favoritskidåkning i min quiver. De håller en kant som ingenting jag någonsin har skidat förut. De uppmuntrar dig att gå fort och ge dig självförtroendet att skära så hårt som möjligt. Awesome i bokstavligen alla förhållanden speciellt krossas genom crud och ljus POW.

Svagheter:
Jag lär skidor och de är inte den bästa skidan för lektioner. De kan vara en olägenhet på platta pister och när man skigar långsamt men ändå alltid roligt.

Sammanfattning:
De är fantastiska, som jag sa tidigare, min favoritskid i min quiver, föredrar dem till min Fischer Pro 9 på pist och det säger något! Så stabil och otrolig kantkontroll!

Testad längd: 170 cm
Åkarens vikt: 70 kg
Åkarens längd: 170 cm

Ivan
Ivan (Gäst)
2011-03-03
Notera! Den här texten har översatts av Google Translate.
Visa original
Styrkor:
Otroligt kantgrepp. De rullar som ett tåg på järnvägsspåret på varje yta.

Svagheter:
De kräver fart och skidåkare (och tyngd jag antar), inte bra för långsam körning och korta vändningar på smala backar.

Sammanfattning:
Först hade jag väldigt ovanlig känsla på dessa skidor, kunde inte kontrollera skidan på de blå pisterna, och jag blev mycket besviken, för jag kunde inte producera den korta och långsamma, avslappnade carving-svängen. Efter en timme eller två märkte vi att vid hög hastighet, när du sätter press på dem, skärdar de som en dröm, men behöver ändå gå snabbare och behöver fortfarande trycket. I slutet av den första dagen blev kär i ac30. Ändå är det inte säkert om det är rätt val för åkare i min ålder (40) och spenderar 10-15 dagar om året på snön. Jag läste någonstans, någon skrev att ac30 är "cruiser" ski. Jag håller med. Hög hastighet SUV cruiser, skärning och slipning allt på vägen ...

Åkstil: Piste 80% pulver 20%
Testad längd: 170 cm
Åkarens vikt: 95 kg
Åkarens längd: 181 cm

Triggaar
Triggaar (Gäst)
2010-01-03
Notera! Den här texten har översatts av Google Translate.
Visa original
Styrkor:
En äkta all-mountain freeride skidor. Absolut superb under alla förhållanden: pist, is, crud, packad och pulver. Käftfallande bra i lös pulver, krossar genom de lösa grejerna med förmåga att flyta och sedan skära på ett ögonblick när terrängen ändras. Ingenting står i vägen.

Svagheter:
De kommenderar respekt - deras 80mm midjan betyder att om du blir lat och inte rullar båda skidorna ordentligt så kan du få en ytterkant på din insida. Ett mycket litet pris att betala för för en sådan hög prestanda med sådan mångsidighet.

Sammanfattning:
Har just återvänt från en vecka i Avoriaz testa olika typer och stilar på skidor varje dag. På dag 6 försökte jag ett par AC30s och de var så bra jag kunde inte bära för att ge dem tillbaka och så köpte jag dem! Jag har alltid sett freeride / all-mountain skidor som en kompromiss (och inte på ett bra sätt), det är inte perfekt för pisten eller flytande i pulver. Dessa skidor kommer så nära att vara perfekta under alla omständigheter men att de verkligen har ändrat min åsikt - det finns nästan ingen kompromiss. Om du inte vill ha ett par skidor speciellt för racing eller för flytande i lår djupt pulver, kommer AC30s att göra dig väldigt glad överallt där du befinner dig på berget.

Åkstil: Höghastighets piståkare och offistiska missbrukare
Testad längd: 170 cm

Lobo
Lobo (Gäst)
2009-10-07
Notera! Den här texten har översatts av Google Translate.
Visa original
Styrkor:
Stabil, snabb. I motsats till vad jag förväntade mig efter att ha läst några recensioner som sa att de var för expertskidåkare, fann jag dem inte så svårt att hantera. AC30 är snabb och stabil himmel, som ger dig självförtroende att gå snabbare och åka skidor än vanligt. Detta kan så småningom få dig i trubbel, men det är precis vad jag letade efter i mitt nya par skidor.

Svagheter:
Jag tyckte verkligen inte om känslan av bindningen vid inträdet (inget viktigt).

Sammanfattning:
Fantastisk skidåkning. Jag hade nöjet att prova ett nytt par i helgen i Valle Nevado Chile. Lördag var mycket molnigt med fläckar av is överallt. Första gången på ett par Volkls, men varje recension som jag läste innan jag tog upp dem talade om det klassiska Volkl greppet under alla förhållanden. Jag blev förvånad över hur starka de håller på isiga fläckar och hur trevliga och stabila de känner under alla förhållanden. Jag är 39 och inte riktigt säker på vad min skidnivå är. Jag vet att jag inte är en expert. Klart de skidar mycket bättre än jag gör så jag har utmaningen att växa in i dem. Eftersom vår säsong slutar har jag inte haft en chans att prova dem på pist, jag antar att jag måste vänta till nästa år.
Det enda problemet jag har med dem (skedde med min Elan Speedwave 12) är att när du svänger starkt till höger skakar mitt vänstra ben upp och ner mycket hårt. Som det bara händer när man vrider rätt tror jag att det är ett problem i min kroppshållning. Några tips eller förslag?

Åkstil: Piste med lätta pulver aspirationer.