Völkl Blaze 94

Völkl Blaze 94
Kategori: All mountain
Nivå: Professionell
Märke: Völkl
Årsmodell: 2023
Mått (Nos/Midja/Bak): 134/94/116 mm Svängradie: 15.00 m Vikt: 1546 gram (179 cm)
Storlekar: 165,172,179,186 cm
Pris: 7000 Kr
Tillverkarens beskrivning
Med Blaze sätter Völkl en ny standard i kategorin lekfulla Freeride-skidor för skidåkare som söker livliga, lätta produkter med grym prestanda i en mängd olika snöförhållanden. BLAZE, en av dom lättaste freeride-skidorna i sin klass, med en mängd teknologier, bl.a 3D Radie, Suspension Tip, Titanal Center Sheet är kvick, dämpad, livlig och har såklart Völkls signatur-isgreppet. 94:an passar dig som vill åka skidor, i alla förhållanden, i alla backar, på alla underlag och inte vill hålla på och byta skidor. Montera med Marker Duke PT så är du redo för allt. Blaze passar dig som ej vill kompromissa, vare sig du önskar montera en Freeride bindning eller en tech/hybrid bindning. Den klarar allt pga sin låga vikt och stabilitet. Färdigskurna stighudar/skidlängd finns givetvis som tillbehör.

(Officiell information från Völkl)


Vad tycker du om Völkl Blaze 94?
5
4
3
2
1
SvenErik
2021-03-24
Styrkor:
Bästa "all mountain" skida jag provat någonsin! Så otroligt allsidig. Rolig! Lätt skida för hela berget. Följsam och lätt att variera sväng. Fantastisk i skogsåkning, uppkört. Funkar bra i pist.

Svagheter:
Går inte att vara bäst på allt förstås och ingen djuppuder skida vilket är uppenbart men hanterade 40 cm nysnö bättre än förväntat!

Sammanfattning:
Otroligt allsidig. Rolig är bara förnamnet! Lätt skida för hela berget. Det var med initial skepsis som jag provade denna lätta skida. Kärlek vid första åket. Blev inköpt med S-shift bindning. 1 vecka nu i Ramundberget med ömsom hårt ömsom lite puder och mkt skogåkning samt lite turer bara förstärker första intrycket. Följsam och lätt att variera sväng. Fantastisk i skogsåkning, uppkört. Utmärkt i puckel. Funkar bra i pist och även variabel i carving pisterna. Mer fartstabil än jag någonsin kunde tro och inte oävet grepp även på isiga partier. Funkar OK med hudar på tur om inte för djup snö ner. Perfekta skidan för svenska förhållande med pistnära offpist ambitioner.

Årsmodell: 2021
Åkstil: Puder när det finns förstås. Skog, offpist, puckel. Turar ibland. Pist däremellan med familjen. Ganska intensiv åkstil med betoning på lekfull trixig åkning snarare än fart.
Testad längd: 179 cm
Åkarens vikt: 88 kg
Åkarens längd: 180 cm

gubbfan
2018-04-09
Styrkor:
Allround oerhört lättåkt bra kantgrepp på hårt underlag flyter bra

Svagheter:
Inga, ok om snön är 30 cm djup är det lättare med en bredare skida

Sammanfattning:
Det räcker att ha bara den här skidan.montera en turbindning så här du allt du behöver

Åkstil: Över hela berget.
Testad längd: 177 cm
Åkarens vikt: 77 kg
Åkarens längd: 174 cm

Frank
Frank (Gäst)
2023-03-13
Notera! Den här texten har översatts av Google Translate.
Visa original
Styrkor:
Agil, livlig, lätt

Svagheter:
Vissa tippvibrationer i högre hastigheter på hård snö.

Sammanfattning:
Jag älskar den här skidan. Den är lätt nog för turné och skär genom smuts som en kniv. Den styva svansen och variabla svängradien gör korta snabba svängar på preparerad snö fjädrande och snabb men där det lyser är mjuka förhållanden i teknisk terräng, tänk träd och puder. Det är en spelmaskin för alla berg.

Årsmodell: 2023
Åkstil: Touring, offpist, pist
Testad längd: 186 cm
Åkarens vikt: 82 kg
Åkarens längd: 190 cm