Völkl Kendo 88

Völkl Kendo 88
Kategori: All mountain
Nivå: Professionell
Märke: Völkl
Årsmodell: 2022
Mått (Nos/Midja/Bak): 129/88/111 mm Svängradie: 18.60 m (177 cm)
Storlekar: 163,170,177,184 cm
Pris: 6999 Kr
Tillverkarens beskrivning
KENDO 88 är en smalare version av Mantra 102. Utrustad med "3 Radius Sidecut" vilket är en kort pistorienterad radie under mittdelen på skidan, medan betydligt längre radier finns i fram och bak. Då skidan används i lägre farter med små kantvinklar blir skidan kvick och rolig. När hastigheten samt vinklarna då ökas, tar de längre radierna vid och lugnar ner svängarna. Detta fungerar fantastiskt bra då även KENDO 88 har Völkl`s berömda "XTD Tip-&Tail rocker" profil. Två olika skidor i en är verkligen definitionen på allround! Givetvis fylld med Völkl`s senaste tekniker: "Titanal Frame", "Carbon Tips" och "Multi Layer Woodcore"gör detta till en grymt stadig allrounder - eller klassisk All Mountain för de som vet att deras skidåkning består av både pist och offpist samt aldrig vill kompromissa.

(Officiell information från Völkl)


Vad tycker du om Völkl Kendo 88?
5
4
3
2
1
Lars Arvidsson
Lars Arvidsson (Gäst)
2022-01-04
Styrkor:
Fantastisk respons när man trycker till. Minsta manöver så reagerar Kendo blixtsnabbt och exakt. Har en makalös förmåga att göra den svängradie man vill ha. Kort som lång. Går som på räls över alla kanter, vallar och knölar i såväl slask som nysnö och isig pist. Mycket imponerad! En lätt åkare kanske får jobba väldigt mycket för att trycka till en kort svängradie (jag är 192cm och 90kg mycket van åkare)

Svagheter:
Kanske kräver mycket av lätta eller ovana åkare. Låter lite vasst i hård pist. Ingen skida för bottenlöst puder, men lössnö går fint.

Sammanfattning:
Grymt kul skida!

Årsmodell: 2021
Åkstil: Pist, freeride, puckel, lite hopp. Mkt aktiv åkare
Testad längd: 187 cm
Åkarens vikt: 90 kg
Åkarens längd: 192 cm

Snowman
Snowman (Gäst)
2021-03-17
Styrkor:
Snabba kant till kans, bär bra i lössnö och överaskande bra allround.

Svagheter:
Kasnke ingen slalomskida om man förväntar sig det, men det är inte vad den är byggd för.

Sammanfattning:
Underbar allround skida med mer förlåtande egenskap änväntat i lössnö. snabb och stabil i pisten och gillar att bli pressad, 3d kanten överskar och skapar stabilitet i alla hastigheter.
Skidan rekomenderas om du vill kunna åka på en skida hela dagen.

Årsmodell: 2021
Åkstil: Pist, puder
Testad längd: 177 cm
Åkarens vikt: 9 kg
Åkarens längd: 178 cm