Völkl Kuro

Völkl Kuro
Kategori: Offpistskidor
Nivå: Avancerad
Märke: Völkl
Årsmodell: 2013
Mått (Nos/Midja/Bak): 164/132/139 mm Svängradie: 26.30 m (185 cm)
Storlekar: 185,195 cm
Pris: 7300 Kr
Tillverkarens beskrivning
Nyhet! Världens kanske mest erkända puderskida har till i år fått en rejäl uppdatering. Till skillnad från tidigare år har Völkl förstärkt upp Kuron med en titanalram längs bägge kanterna på skidan, allt för att få den ännu mer vridstyv. I övrigt är det samma mått och en full rocker profil som tidigare

(Officiell information från Völkl)


Forumämnen om Völkl Kuro

skidinspiration sökes, turbar + 125mm puder-/offpist-skida  »
Rolig skogsåkningsskida - förslag?  »
Kuro, Radict, Hellbent, Pon2oon eller ngt annat  »
Hjälp med puderskidor! (video m.m)  »
Offpistskida för tjejer.  »

Vad tycker du om Völkl Kuro?
RichardK
2010-03-31
Styrkor:
Oj vilket flyt! Dessa skidor viker inte ner sig för någonting! Man kan luta sig framåt och pressa i det uppkörda, njuta i slow-motion surfsvängar i pudret eller ta sig mellan åk i pisten!

Låg profil rocker ger inte alltför dåliga pistegenskaper!

Svagheter:
Ska man trycka ner på någonting är det lite tungt att snurra med dem. Om någon nämner dåliga pist egenskaper så kan jag säga att man med dessa skidor kan ligga i långa fina storslalom svängar!

Sammanfattning:
Dvs, en skida för det mesta! Riktigt rolig och bra! SURFKÄNSLA I PUDRET!!!!!!!

Årsmodell: 2010
Åkstil: PIST och RAIL
Testad längd: 185 cm
Åkarens vikt: 70 kg
Åkarens längd: 185 cm

johanlysen
2010-03-08
Styrkor:
Har 15 skiddagar (8 i Alagna, resten Sverige) på dessa nu, det är verkligen en helt underbar skida.
Självklart går den som tåget i pudersnö - det tvivlar väl ingen på. Men att de fungerar så bra i alla andra förhållanden hade jag själv stora tvivel på. Men de tvivlen är verkligen som bortblåsta.
Fungerar hur bra som helst från puder till uppåkt offpist, kartongsnö, blötsnö, puckelpist samt märkligt nog till storsvängande carving i vanlig pist.
Denna "specialskida" har alltså ett mycket bredare (fniss) användningsområde än man först tror.
Åkte på Mantra förut och trodde jag skulle behöva behålla de för "svenska förhållanden" men jag ser ingen anledning att byta tebax nu.

Svagheter:
Det är ingen skida för att åka portar med. Det kan vi slå fast. De kickar inte ur sväng - men de carvar ändå fullt ut i övrigt. Som en tam storslalomskida som rullar upp på kant lite långsamt (sorry, det är svårt att beskriva med ord).
De glider lite trögt på transportsträckor - även med LågFlourvalla. De är även lite halvjobbiga att skejta med. TIP: köp stavar du kan förlänga så stakar du bättre.
De lossnar stora bitar ur ovansidan när man kör in i sten eller så. Känns faktiskt rätt dålig för denna dyra skida. Jag har slipat/rundat av kanten med en fil och det hjälpte riktigt bra. Nästa steg är nog att lägga i en rand med Epoxy eller Liquisol.
Skidan är för dyr, tyvärr.
Det är nog inga skidor för jibbare, de känns för stora och för tunga - men jag är ingen jibbare så vem vet...

Sammanfattning:
De har en mycket bredare användningsområde än man först anar. Lättsvängda är ett ord som återkommer. Och de är naturligtvis helt underbara i lössnö.

Årsmodell: 2010
Åkstil: Jag är i grunden en portåkande pistråtta, men åker numera offpist där jag kommer åt det. Jibb - vad är det?
Testad längd: 185 cm
Åkarens vikt: 90 kg
Åkarens längd: 180 cm

Isgren
2009-11-25
Styrkor:
Underbar puderskida som gör nästan vilken skog lekande lätt.
Fungerar att köra i pisten med men kräver dock sin åkare.

Svagheter:
Lite mjuk i tailen om du brukar landa el köra i baksätet.

Sammanfattning:
Rolig skida som bär testas i olika förhållande även om den hör hemma i en massa puder..

Årsmodell: 2010
Åkstil: puder
Testad längd: 185 cm
Åkarens vikt: 85 kg
Åkarens längd: 182 cm

Heinz_p
2009-07-20
Styrkor:
Fantastisk skida! Är den första jag åkt med rocker, så jag har inte mycket att jämföra med, men den är helt underbar. Den ger ett väldigt bra flyt i puder. Du kan själv välja om du ska carva runt i pudret, för den biter ganska bra om du trycker till, eller åka stora sköna svängar.
Den omtalade "surfkänslan" infinner sig verkligen och det finfina med en stor och bred skida är att det inte krävs mycket snö för att det ska kännas bottenlöst.
Kuron funkar ok i pisten och i slush. Den går fort överallt och är fartstabil trots sin mjukhet och storlek. I skogen fungerar den finfint, är relativt lättmanövrerad även om jag åkt på bättre.
Den är dessutom väldigt lättlandad efter drop!

Svagheter:
Pist. Detta är ingen pistskida. Den fungerar förvånansvärt bra, carvar och går fint - till du ska stanna. Är det dessutom lite uppkört i pisten så är det tungt. Fruktansvärt tungt. Jag åkte en säsong på dom i staterna, och inte ens i slutet av säsongen då benen var rejält tränade var det speciellt enkelt att stanna. Den är dessutom inte gjord för några längre hajker, dels pga rockern (som inte är någon höjdare att gå med på skare i lite lutning) och dels pga storleken. Med lite snö på skidorna blir dom djävulskt tunga.
Det är inte heller en skida för varken pucklar eller uppkört, där är den för tung för att dra runt.

Sammanfattning:
Inte en skida för svenska förhållanden, även om den är underhållande och tar sig fram på hela berget. Är otroligt nöjd med mina och tror jag behåller dom för framtida utlandsresor.
Ska du bara åka puder - köp den för den är otroligt kul! Om inte, satsa på något mer allround.

Årsmodell: 2009
Åkstil: Puder
Testad längd: 185 cm
Åkarens vikt: 83 kg
Åkarens längd: 189 cm

(Gäst)
2009-05-20
Styrkor:
Fantastisk skida! Bär även i den djupaste fluff. Svänger hysteriskt lätt i skogen. Snabb som en vind även i flakig frigolitsnö. Full fart på alla underlag. Kör om Armadaåkarna i spåret ute i lösssnön så det visslar. Körde dom en vecka i Bella Coola. 50 000 fallhöjdsmeter säger allt.

Svagheter:
Tung och krävande i pisten. Här handlar det mest om att ta sig ner. Sliter hårt på knäna om du åker mycket pist. Men om du väljer det är det nåt galet med dig.

Sammanfattning:
Jag åker ca 30 dagar per år. Jag är 56 år. Jag är inte lika stark som jag var när jag var yngre men jag rippar!
Min idé: Det är aldrig försent att få en lycklig barndom. Ju äldre man blir desto viktigare är det att ha bra skidor!
Starkt köpläge!!!
Åk! Det finns ingen väg tillbaka! Vad skall jag göra med mina Sanouk och mina Gfyror nu??

Årsmodell: 2009
Åkstil: Offpist 60% Pist 40%
Testad längd: 185 cm
Åkarens vikt: 92 kg
Åkarens längd: 188 cm

klanton
2009-01-11
Styrkor:
Sjukt underbar skida! Flyter hur bra som helst i pudret och ändå smidig att svänga runt med i skogen. Den går även helt okej i pisten, bara man kör fort och stora svängar är det inga problem. Rockern gör den sjukt smidig överallt. Helt underbar skida! KÖP!

Svagheter:
Finns ju bättre skidor att kötta pist med, men det vet man nog innan man köper dessa...

Sammanfattning:
En väldigt rolig och lättsvängd skida som flyter överallt. Blev förvånad över hur bra den funkade i uppkört/pist osv. Bästa skidan jag har testat!

Årsmodell: 2009
Åkstil: Pow pow
Testad längd: 185 cm
Åkarens vikt: 80 kg
Åkarens längd: 185 cm

robinrobin
2009-01-03
Styrkor:
Helt underbar skida, det tog ett tag innan hjärnar fattade att man inte längre behövde stå och luta bakåt för att topparna ska ligga ovanför snön. Men när man väl hade fått till tekniken så var det storslalomsvängar i offpisten som gällde. Funkar hur bra som helst på alla mjukare underlag. Bara att köpa!

Svagheter:
Inget man kör i isig pist med vilket min tumme fick erfara efter lite dåligt kantgrepp. De kräver även att man har skött försäsongsträningen, annars blir det jobbigt! Lite mjuk i tailen men det kan man leva med, man får helt enkelt se till att landa ordentligt.

Sammanfattning:
Roligaste skidan jag har åkt på i hela mitt 18-åriga liv. Rockern gör att man svänger kortsvängar runt björkarna trots att de är 185 cm långa.

Så mitt tips är KÖP, ÅK och NJUT!

Årsmodell: 2009
Åkstil: 80% Offpist 20% Pist
Testad längd: 185 cm
Åkarens vikt: 70 kg
Åkarens längd: 172 cm

Darren
Darren (Gäst)
2012-05-09
Notera! Den här texten har översatts av Google Translate.
Visa original
Styrkor:
Fantastisk skidåkning för pulverdagar. Mycket snabbt och du måste låta dessa skid springa. De vänder om du verkligen vill. Massor av pop för de hoppar och självsäkra landningar.

Svagheter:
känna mycket mer genom dina ben så en gång ut pulvret kommer du att känna det. Viktigt att komma ihåg om ditt pulver är huvudsakligen tillgänglig på pist. BRÄNNA!
Traversing där du behöver en kant behöver lite mer arbete ... men då borde du vara på en mer all bergskidåkning om det är din dag.

Sammanfattning:
Använd för var de ska användas (fluffigt djupt pulver) och du kommer inte bli besviken. Inte en ski gör allt, men om du har budgeten för en ren pulverdagskidå, så njut.

Årsmodell: 2011
Åkstil: pulver / brant / bergsklättring
Testad längd: 185 cm
Åkarens vikt: 85 kg
Åkarens längd: 187 cm