Völkl Racetiger GS

Völkl Racetiger GS
Kategori: Pistskidor
Nivå: Professionell
Märke: Völkl
Årsmodell: 2019
Pris: 8499 Kr
Tillverkarens beskrivning
En kraftfull och exakt pistracer som samtidigt är rolig och lättåkt. Hur bygger man en sådan? Tyska Völkl testar, mäter och räknar med decimaler på alla parametrar mer än andra varumärken och detta gör skillnaden. Till denna säsong har Völkl ytterligare ökat stabilitet och kantgrepp på nya Racetiger GS. De har byggt in 3D.GLASS vilket är vertikalt ställt glasfiber i fram och bak, på och innanför sidokanten men samtidigt gjort skidan mjukare i mitten. Resultatet är ännu högre prestanda och samtidigt mer allsidig och mer lättåkt. Helt unikt! Völkl är sedan tidigare mästare på att transportera ut krafterna från pjäxan ner i skidan och ut till stålkanten för överlägsen kraftöverföring - det är där skillnaden ligger jämfört med alla konkurrenter. Marker race X-Cell bindningar som är en modifierad WC variant samt överlägset glid genom World Cup belaget P-Tex 4500. Till 18/19 levereras nya Racetiger GS även med "UVO 3D" vibrationsdämpare som även rör sig upp- och ned för ännu mer dämpning av högfrekventa vibrationer.

(Officiell information från Völkl)


Vad tycker du om Völkl Racetiger GS?
5
4
3
2
1
Claes
Claes (Gäst)
2019-03-13
Styrkor:
Lättåkta, lättsladdade, grymt lättåkta men ändå tåla hårt åking, men inte hur hård som helst.

Svagheter:
När du carvar svängar i branta breda pister, med höga farter som följd, måste skidan köras med rejält tryck på framfoten, annars hackar den. Ett problem kan då uppstå, vid riktigt hög fart, tryck som ovan, gå över en kant, då får skidan spel, börjar skaka och ruska på sig. Det har alla racetiger, radier 17-18 meter, som jag någonsin kört gjort. Det här gör inte andra racecarv skidor från stöckli, atomic eller fischer.

Sammanfattning:
Lättåkt som bara den. Tål bra med fart, men inte hur mycket som helst.

Årsmodell: 2019
Åkstil: Pist och Puder
Testad längd: 175 cm
Åkarens vikt: 78 kg
Åkarens längd: 189 cm

FredrikW8
2018-03-13
Styrkor:
Stabil, bra bett

Svagheter:
Kräver en del

Sammanfattning:
Mycket fartstabil skida som biter när man trycker till, kräver sin åkare för att bemästras

Åkstil: Pist
Testad längd: 183 cm
Åkarens vikt: 85 kg
Åkarens längd: 177 cm

Sven Erik Månsson
Sven Erik Månsson (Gäst)
2018-03-05
Styrkor:
Stabil, trygg i hög fart även när det är lite uppkört. Går att svänga runt i kortare svängar och blir då lekfull. Är inte så tung på foten.

Svagheter:


Sammanfattning:
Kör sedan 7 år tillbaka en Stöckli CX och har testat många skidor men varje gång fram till nu har jag känt att jag haft den bästa. Största skillnaden jag upplevde var att Racetigern sitter kvar i underlaget även när jag kör för fullt i svarta backar. Kan i och för sig också ha med att den gamla är 7 år och nötts ut.

Åkstil: Pisträcer
Testad längd: 170 cm
Åkarens vikt: 82 kg
Åkarens längd: 177 cm

Malvinator
2018-01-05
Styrkor:
Hög fart och hårt underlag. Har känt mig otroligt säker på skidorna i hög hastighet i både nypistat underlag och mer uppåkt.

Svagheter:
Kortsväng, det är ju som sagt en skida för högre hastigheter men kunde ha varit lite svängigare.

Sammanfattning:
Bra och pålitlig skida. Du kommer inte bli missnöjd om du vill åka säkert!

Åkstil: Pist
Testad längd: 170 cm
Åkarens vikt: 78 kg
Åkarens längd: 173 cm