Völkl Racetiger SC

Völkl Racetiger SC
Kategori: Pistskidor
Nivå: Avancerad
Märke: Völkl
Årsmodell: 2023
Mått (Nos/Midja/Bak): 123/70/103 mm Svängradie: 13.00 m Vikt: 2959 gram (165 cm)
Storlekar: 150,155,160,165,170,175 cm
Pris: 8299 Kr
Tillverkarens beskrivning
Racetiger SC - där SC står för "SlalomCarve"- med "3D Glass" för ännu bättre kantgrepp och även med vibrationsdämparen "UVO 3D" för ännu lugnare gång i de högre fartregistrena. Racetiger SC är Völkl`s mest säljande traditionella pistcarver och innehåller alla moderna och tekniska lösningar från storebror SL, men lite mer allround-kort svängradie. Skidan är byggd med fullängds "Full Sensor Woodcore" träkärna och tip-rocker som dessutom är metallförstärkt för stabilare gång även i uppkörda pister. Racetiger SC är en något mjukare och lättare pistracer än storebror Racetiger SL men har samma lättåkta och trygga karaktär med det berömda isgreppet! Made in Germany garanterar som alltid högsta finish, bästa glid och prestanda. Finns i 2 färgvarianter - Black eller Yellow - men är samma skida och konstruktion.

(Officiell information från Völkl)


Vad tycker du om Völkl Racetiger SC?
5
4
3
2
1
Tomas
Tomas (Gäst)
2020-03-16
Styrkor:
Lätt att inleda sväng. Härligt kurvgrepp. Bra isgrepp. Fin snärt ut ur svängen om man tar i lite vid kortsväng. Vibrationsdämparna gör ett bra jobb i hög fart. De går att köra även om du inte orkar göra helt rätt hela tiden, dvs slarva med tekniken ibland.

Svagheter:
Svåra att finåka i högre farter.
Bara för piståkning.
Inget för dig som åker med gammal teknik med benen ihop.

Sammanfattning:
Om du är duktig på piståkning, gillar korta och medellånga svängar i låg och hög fart samt verkligen kantställer skidorna är dessa toppen.
De funkar hur bra som helst både på is och i slask.

Årsmodell: 2020
Åkstil: Pist
Testad längd: 160 cm
Åkarens vikt: 75 kg
Åkarens längd: 175 cm

Olle
Olle (Gäst)
2008-04-01
Styrkor:
Svarar otroligt bra på tuff åkning i pist, både på hårt-isigt och mjukt underlag. Harmonierade min åkstil, mycket kortsväng och aggressiv åkning, mkt bra.
Mycket skön och utmanande skida som motsvarade mina högt ställda förväntningar. Passar för både kort och lång sväng.
Hyrde dessa 3,5 dgr och samma vecka hyrde jag Fischer RC4 Progressor och Nordica Dobberman.. RC4:an var för "snäll" medan Nordican hade ett otroligt bett.

Svagheter:
INGA

Sammanfattning:
Kom fram till att Völkl Racetiger SL Carver var absolut bäst! Köpte därför loss dem från hyrbutiken trots att de hade varit uthyrda nästan 3 säsonger. Är mer än NÖJD.

Årsmodell: 2006
Åkstil: Pist
Testad längd: 170 cm
Åkarens vikt: 84 kg
Åkarens längd: 181 cm

N/A
2007-05-21
Styrkor:
Att lita på i branta, isiga partier. Går som på räls. Tål hög fart utan att bli oroliga. Ger svar direkt om man behåller trycket. Riktigt kul i pist och både i korta och lite längre svängar.

Svagheter:
Inga på det område de är till för (pistat).

Sammanfattning:
Jag är mycket nöjd med skidorna. De är också bra på att "bjuda in till rätt teknik". Det känns när man gör fel eller beter sig för klent och det är riktigt kul när man gör rätt.

Årsmodell: 2006
Åkstil: Mest pist
Testad längd: 170 cm
Åkarens vikt: 85 kg
Åkarens längd: 185 cm

UBark
UBark (Gäst)
2006-04-24
Styrkor:
Sköna skidor som jag hyrde 2 dgr när jag var med familjen till Bjursås. Dagarana blandas me dlillen i blåbackar och de äldre i de röda och svarta. Inga problem att få med sig i låga farter och biter hur bra som helst i både kort- och långsvängar i hög fart. Underlaget var vid hyr tillfället preparerat med partier av hårt/isig.
Köpte ett par med Marker LT (din 12)motion istf AT Motion (din 14) hos Sportconrad.de för 429 Euro + 22 euro i frakt vilket ger c:a 4300 sek HALVA PRISET mot i butik (lyckades dock nosa upp ett par demo/hyrskidor för 5500 som billigast) dessa har jag åkt 2 dagar i sorbetsnö blandat med ispartier och kan bara säga att jag NJUTER av dem.

Svagheter:
Inte hittat några än så vi får se nästa vinter om det dyker upp några.

Sammanfattning:
Kanonskida som är alldeles för dyr att köpa i Sverige men som sagt surfa till Sportconrad.de så har du dem för halva priseet (finns även en del andra märken och modeller till ruskigt bra pris) visserligen med en lite enklare bindning än den som sitter på skidorna här i Sverige men de pallar mina snart 100 pannors ganska omilda belastning utan några problem.

Årsmodell: 2006
Testad längd: 170 cm
Åkarens vikt: 96 kg
Åkarens längd: 185 cm

bjornan
bjornan (Gäst)
2006-04-24
Styrkor:
Fantastiskt skön skida som är mycket bra på alla möjliga underlag. Åkte både på isigt och mjukt och det svängde grymt skönt med bra kick i svängarna. Härligt isgrepp och mycket fartstabil. Långa eller korta svängar spelade ingen roll.

Svagheter:
Inga än så länge.

Sammanfattning:
Efter en vecka har jag blivit pånyttfödd i backen och har växt flera steg i min åkning med denna skida. Rekomenderas varmt!!

Årsmodell: 2006
Åkstil: pist
Testad längd: 170 cm
Åkarens vikt: 95 kg
Åkarens längd: 189 cm

paul lalor
paul lalor (Gäst)
2022-11-29
Notera! Den här texten har översatts av Google Translate.
Visa original
Styrkor:
smidig snabbsvängning men ändå kryssar lätt

Svagheter:
inget jag hittat hittills

Sammanfattning:
Jag är så glad över att ha ett par av dessa fantastiska skidor i mitt koger. Jag ska definitivt åka skidor... jag önskade att vi hade en längre säsong..

Årsmodell: 2021
Åkstil: pist
Testad längd: 165 cm
Åkarens vikt: 73 kg
Åkarens längd: 176 cm

Richard hughes
Richard hughes (Gäst)
2020-02-22
Notera! Den här texten har översatts av Google Translate.
Visa original
Styrkor:
Lätt att vrida, greppa och känna

Svagheter:
Kanske för mjukt för elitskidåkare

Sammanfattning:
Så lätt att åka skidor. Massor av grepp och bra känsla för höga hastigheter och korta svängar.

Årsmodell: 2020
Åkstil: Pist
Testad längd: 170 cm
Åkarens vikt: 95 kg
Åkarens längd: 190 cm