Burton Frontier


Märke: Burton

Vad tycker du om Burton Frontier?
5
4
3
2
1
GotlandInteIStAnton
2004-11-01
klart hyfsad bräda. skön i pist, grymt skär, kräver dock att man manglar på lite. minus för att den var svindyr och värdelös kvalitet. knäckte två stycken på en och en halv månad. är lite osäker på vad jeppo, ovan snackar om. fartstabiliteten är en av de främsta egenskaperna (176), inga problem att straightlina samtliga pister i st anton.

Jeppo
2003-08-06
Grym bräda, även om den inte är helt perfekt: I riktigt höga farter (typ supersonic) känns den lite fladdrig. Fast hade den varit ännu styvare hade man väl behövt hulken-benmuskler för att få bra skär. Glidet är inte superbra heller, i alla fall inte jämfört med polarens Extrem Enlighten. Med exakt samma valla osv hade jag inte en chans att hänga med på transportsträckorna. Dock är det en riktigt bra bräda, man vill bara åka fortare och brantare hela tiden.
Synd bara att jag bara fick köra på den i 3 veckor, sedan gick den av efter att jag laddade för stort i parken i Trysil. Snyft!

Årsmodell: 2001
callekung
2002-12-11
(170 cm)Helt underbar bräda den håller fastheten även fast mann pressar den. Har åkt på ett antal olika brädor: Libtech, Morrow escape, Gnu, K2,F2. Men den ända som det går att jämföra med är escapen. Så om du vill ha en mer alpinliknande bräda som ändå inte är det så köp denna. Jag åker på den tillsammans med Flow Fl-Carbon FR och det är en helt underbar kombination, den håller skäret helt grymt och släpper nästan aldrig. Men dock lite tung...

Årsmodell: 2001
Grrrken
2002-10-14
köpte min frontier 2002...bästa brädan ja kört på..har en 66:a men kunde lika gärna haft 10cm+..smidig å fin...lite benstyrka krävs dock för att få riktigt gött tryck...bara å köpa å TRÄNA!!!

Årsmodell: 2001
Sponken
2002-04-08
Kom nyligen hem från en kortvecka i Kittelfjäll (gör nåt åt liften!) där jag premiär åkte min Frontier 170.
Denna brädan var en trevlig överaskning.

+ Instämmer med ovanstående rescensenter. Grymt kantgrepp och stabilt lagom stort skär.

+ Det var behändig för sin storlek. Svängde runt på nosen och körde fakie utan problem.

+ I offpisten var den hur lättåkt som helst. Fick inte ens ont i bakbenet som jag fick på mina tidare korta (155-160cm) brädor.

- Svindyr! (Detta drar ner betyget ett steg). Varför tar Burton så mycket för sin brädor?!?! Motsvarande Salomon Fastback är betydligt billigare.

Slutligen vill jag rekommendera denna brädan till den som väger över 70 kilo och har lite kraft och uthållighet i benen. Det är en fördel om du skiter i prislappar. Det är en grym freeridebräda som du kör om allt med.
PS. Kör benpass i sommar! DS.

Årsmodell: 2001
patrik_kerttu
2001-12-15
Grym bräda med underbart kantgrepp och styvhet.
Den gillar att åka mycket och STORT. Fungerar i allt från fet puder till pipe.

Dock ingen jibberbräda.

Årsmodell: 2000
patrik_kerttu
2001-12-13
Styv bräda som kan åkas på.

+Funkar bra i pipe som offpist.
+Underbart kantgrepp och styvhet som gör att man har full kontroll.

-Inget för en äkta jibber

patrik

Årsmodell: 2001