Salomon Malamute


Märke: Salomon

Vad tycker du om Salomon Malamute?
5
4
3
2
1
lamboren
2020-01-02
Styrkor:
Bra stadga och respons, och utmärkt passform

Svagheter:
Inga utifrån vad jag önskar: ordentligt styva skor med bra kontroll och respons (utan att behöva hardboots)

Sammanfattning:
Sammanfattningsvis, enligt min erfarenhet är detta rätt sko om man vill ha en hård sko med fokus på kontroll och kunna hantera alla förhållanden.
Inne på mitt andra par (aktuella är årsmodell 2019), var så nöjd med de första att jag lagade dem x flera (med bra support från Salomon för nya delar) istället för att köpa nya, men insåg tillslut att de mjuknat alltför mycket så slog till på nya - ett mycket bra beslut. Och lägg tid/energi på att värma innerskon (som man ska med dessa men enligt min erfarenhet inte alltid är lika lätt att få till som när man köper alpinpjäxor).

Årsmodell: 2019
Iller
2011-03-09
Årets modell, 2011.

Kommer från 2002 års 32 TM-ONE, grymt styv freeride-doja med mkt forward lean.

Denna sko har bra snörningssystem med hyfsade möjligheter att välja hur styv dojan skall kännas. Godkänt hälgrepp och skon verkar hålla (har kört 35 dgr hittills). Jämfört med tidigare skor så reagerar jag på att den känns upprät (noll forward lean), detta gillade jag inte till att börja med men jag kan inte säga att det stört mig. Vikten är godkänd men inte påtagligt lätt.

Skon känns tillräckligt stabil och fungerar bra för högre farter, dropp och hopp.

Handrails are for old ladies.

hans-peter
hans-peter (Gäst)
2005-12-13
Grym sko, sitter som gjutet runt fötterna. grymt hälgrepp.
Trycker lite på foten innan den är formad efter foten men när det är klart så är det inget att klaga på. Lite dyra men om man vill ha en grym sko är det denna.

ninjahempo
2003-05-20
Har de oranga o svarta o har inga som helst problem med utseendet. När så insidan överträffar utsidan blir det ju tokbra. Den är styv men ändock följsam och håller hälen på plats. Formgjuten innersko spelar komforten rakt i händerna. Dock råkade jag trampa på yterskosnörnings-låsningen o den paja vilket jag tyckte var lite klent. Men en rakt igenom rejäl o smidig sko. På tok för dyr till ordinare pris men med sommarrean hamnade det på 1800 + en santa cruz tanktop.

Årsmodell: 2001
patrik_kerttu
2002-01-06
Underbar passform. Hade den tills då snörningen pajade och det var svårt som fan att få dem reklamerade. (gå aldrig till precission ski i val disere).
Lite smal läst för mig men den anpassade sig blev ett med mig. Tyvärr fanns det inga fler att tillgå så nu tillhör man kapitalist burton.

Årsmodell: 2000
Kenneby
2001-11-14
En riktigt bra sko. Sitter bra och är alldeles lagom styv. Snörningen till innerskon kan ha en tendens att släppa efter. Låsanordningen som ska hindra innerskon från att bli lösare när man åker är inte helt hundra. Inte bara jag som haft problem med detta utan även andra som fått det reklamerat. Sätt i en formgjuten innersko så har ni sko som är helt underbar. Om ni ska köpa malamute så dra och känn efter se snörningen inte ger efter. Kan ju vara en tillfällighet.

Årsmodell: 2000