BCA Tracker 2


Märke: BCA
Årsmodell: 2010
T2 är branschens snabbaste och mest precisa transceiver. Den har realtid uppdatering och enkel display. Plocka upp den från kartongen och använd, den är väldigt lätt att använda. Nordamerikas mest sålda tranceiver.

FAKTA
Vikt 248 g (inkl. batteri, exkl. sele)
Antenner 3
Batteritid 250 tim.
Batteri 3 st AAA
Garanti 5 år

Nu finns också uppdateringen Tracker 3 (nu 2015)


Vad tycker du om BCA Tracker 2?
5
4
3
2
1
nilsv
2019-01-12
Styrkor:
Grundläggande sök- och sändfunktioner som gör sitt jobb

Svagheter:
Ingen avflaggningsfunktion eller andra mer avancerade tekniker
Stor och klumpig
On/off-knapp kan lossna!

Sammanfattning:
BCAs populära transceiver som funnits på marknaden sedan 2010 är ett vettigt köp om du får den till en billig peng!

Basic transceiver som fås med hölster att sätta kring överkropp. Jag har testat den på lavinkurser och vid övningar, men aldrig i skarp situation. Vid sändläge sitter den bekvämt, nära intill kroppen. För att aktivera sökläge plockas den enkelt fram ur hölstret och aktiveras lätt genom att, med handskar på, dra ut en stor knapp. Avståndet och riktning till din vän syns då tydligt på den enkla men tydliga skärmen och med hjälp av fem belysta pilar som visar riktning på eventuell mottagande signal. Vid jämförelse med andra deltagares transceivers på lavinkursen var BCA2 dålig på att fort få in signal, det krävdes att du var ganska nära sändande individ trots uppgivet avstånd är på 55 meter. Den har heller ingen avflaggningsfunktion för att underlätta sökandet av fler än en begravd individ, vilket gör att du endast får in närmsta signal och ej kan avaktivera den för att söka vidare. Dessutom föll skruven för on/off-knappen fort av och jag tvingades limma fast den med hjälp av fiskelina för att inte riskera tappa den. Sökt i diverse järnaffärer men det var någon slags specialskruv från staterna.

Transceivern fortfarande säljs -18/19 för ett pris kring 2500:-. Visst, den gör det grundläggande jobbet väl, men för mig med undermålig kvalité och i ett klumpigt format. Därför rekommenderar jag enbart produkten om du kommer över den ny eller begagnad till ett förmånligt pris!

Årsmodell: 2013


patphi63
2013-02-12
Styrkor:
Enkel, robust och klockren funktion

Svagheter:


Sammanfattning:
Rekomenderar varmt.

Patrik
Patrik (Gäst)
2012-10-04
Styrkor:
Enkel, snabb och exakt

Svagheter:
Inga

Sammanfattning:
Rekommenderas varmt