Salomon 916


Märke: Salomon
Bindning DIN 9-16


Forumämnen om Salomon 916

Salomon STH 16, 916, 920.  »

Vad tycker du om Salomon 916?
5
4
3
2
1
Glisseur
2009-06-08
Styrkor:
Det mesta. Solid, säker, perfekt elastisk och löser aldrig ut i onödan.Dessutom går dom att justera in även om pjäxorna är lite slitna och att byta stoppers och anpassa dom till i princip hur breda skidor som helst. Kort sagt en binding som inger självförtroende och låter åkaren fokusera på att åka skidor istället för att vara skraj att skidorna ska flyga av.

Svagheter:
Plastplupparna på vingarna lossnar mer eller mindre alltid och gör att pjäxorna nöts lite grand.

Det enda stora felet på 916 är vingarna som har gått sönder på samtliga par jag haft (6-7 par). Det är justerskruven som gängas sönder efter ett tag (typ 2 säsongers åkning) och gör att bindningen blir omöjlig att åka på. Det kan bero på den mänskilga faktorn också (alltså mig).

Sammanfattning:
En grym binding som däremot kanske inte är lika extremt bombsäker som alla säger.

Carled
2009-06-05
Styrkor:
Inga relevanta delar i plast. Jag har hört om Pivot/FKS-bindningar som gått sönder, men jag tror inte att jag hört om någon 916 eller 920 som pajjat.... Det skulle väl vara de små kontaktpunkterna på vingarna men de klarar man sig gott utan!
Inställningsmöjligheterna! Du kan tametusan finlira med bindningarna in absurdum, så att skylla på förspänningen är det inte läge för längre. Man kan med andra ord lita på dem.
Som sagt, jäkligt potent ljud! ;-) Man hör när någon klickar i en racebindning från Salomon...
Till skillnad från övriga tycker jag att bromsarna är en klar fördel, lättmekade och enkla att få tag i. Oskars 300:- är iofs. dyrt, men det finns breda bindningar överallt, mycket tack vare STH16...

Svagheter:
Knappt några, visst det är ju metall så det är ju lite tungt att bära på, men i backen märker iaf. inte jag av det... Men till och från backen märks det, och jag har tametusan 165cm raceskidor!

Sammanfattning:
Följde med när jag köpte mig ett par gamla raceslalomskidor från Salomon (har därför ZZ-varianten med metallplatta mellan). Perfekta bindningar för slalomskidornas Mr Hyde... Har trots att jag "bara" kört på 10 inte löst ut en enda gång, och då har man varit nära och invertera några gånger när positionen varit lite fel. Underbar känsla både när man kliver i och när man väl är i. Inget som helst glapp, hur slitna de än må vara, perfekt kraftöverföring alla gånger!

PNyberg
2009-06-04
Styrkor:
Riktigt bra bindningar som tål det mesta. Mkt tight mot pjäxan som gör att man känner sig jäkligt trygg.
Kommer i "coola" färger som race rött och ninja svart..wow

Svagheter:
Tung, dyr (om man inte hittar ngt beggat eller pro deal).

Sammanfattning:
Bra alternativ till P18 om man vill ha en krallig bindning som man även kan byta stoppers på utan att byta hela bottenplattan. Enkelt att böja stoppers till önskad vidd. Jag fick ut mina från 100 till 130 efter lite mekande :)
Hellere P18 än 916 men beggers can't be choosers

OskarHolmblad
2009-01-11
Styrkor:
Grymt stryktålig bindning som inte ger sig i första taget. Bra elasticitet vilket innebär att den inte släpper för småslag. Fräscht röd färg och man slipper ju dildon som medföljer Ross/Look/Dynastar bindningarna.

Svagheter:
Skapligt tung, jämfört med typ Look pivot bindningarna och FKS. Kanske så att man får lite mer utav detta också, att det bara är metalldelar. En nackdel med denna bindning är att det är galet svårt att hitta breda stoppers, och om man väl hittar dom är dom snuskigt dyra! 300 spänn för bromsar med 115mm bredd? Det är äckligt dyrt.

Sammanfattning:
Bra men tung bindning. Gedigen konstruktion, fräsch färg och dyra tillbehör.

Hanna_Ekelund
2005-11-12
Styrkor:
Gedigen bindning, kvalite rätt igenom

Svagheter:
Väger kanske lite mycket.

Sammanfattning:
En bra bindning som jag känner att jag kan lita på. enda nackdelen jag kan komma på nu är vikten.

Hjelme
2004-11-14
sånne vil man ha. har to par selv. aldri sviktet meg. nye årsmod tøfft design.

korkek
2003-03-17
så jävla bra med en bindning helt i metall. inga förbannade plastdetaljer som kan slitas ut och tappa passform - eller paja.

dessutom har jag aldrig behövt dra upp dom till högre än 12 och ändå aldrig tjuvlöst. till skillnad mot dom stackare som väger 62kg och ändå måste ha sina 914 i botten...

över lag känns det som ruskigt bra kvalite på skiten.

tyngden kanske känns som en nackdel för vissa. frågan är väl: när? i parken kanske då - men vem vill hänga där?

nä, mer kompetenta bindningar får man leta efter. tyvärr (som sagt) kan dessa bindningar oxå vara nåt att leta efter... brukar gå att beställa dock.

Årsmodell: 2001
Pierce
2002-12-06
Klockren för lite lättare personer som vill ha en riktigt pålitlig bindning eller för tyngre åkare med normala preferenser. Snygg också. Kan vara svår att få tag på.

Årsmodell: 2001