Arcteryx Alpha SV


Märke: Arcteryx

Vad tycker du om Arcteryx Alpha SV?
5
4
3
2
1
nooki
2006-01-02
Styrkor:
Bra opassform, lagom lång och smal modell med långa ärmar. Bra placerade fickor. Inga remmar och spännen som fladdrar. Huvan går att reglera supertight och följer med bra när huvudet vrids.
Även en stor hjälm får plats under.

Svagheter:
Den tejpade dragkedjan fram har blivit lite less efter 3 års intensiv användning. De nya har vanlig kraftigare dragkedja som jag tror är bättre. Huvan skulle vinna på en vindstrut typ klättermusens, skärmen skyddar ju inte sidorna på kinderna.

Sammanfattning:
Dyr men bra, skulle kunna vara lite bättre huva. Snygg!

pekron
2004-03-24
Suverän jacka, smidig, lagom för att få in ett värmelager innanför, inte nog att bli gravid under. Enda negativa är att huvan inte går att ta av men å andra sidan går den utmärkt att vika ihop (inte rulla men nästan).
Jag köpta min i Kanada för < 2000, inte ledsen för det.

Prof
2004-03-19
En utmärkt stryktålig jacka med bra passform och snitt, genomtänkta detaljer och hög kvalité i både material och sömmar. Huvan kan kännas något sladdrig, men fungerar bra när den är rätt inställd.
Mitt betyg baserat på jackan som sådan är en solklar femma, men om jag tar det ordinarie priset i beaktan, 5700 spänn - vilket jag långt ifrån betalade, kan jag omöjligen ge den ett så högt betyg. Så bra är den inte i förhållande till andra skaljackor. Men jag rekommenderar den varmt om den går att köpa för reducerat pris.