Dalbello LUPO 130 CARBON

Dalbello LUPO 130 CARBON
Märke: Dalbello
Årsmodell: 2018 - 2019
Vikt: 1640 gram
Pris: 6499 Kr
Tillverkarens beskrivning
En utveckling av storebror LUPO Factory, där bakkappan istället injicerats med kolfiber och lim utan att bli tyngre eller mjukare - bara billigare att tillverka. Ny Ultralon innersko AIR Plus med aktivt membran som gör att foten kan andas och blir därför både varmare och luktar mindre. 98mm läst, Grilamid/Fiber, 130 flex, 1640 gram i gåläge.

(Officiell information från Dalbello)


Forumämnen om Dalbello LUPO 130 CARBON

Dalbello Lupo 130 C VS. Dalbello Lupo T.I. Plus I.D  »

  • Dalbello LUPO 130 CARBON Foto
  • Dalbello LUPO 130 CARBON Foto
  • Dalbello LUPO 130 CARBON Foto
Vad tycker du om Dalbello LUPO 130 CARBON?
5
4
3
2
1
Marcus Gullberg
Marcus Gullberg (Gäst)
2019-02-04
Styrkor:
Riktigt bra pjäxa. Tredelsmodellen från Dalbello gör att den sitter perfekt. Möljighet att ställa om i gåläge för topptur är perfekt utan att kompromissa på styvheten i pist.

Svagheter:


Sammanfattning:
Rekomenderas. Köpte på Alipgaraget som även gjorde anpassning och specialgjord sula.

Årsmodell: 2019
Anders_Nilson
2019-01-08
Styrkor:
Stabil och relativt lätt, styv och en bra flex, lite åt det hårdare hållet

Svagheter:
Vek innersko, lätt och bekväm men är inte tillräcklig för mina 90kg och lite tuffare skidor

Sammanfattning:
Jag har turat med dem och det fungerar fint, ser inte att plösen vållat några större problem.
Har kör dem både med GS skidor i pist, då behövs en stadigare innersko, jag har bytt till Factory ID att använda när jag åker lite hårdare och har originalet till att tura med.
Tycker att de var lite för raka jämfört med mina racepjuck, funkar när man åker lite fetare off pistskidor men inte på GS/SL skidorna, men det åtgärdas enklast med en extra kil i bakkant.
Jag kommer säkert bygga om bootboarden för att få en i kork som dämpar bättre i puckel samt att sätta dit ett par Booster straps.

Årsmodell: 2018
Ollegranbom
2019-01-07 (Ändrad: 2019-01-11)
Styrkor:
Bra rörlighet i gåläget.
Varma.
Styvt flex för att vara en tursko.
Snörd innersko som standard.

Svagheter:
Lite för upprätt position i åkläge.
Många steg mellan fullt gåläge och åkläge.

Sammanfattning:
Min vikt: 75 kg.
Min längd: 180 cm.

Har använt pjäxorna ca 15 dagar sen slutet på förra säsongen. Provade några olika modeller i butiken och efter endel diskussion med bootfitter föll valet på lupon. Hade tidigare ett par Dynafit One px som turskor och köpte dessa för att få en styvare och varmare pjäxa.

Största skillnaden mellan bootsen när man åker är helt klart styvheten. Dalbellopjäxorna känns absolut tillräckligt styva för mig och min åkstil. Jag har andra pjäxor (Head Raptor 140 rs) för dagar i liftsystemen och har tidigare resonerat att jag har ett par bra åkpjäxor och ett par bra turpjäxor, men i och med köpet av dessa pjäxor är skillnaden utför inte alls lika stor som tidigare.

Det ända negativa som jag upplever är vinkel mellan underben och fot då Lupon är ganska upprätt. Kanske ska det vara så med nyare pjäxor, kanske är dom lite för upprätta, men skillnaden i vinkel mellan raptorbootsen och Lupon är stor. Kommer lösa detta framöver med nån typ av spoilerlösning.

Jag gillar gåläget skarpt. Man har bra rörlighet och jag känner absolut inget behov av mer rörlighet. Tycker man har friare rörlighet i dessa i jämförelse med dynafitbootsen.

För att använda gåläget fullt ut plockar man lös tungan helt och bär dessa i ryggsäck istället vilket bidrar till bra rörlighet, men när man byter tillbaka till åkläget blir det helt klart ett steg extra. Ena bilden nedan visar ena tungan utplockad samt de spännen den ska in under i växlingen mellan gåläge och åkläge. Turade endel i Storulvån i slutet på förra säsongen och hade aldrig något problem med de extra stegen just då. Turerna blir lite längre och oftast var det fint väder utan stress när man växlade om på topparna vilket gjorde att jag inte reflekterade över detta, men har gjort några vändor nu under jul och nyår i storm och det blir helt klart lite extra meck för att ändra mellan gåläge och åkläge. För kortare turer kan man absolut lämna tungorna i men detta påverkar gåläget endel till det sämre och jag föredrar ändå att lyfta ur tungorna för det mesta. Eventuellt kommer det gå lättare efter att man blivit varm i kläderna med alla spännen och lirkandet kring tungorna, men när jag jämför mot dynafits lösning där man reglerar allt med enbart ett spänne känns det ändå lite krångligt.

Är ändå nöjd med bootsen, känns som mycket utförspjäxa med ett otroligt bra gåläge.
Kanske inte för de som söker det absolut lättaste pjäxorna men gillar man utförsprestanda och ska ha bra gåläge är dom helt klart väl värda att prova.

Årsmodell: 2018