Dalbello LUPO AX 120

Dalbello LUPO AX 120
Märke: Dalbello
Årsmodell: 2022 - 2023
Flex: 120
Lästbredd: 100 mm
Vikt: 1625 gram
Pris: 5999 Kr
Tillverkarens beskrivning
Lupo AX 120 är crossover pjäxan för freeride och topptur. Med 100 mm läst erbjuder den lite mer fotutrymme och en imponerande komfort. Dess stora användningsområde sträcker sig från pist till djupt puder. Det stora ski- walk spännet är lätt att hantera och tillsammans med den avtagbara tungan tillåter Lupo 67 ° rörelseomfång. Den legendariska freeride-prestandan i cabrio-designen gör åkningen följsam med kontroll i offpist men möjliggör även carving i hårda pister. Det lätta IF AIR-fodret i innerskon blir formbart efter bara några minuter för att möjliggöra optimal anpassning till foten. Högkvalitativa GripWalk-sulor med Vibram®-profil kan valfritt monteras för att göra det lättare att gå och minska risken för halka.

(Officiell information från Dalbello)


  • Dalbello LUPO AX 120 Foto
Vad tycker du om Dalbello LUPO AX 120?
5
4
3
2
1
SoniaLi
2021-04-09
Styrkor:
Älskar dessa! Jag körde på 110 tidigare, förra året uppdaterade jag till den här modellen. De passar mina fötter perfekt och motsvarar allt jag vill ha i en pjäxa.

Svagheter:
Gåläget sprack på mina gamla. Mittenspännet gick även det sönder två gånger. Nu har mittenspännet gått sänder igen på mina nyare 120. Så kvalitén kan ju diskuteras..

Sammanfattning:
Tråkigt att samma saker går sönder gång på gång. Ändå köper jag samma pjäxa igen. Har helt enkelt inte hittat någon annan pjäxa som passar min fot och mina önskemål så bra som dessa.

Årsmodell: 2020
Lozer
2019-01-24
Styrkor:
+Passar mina fötter
+Lätta i förhållande till prestanda
+Mysigt flex med trededelsskalet
+Utbytbara tungor och sulor
+Superbra gåläge utan tunga, helt okej med tunga så jag brukar låta dom sitta.
+Enkel och stabil gålägesfunktion
+Mittenspämmet som ger bra hälgrepp
+Techkompatibla

Svagheter:
-Lite mjuk/klen plast, kontaktpunkterna till bindningarna nöts betydligt snabbare än på andra pjäxor jag testat tidigare. (Har dock inte testat turpjäxor förr).
-Sulorna nöts snabbt om man går på barmark, men dessa går att byta.
- 120-tungan e för mjuk för mig, men hade gärna sett att Dalbello gjorde en ytterligare lite styvare tunga än sin 130a, inget jag lyckats hitta iaf.

Sammanfattning:
En toppenpjäxa för medel till duktiga åkare som vill kunna kötta utför men samtidigt kunna njuta uppför. Definitivt den bästa pjäxan jag testat, men jag hade gärna sett att den var lite tyngre å köttigare. Känns tyvärr inte som en pjäxa som håller jättelänge då plasten nöts ganska snabbt.

Efter flera år i för stora pjäxor och förstörda skiddagar hade jag fått nog. Gjorde som man bör och åkte till en bra butik med kunnigt folk och åkte därifrån med dessa. Passade mina relativt breda fötter bra från start men behövde ändå värmning å lite småfix, ett besök till sen e dom perfekta. Åkmässigt har jag ganska dålig teknik, men är rätt stark och väger kring 100 pannor och tyvärr märkte jag snabbt att tungan som medföljde var alldeles för mjuk för mig. Nu kör jag med den svarta tungan från 130-modellerna och den passar mig bra för det mesta. Pjäxan är lätt men stabil och en bra kompromiss för mig mest åker hårt i eller nära liftsystem med tunga stabila skidor men som gärna stånkar uppför ibland med samma tunga skidor.

Årsmodell: 2018
Bryan
Bryan (Gäst)
2023-01-04
Notera! Den här texten har översatts av Google Translate.
Visa original
Styrkor:
Downhill prestanda, spänne design, avtagbar plös

Svagheter:
Inte ljus. Förvaring av löstagbara tungor svårt i mindre förpackningar och lätt att ta bort (eftersom de är, ja, avtagbara)

Sammanfattning:
Snyggaste stöveln jag har haft på över 30 år. Passa och avsluta i toppklass. Gåläget är mycket trevligt och den progressiva flexen gör att lägga i svängar super intuitivt. Kan inte rekommendera tillräckligt. Kommer att köpa ett reservpar snart

Årsmodell: 2023
Christian Exner
Christian Exner (Gäst)
2021-01-04
Notera! Den här texten har översatts av Google Translate.
Visa original
Styrkor:
Bekvämt för att gå uppför, Stabilt för skidåkning

Svagheter:
dålig kvalitet - spännets sladd (kallar du det så här? Jag hoppas du förstår) går sönder

Sammanfattning:
Jag skulle inte gå för det en gång till

Årsmodell: 2019

sn
sn (Gäst)
2019-05-14
Notera! Den här texten har översatts av Google Translate.
Visa original
Styrkor:
Passar som en handske (anpassad liner, värmeform), lätt och solid användning både upp och ner.

Svagheter:
Kan använda lite mer framåt mager. Arbetar på antingen anpassad spak eller en 3D-tryckt bit under spaken. Plastet känns mjukt, tydligt tecken på användning efter 20+ dagar (50% turnering).

Sammanfattning:
En högkvalitativ start som gör vad den lovar. Den enda svagheten för mig är den främre mager men ingenting som inte är löslig.

Årsmodell: 2019