Dalbello Lupo T.I. ID

Dalbello Lupo T.I. ID
Märke: Dalbello
Årsmodell: 2016
Flex: 130
Storlekar: 24,5-29,5
Pris: 5499 Kr
Tillverkarens beskrivning
Högst upp i fjällvärldens näringskedja finns LUPO (varg) – det är en Krypton modell med extra allt avseende finesser och utrustning. En sko med Tech-inserts, förbättrat gå-läge och en helt ny I.D-Max innersko och i 130 flex som dock använder en lite lättare plastkvalité än den ”vanliga” Krypton Pro för att minska vikten utan att få de lätta Touring pjäxornas lite kollapsande flex och ibland avsaknad av den laterala styvhet duktiga skidåkare behöver. LUPO T.I. I.D. är inte den lättaste pjäxan till Kingpin – men garanterat den mest köttigt stadiga.

(Officiell information från Dalbello)


Forumämnen om Dalbello Lupo T.I. ID

Dalbello Lupo 130 C VS. Dalbello Lupo T.I. Plus I.D  »

Vad tycker du om Dalbello Lupo T.I. ID?
5
4
3
2
1
Jakob
Jakob (Gäst)
2021-04-26
Styrkor:
Sjukt bra känsla och kontakt och samtidigt ett fungerande gåläge. Bra innetsko! Har åkt FIS GS med 27 meters radie med bra resultat. Har dock ut sulorna mot iso/din godkända för tex race bindningar.

Svagheter:
Lite stiff att gå men 130 skalet belönar på vägen ned. Tung men å andra sidan stadiga.

Sammanfattning:
Har gått ca 30 turer med ca 250 m höjdskillnad och det är inga problems. Åker Völkl RTM, Race skidor SL och GS samt randone Dynafit tour 88 med samma pjäxa och det fungerar riktigt bra.

Årsmodell: 2017
Jonas L
Jonas L (Gäst)
2017-12-01
Styrkor:
Superbt hälgrepp tack vare vristspännet, tillsammans med formjuten innersula
och innersko sitter väldigt bra på foten och man känner sig som ett med skidorna. De imponerar mest i åkläge, där tror jag inte man kan önska mer och de är ok i gåläge.

Svagheter:
De kan upplevas som att de inte riktigt sitter ihop i gåläge eftersom spännena inte har så bra fastsättningsanordning för gåläget. Boasystemet på innerskorna känns också lite billigt. Det händer också att skruvarna lossar så man får vara på dem och tighta till del ibland.

Sammanfattning:
Mitt andra par Dalbello, jag var supernöjd med mina första och de här är annu bättre. Jag rekommederar dessa varmt.