Dalbello PANTERRA 120 ID

Dalbello PANTERRA 120 ID
Märke: Dalbello
Årsmodell: 2019
Flex: 120
Lästbredd: 100 mm
Vikt: 1800 gram
Pris: 4999 Kr
Tillverkarens beskrivning
Dalbello`s mest sålda modell har mycket låg vikt tack vare skal i Irfran plast, ökad instegsvolym, nya lättare spännen, cover tech förstärkt häl, 100% formbar ID Now innersko som kan värmeformas och jäser eller komprimeras upp till 8mm. Dalbello har utvecklat ID innerskorna i Ultralon, som även är de i särklass varmaste innerskorna på marknaden. Panterra serien har 3+1 spänne – men det nedersta spännet VVF (Variable Volume Fit) är för att reglera lästviddens bredd: 100-102m. Givetvis finns ställbar flex justering samt även ett s.k. Hike&Ride spänne som gör att bakkappan kommer i ett gåläge. 25% lägre vikt än tidigare, Grip-Walk kompatibel och Cover-Tech på både tå och häl säkerställer att inga bindningar kan gnaga sönder plasten. Flex 110-120, 180g, lästvidd 100-102mm. Stl 25.5-30.5

(Officiell information från Dalbello)


  • Dalbello PANTERRA 120 ID Foto
Vad tycker du om Dalbello PANTERRA 120 ID?
5
4
3
2
1
henrikeri
2019-03-06
Styrkor:
Spännet över vristen som gör att pjäxan sitter otroligt bra
Komforten i ID skon

Svagheter:
Kan tycka att gåläget inte ger någon direkt ökad komfort

Sammanfattning:
Komfort som en Volvo XC90!
Jag har haft STORA problem med tidigare pjäxor, jag gillar nämligen när de sitter tight och man känner att man har direktkontakt med skidorna. Detta har dock haft sitt pris i kalla och ömmande fötter samt flertalet besök till pjäxdoktorer för att försöka få en fungerande pjäxa. Därav en viss ångest när det var dags att köpa nya pjäxor.. Skulle historien upprepa sig? Skulle jag få en bekvämare pjäxa men till kostnaden av att inte känna samma kontakt med skidorna längre!?
Valet föll på Dalbello Panterra 120 ID efter rekommendationer och lovord från kompisar.
Även om jag fortfarande använder värmesulor i de nya pjäxorna för att inte bli kall så är komforten, den bibehållna tightheten (tack vare spännet över vristen), känslan och den närvarande direktkontakten med skidorna helt värt bytet!
Otroligt nöjd, önskar bara att jag bytt tidigare!

Årsmodell: 2019

josanirsa
2018-12-05
Styrkor:
Bra för dig med breda fötter

Svagheter:
Spännet för att justera lästbredden sitter löst när du justerat lästbredden på den bredaste.

Sammanfattning:
Bra för dig som behöver lite bredare pjäxor!

Årsmodell: 2018
NilleNilsson
2018-03-08 (Ändrad: 2018-03-27)
Styrkor:
Direkt kontakt och känslan mellan skenben och plös. Har en hög vrist men hade inga problem med att få plats.

Svagheter:
Inte helt tät. Kan vara bökigt att få ut innerskon då spännet över fotvalvet kan överlappa tungan och att man sedan måste bända tillbaks den gula överlappande delen av spännet. Legat och brännt med pistskidor i Val d'Isere en vecka och då har supporten under tån på pjäxan (orange plast) spruckigt då denna inte ligger dikt an mot pjäxans skal. Dålig konstuktion då man verkar ha sparat på plasten för att få ner vikten eller att spara material.

Sammanfattning:
Har en mkt bred fot och behövde lästa två ggr. Det främre spännet där man enligt reklamen kan ändra bredden framtill verkar var just ett reklamtrick. Skön och komfortabel innersko utan att vara för mjuk. Pjäxans styrka är att man får direkt kontakt mellan skenben och plös och inte som en normalpjäxa där det kan förekomma ett glapp beroende på hur man spänner. Även om man spänner hårt så blir inte pjäxan stum utan man har ett progressivt "stöd" av plösen och minskar risken för problem med benhinnorna. Med vrist spännet så behöver man inte spänna i botten utan foten sitter på plats och känns tight utan att foten krampar. Satte dit en boosterstrap som ökar plös kontakten. Negativt är att pjäxan inte är helt torr utan att innerskon blir våt i framkant och vid hälen. Har tidigare kört med 130 flex på andra pjäxor men känner ingen skillnad.

Årsmodell: 2016