Armada TRACER 108

Armada TRACER 108
Kategori: All mountain
Nivå: Avancerad
Märke: Armada
Årsmodell: 2019
Pris: 6500 Kr
(Officiell information från Armada)


Vad tycker du om Armada TRACER 108?
5
4
3
2
1
Freeskier
2019-09-23
Armadas populära nyhet från förra året som enligt teståkare ska vara en lättmanövrerad skida med bra grepp. Tills i år har den förbättrats ytterligare för att hitta den svåråtkomliga balansen mellan vikt och prestanda. Mer glasfiber har använts i årets modell samt en förstärkning av populära materialet titanal som ska ge ökad hållbarhet. I träkärnan på Armada Tracer 108 hittar vi poppel och brasiliansk karuba som håller ned vikten. Åkarcitat: ”Lättåkta i stökig terräng och håller dig flytande när det dumpat.” och ”Superroliga, lekfulla och mångsidiga, fungerar utmärkt i både slask och puder.”
Betyg: 8,79

Årsmodell: 2020
Freeride
2019-09-18
Mått: 135-108-126,5mm
Radie: 20 m (188cm)
Om skidan: En allmountainskida mer åt offpisthållet, med fokus på prestanda nedför, enligt svenska agenten. Till i år har Tracer blivit ungefär 10 % lättare, bland annat genom en kärna av brasilianska träslaget Karuba. En relativt stor tip rocker, inge rocker bak. Ingen metal i skidan. Samma konstruktion dam och herr, längd skiljer bara. Vikt lite oklar, men kring 1700 gram.

Emma: –Jag körde 172 cm i modellen som heter Trace (dam). Den var fartstabil. Det är ganska mycket tip rocker på den, viss tendens till fladder när man kör fort men samtidigt en hård skida och det var kul att köra fort på den. Inte jättelätt att manövrera när det är lite knixigt, då krävs att man verkligen är på hugget. Jag tror att den skulle göra sig riktigt bra i lössnö. Betyg 3.5.

Max: – De var som ett par stabila bananer under fötterna! Stor rocker där fram. Roliga, lekfulla, åkte mycket och lekte på bakändan av dem. Carvade lite med dem och det var de kanske inte mest tänkta för. Men i hopp i sidorna var de grymt roliga, de känns lätta att snurra runt och hoppa med tack vare rocker. Tycker att det var helt okej i hög fart också! Betyg 4.

Olle: – Vi åkte upp i liften och var lite slitna i eftersom det var sista åken för dagen, och jag tänkte ”hur ska det här gå”. Men jag fick upp tagget och hade riktigt kul på dessa skidor! Jag hade lite fördomar om Armada och vilken typ av åkare som kör på dem, och att de inte skulle passa mig, men jag blev väldigt positivt överraskad! Jag hade svinkul på dessa! Det var bra tryck i skidan och funkade bra i hög fart, samtidigt skön och mjuk fram och bak gick bra att snurra och leka med. Betyg 4.5.

SNITTBETYG: 4

Årsmodell: 2020