Atomic Bent Chetler 100

Atomic Bent Chetler 100
Atomic Bent Chetler 100
Kategori: All mountain
Nivå: Avancerad
Märke: Atomic
Årsmodell: 2022
Mått (Nos/Midja/Bak): 129/100/120 mm Svängradie: 19.50 m Vikt: 1700 gram (180 cm)
Storlekar: 164,172,180,188 cm
Pris: 5000 Kr
Tillverkarens beskrivning
Bent Chetler 100 är en all mountain-skida med 100mm under foten. Skidans bredd ger dig goda möjligheter att vara flexibel när du väljer åkning då den fungerar på såväl hård som mjuk snö och i parken. En lätt träkärna håller ned vikten och sidewallkonstruktionen borgar för kraftöverföring och kantgrepp. Bent Chetler 100 har en stor tolerans för olika monteringar och väljer du att montera på rekommenderad monteringspunkt så kommer du få en skida som är mer traditionell i sin känsla och monterar du framåt så kommer du få en skida med känsla mer likt en parkskida. Vad du än väljer så kommer lillebror Chetler vara en rolig lekkamrat.

(Officiell information från Atomic)


Vad tycker du om Atomic Bent Chetler 100?
5
4
3
2
1
Freeride
2020-03-12
Moa: – Det här är den mest lekfulla skidan jag provat hittills. Den är snabb trots att radien inte är jättekort. De känns stabila och svarar riktigt bra. De är inte jättemjuka. En flexibel skida. Betyg: 4.

Fredrik: – Snygg design! Men också en riktigt rolig skida som fungerar överallt. De är förhållandevis lätta, och ibland vågar jag inte lita på dem till 100% idag när det är så isigt. Vikten gör att de nog fungerar bra att ta med på tur någon gång, även om detta kanske inte är den perfekta touring-skidan. Bent Chetler passar de som vill ha en skida! Betyg: 4.

Olle: – En riktigt bra skida! I år igen. Jag gillar faktiskt allt med Bent Chetler. Det är som en vuxen parkskida. Du kan åka fort och det känns tryggt, men den är fortfarande lekfull. Bra balans mellan lekfullhet och stabilitet. Snygga är dom också! Betyg: 4.

Johan: – Lekfull skidor som nog skulle fungera bra i parken, även om jag kanske är fel person att uttala mig om det eftersom jag inte är en parkåkare. De är stabila nog för att kännas trygga i pisten och känns som en slags hybridskida. Mer lekfulla i jämförelse med Blizzard Bonafide till exempel, som vi också testat. Pluspoäng för designen! Betyg: 4.

SNITTBETYG: 4

Årsmodell: 2021
Testad längd: 180 cm


Stenback
2018-03-21
Superbra allround-skida. Funkar i pist, snärtig och stabil. Utanför pisten också kul. Skidan påminner om Faction CT 3.0. Betyg 4.5

MR, unknown
MR, unknown (Gäst)
2022-02-28
Notera! Den här texten har översatts av Google Translate.
Visa original
Styrkor:
Det är en ganska skön och mjuk skida för park och puder och jag gillar det faktum att de faktiskt hänger med i de större backarna. Det är en av de bästa skidorna jag någonsin haft och har upplevt. den har en bra rocker bak och fram så den går smidigt på puderdagarna men slipper också bra switch. Alla skidor blir en del skadade men dessa är faktiskt inte alltför skadade.

Svagheter:
Jag vet inte om det är bindningarna eller skidan, men de gör några konstiga ljud ibland. Jag rekommenderar inte den här skidan om du är en lätt skidåkare eftersom du känner att de är lite för tunga för tricks i parken. Jag hade det problemet, men när jag blev äldre och starkare kunde jag inte känna detta som ett problem längre.

Sammanfattning:
EN AV DE BÄSTA SKIDOR JAG NÅGONSIN HAFT!

Årsmodell: 2021
Testad längd: 164 cm
Åkarens vikt: 60 kg
Åkarens längd: 175 cm

Shaun
Shaun (Gäst)
2022-01-31
Notera! Den här texten har översatts av Google Translate.
Visa original
Styrkor:
Skidprestandan är bra

Svagheter:
Billigt, skidor slängs

Sammanfattning:
Skidor slängs efter 3 gånger ute

Årsmodell: 2022
Åkstil: Hela berget
Testad längd: 188 cm
Åkarens vikt: 86 kg
Åkarens längd: 188 cm