Atomic Bent Chetler 100

Atomic Bent Chetler 100
Kategori: All mountain
Nivå: Avancerad
Märke: Atomic
Årsmodell: 2020
Mått (Nos/Midja/Bak): 129/100/120 mm Svängradie: 19.50 m Vikt: 1700 gram (180 cm)
Storlekar: 164,172,180,188 cm
Pris: 5000 Kr
Tillverkarens beskrivning
Den nyaste medlemmen i Bent Chetler-familjen, Bent Chetler 100 är en all mountain-skida med 100mm under foten. Skidans bredd ger dig goda möjligheter att vara flexibel när du väljer åkning då den fungerar på såväl hård som mjuk snö och i parken. En lätt träkärna håller ned vikten och sidewallkonstruktionen borgar för kraftöverföring och kantgrepp. Bent Chetler 100 har en stor tolerans för olika monteringar och väljer du att montera på rekommenderad monteringspunkt så kommer du få en skida som är mer traditionell i sin känsla och monterar du framåt så kommer du få en skida med känsla mer likt en parkskida. Vad du än väljer så kommer lillebror Chetler vara en rolig lekkamrat.

(Officiell information från Atomic)


Vad tycker du om Atomic Bent Chetler 100?
5
4
3
2
1
Freeride
2020-03-12
Moa: – Det här är den mest lekfulla skidan jag provat hittills. Den är snabb trots att radien inte är jättekort. De känns stabila och svarar riktigt bra. De är inte jättemjuka. En flexibel skida. Betyg: 4.

Fredrik: – Snygg design! Men också en riktigt rolig skida som fungerar överallt. De är förhållandevis lätta, och ibland vågar jag inte lita på dem till 100% idag när det är så isigt. Vikten gör att de nog fungerar bra att ta med på tur någon gång, även om detta kanske inte är den perfekta touring-skidan. Bent Chetler passar de som vill ha en skida! Betyg: 4.

Olle: – En riktigt bra skida! I år igen. Jag gillar faktiskt allt med Bent Chetler. Det är som en vuxen parkskida. Du kan åka fort och det känns tryggt, men den är fortfarande lekfull. Bra balans mellan lekfullhet och stabilitet. Snygga är dom också! Betyg: 4.

Johan: – Lekfull skidor som nog skulle fungera bra i parken, även om jag kanske är fel person att uttala mig om det eftersom jag inte är en parkåkare. De är stabila nog för att kännas trygga i pisten och känns som en slags hybridskida. Mer lekfulla i jämförelse med Blizzard Bonafide till exempel, som vi också testat. Pluspoäng för designen! Betyg: 4.

SNITTBETYG: 4

Årsmodell: 2021
Testad längd: 180 cm


Stenback
2018-03-21
Superbra allround-skida. Funkar i pist, snärtig och stabil. Utanför pisten också kul. Skidan påminner om Faction CT 3.0. Betyg 4.5