Black Crows Justis

Black Crows Justis
Black Crows Justis
Black Crows Justis
Kategori: All mountain
Nivå: Avancerad
Märke: Black Crows
Årsmodell: 2021
Mått (Nos/Midja/Bak): 138/100/123 mm Svängradie: 21.00 m Vikt: 2150 gram (183 cm)
Storlekar: 171,177,183,189 cm
Pris: 8600 Kr
Tillverkarens beskrivning
Årets nyhet, med titanal i sidorna och en lagom dos rocker har du en skida som varken släpper greppet eller dig. Midjemåttet gör inte att du behöver hålla tillbaka när du väljer vart du ska. En grym skida för pistälskaren som vill ta sig vidare till orörda och knädjupa snöfält.

(Officiell information från Black Crows)


Vad tycker du om Black Crows Justis?
5
4
3
2
1
Zentradi
Zentradi (Gäst)
2023-02-28
Styrkor:
Väldigt bra på allt

Svagheter:
Inte bäst på något

Sammanfattning:
För mig känns det här som den bästa All Mountain skidan jag har provat. 21m radie men svänger betydligt mer än så, däremot är den seg i kortsvansad på kant. Stabila på skär i pisten, du kan köra hur hårt du vill. Styva nog att ligga på i off-pist. Trevlig rocker bak som inte hugger fast i puckel. Riktigt lättmanövrerad i skog och uppåkt lössnö. En riktig ”jack of all trades - master of none

Nackdelen är att den inte blir riktigt bäst på något förutom kanske uppkörd lössnö/halv-puckel. Mina Fisher RC4 SL tävlingsvarianten är betydligt bättre i hård pist. Nocta är bättre i puder. Med det sagt så har det blivit flest dagar på Justis sen jag köpte dom i fjol. Ytterligare en nackdel är att om man gillar att köra fort utan att ligga skär så gör den kraftiga rockern dom lite ostabilt i känslan. Inget som gör så mycket för mig då jag alltid kantar och strävar efter att carva i pisten

Årsmodell: 2022
Åkstil: Pist, puder
Testad längd: 183 cm
Åkarens vikt: 72 kg
Åkarens längd: 183 cm

Freeride
2020-03-12
Johan: – Vanligtvis gillar jag en kort radie på skidor, men jag är imponerad över hur pass kvicka dessa skidor är, trots en relativt lång radie på 21 meter. Stabila överlag och känns trygga i hög fart. Superrolig skida! Hade radien vart lite kortare hade det blivit full pott! Betyg: 4,5.

Fredrik: – En trevlig charger-skida! Bra respons när man kantställer dom och de känns kvickare än vad jag trodde med tanke på radien. Jag gillar skidorna, men jag får inte riktigt in den rätta känslan på dem. Betyg: 4.

Moa: – Dom här var bra! Jag förväntade mig att de skulle gå mer rätt på, med tanke på radien och att längden jag testade var 183 centimeter. Men de kändes riktigt sköna att svänga på, jag är imponerad! Jag upplevde inte dem som fladdriga trots att de har ganska mycket rocker, de funkar nog bra i puder också! Betyg: 4,5.

Olle: – Det här är som en kombination av den hårda Daemon och den lite mjukare Navis från förra året. En kombination som jag gillar, det här är en bra skida! Om jag jämför den med Atris som är en av mina favoritskidor så är Justis lite mjukare och något enklare att åka på. Den passar nog fler åkare, men jag gillar Atris mer! Betyg: 4,5.

SNITTBETYG: 4,38

Årsmodell: 2021
Testad längd: 183 cm