Black Crows Sevun II

Black Crows Sevun II
Kategori: Offpistskidor
Nivå: Avancerad
Märke: Black Crows
Årsmodell: 2014
Mått (Nos/Midja/Bak): 146/117/136 mm Svängradie: 25.00 m (191 cm)
Storlekar: 191 cm
Pris: 7200 Kr
Tillverkarens beskrivning
Sandwichskida för stora ytor på stora berg. Sevun II, med sin front-rocker funkar även utmärkt för den som gillar att bränna pist, fort.

(Officiell information från Black Crows)


Forumämnen om Black Crows Sevun II

Black Crows storabergsskidor  »
Nocta eller Sevun II  »
Nytt köpråd  »
Lekfulla chargers  »

Vad tycker du om Black Crows Sevun II?
5
4
3
2
1
Claes
Claes (Gäst)
2013-09-03
Styrkor:
Tål mycket fart, både offpist och i pist.
Bra kantgrepp, men ändå lätta att sladda om du vill det.
Carvar en sväng i pisten bra.
Gillar fart men är inte svåråkta i lägre farter ändå.
Relativt lättåkta men tål ändå att du laddar på galet hårt.
Går bra i alla sorters snö, från puder till stenhård pist.
Bra flyt i det mjuka.
Behöver inte frammonteras tycker jag, mina är på linjen.

Svagheter:
Inget för newschool kidsen som vill ha en skida som inte har en framåtriktning.

Sammanfattning:
Åkt på den 4 dagar i Svenska fjällen, en vecka i Bad Gastein, fyra dagar i Alagna.
Den går riktigt bra överallt, kul att carva i pisten och du har sanlöst kul i offpisten.
Inte svåråkt alls, längden inget att vara rädd för. Hur stabil som helst, men ändå lättmanövrerad.
Lekfull för en storabergskida, men gillar du att åka med magen framåt så räcker det till för att ha kul.
Slöåka går alldeles utmärkt, du kan käka höjdmeter bra om du vill, men när du känner för att ladda på så är skidan med, hela vägen.

Trodde att den skulle vara lite väl fet för kunna vara allround, men det är precis den är. Men ok, åker jag till sälen tar jag mina stöckli laser sc, men åker jag till något annat ställe där det finns hopp om någon off piste, då tar jag dessa.

Grymt jäkla bra skida. Har inget att klaga på alls. Inget. Nada nichts och ingenting.

Årsmodell: 2013
Åkstil: Puder-Pist
Testad längd: 191 cm
Åkarens vikt: 82 kg
Åkarens längd: 188 cm

iSooLi
2013-01-07
Styrkor:
Fartstabil skida som klara det mesta. Har väldigt mycket sväng i sig trots radien och sitt relativt styva flex. Tillräckligt bred för det lösa. Trygg och spårsäker i stökig snö. Ett litet spann under foten och en tail utan rocker ger pistprestanda som inte lämnar mycket att önska.

Svagheter:
Vikten är inte speciell turvänlig för den som hade tänkt sig det. Eller så får du ett rejält träningspass om du turar på dessa, välj själv!

Sammanfattning:
Jag har hunnit samla på mig dryga fyrtio år på skidor och får väl ihop 20-25 åkdagar en normalvinter, i år hoppas jag på ännu fler.

Sevun II kan vid en granskning ge intryck av att vara konstruerade som en Cadillac, men de körs som en Porsche.

Jag har hittills fått ihop två dagar på dessa och hunnit med att köra dem i pist, skog (40-50 cm djup, blandad ny/gammal snö), öppen terräng ca 50cm blandad snö samt opistad men uppkörd snö. De är monterade på TC minus 12cm, d.v.s. två cm framför strecket. De har ännu inte gjort mig besviken i en enda situation. Det är bara att stå på. Dimensionerna och frontrockern gör offpiståkningen till vad man kunde vänta. I trixiga situationer är den ickerockade tailen inte direkt störande, men däremot tydligt närvarande (gissar att +2cm-monteringen spelar in en del här). Deras uppträdande i pist är dock långt över vad jag hade förväntat mig. Det är bara att kanta och trycka och stöna... och trycka lite till. Det får gärna gå undan på dessa!

Utöver ovanstående uppvisar de också en balanserad förmåga som tillåter att mitt i svängen, variera både svängens radie och körsätt, som att växla från carving till sladd eller från sladd till carving. De går dessutom trots sitt flex till och med att slöåka på, utan att vara jobbiga eller trist tröga i såväl lång som kort sväng. Ingen nackdel när bensinen börjar ta slut.

Jag tänkte ursprungligen hänga på ett par Dukes på dem, men efter att ha känt och klämt lite på dem insåg jag rätt fort att jag skulle förmodligen inte tura många metrar på dem så det blev ett par Look Pivot istället.

Har även kört och äger K2 Sidestash, Dynastar Legend PR115, Rossignol Super 7. De har alla sina fördelar och egenskaper som jag uppskattar, men sammantaget slår kråkorna dem på fingrarna i det mesta, rejält. K2:orna är klart mer turvänliga men betydligt vekare, Legenderna är trevliga i lösa och lite stökiga förhållanden men annars lite händelsefattiga och intetsägande. Supersjuorna är något smidigare i tajt terräng som tät skog men annat är väl inte att vänta med minusmontering och deras rockade pintail. Det vardagliga skidvalet för mig har i och med Sevun blivit väldigt enkelt!

Årsmodell: 2013
Åkstil: Pist, offpist, randonné och nån enstaka skogsrepa här och där.
Testad längd: 191 cm
Åkarens vikt: 83 kg
Åkarens längd: 178 cm