Black Diamond Boundary Pro 100

Black Diamond Boundary Pro 100
Kategori: All mountain
Nivå: Avancerad
Märke: Black Diamond
Årsmodell: 2021
Mått (Nos/Midja/Bak): 132/100/119 mm Svängradie: 21.00 m Vikt: 1950 gram (180 cm)
Storlekar: 172,180,188 cm
Pris: 6599 Kr
Tillverkarens beskrivning
En storbergsskida från Black Diamond med riktigt bra prestanda. BD är inte det första märket man har i åtanke när det gäller stabila friåkningsskidor, men här har BD fått till något utöver det vanliga! Som flera testpersoner säger efter en tur på dessa, "Lika bra som dom bästa" "Vilken stabilitet och åkglädje". BD´s tekniker bara myser när dom ser vad dom åstadkommit i den Österrikiska fabriken i Mittersill. I detta utförande 100mm midja för extra bra bett på hårt underlag.

(Officiell information från Black Diamond)


Vad tycker du om Black Diamond Boundary Pro 100?
5
4
3
2
1
Freeride
2019-09-18
Om skidan: Black Diamonds köttigare skidserie heter Boundary Pro och kommer i bredderna 100, 107 och 115. En charger som gillar höga farter! Påminner lite om Black Crows Corvus, enligt Lars på på svenska black Diamond: ”Underkroppen och benen skrattar av glädje när man drar på, överkroppen är livrädd!”. Vi körde 100 mm och det är årsmodell 2019/2020. Det är en skida som är byggd för kraftfull åkning i skidorten och litfbaserad offpist, kanske kortare turer. Rocker i tip och tail med klassiskt spann under foten, tillverkade i Österrike med glasfiber och poppelträ i kärnan.

Emma: – Den här skidan gick som bara den! Kändes som ett par storslalomlagg, de krävde mycket av en som åkare man måste stå i rätt position och utmana. Om man uppskattar det är den grym, annars är det nog inte rätt skida. Jag tyckte att den var kul eftersom man kan göra jättefort med den! Men det är det som den är bra på, den bjuder dock inte riktigt in till att leka runt på. Det blir stora svängar med den och hög fart direkt. Betyg 3.5.

Olle: –Det är lite av en medelskida för mig. Den gör sitt jobb, men ingen wow-känsla. Den var fartstabil, vilket var lite förvånande man tänker Black Diamod-topptur och lätt, men denna var rejäl. Betyg 3.

Max: – En hård skida, som kräver lite fart för att få in i sväng. Trycker man på med hög fart får man storslalomkaraktär. Ganska snärtig när man får upp den i fart. Skön tip rocker, inte så mycket tail rocker, tror att det går att åka lite puder med! Hög fart även i offpisten skulle denna klara bra. En go skida! Betyg 4.

SNITTBETYG: 3.5

Årsmodell: 2020