Blizzard Brahma 88

Blizzard Brahma 88
Kategori: All mountain
Nivå: Avancerad
Märke: Blizzard
Årsmodell: 2020
Mått (Nos/Midja/Bak): 127/88/111 mm Svängradie: 15.50 m (180 cm)
Storlekar: 173,180,187 cm
Pris: 5999 Kr
Tillverkarens beskrivning
Brahma 88 är skidåkning när den är som allra bäst. En mångsidig all-mountain skärning och reducerad rocker gör den lättare att åka på, medan den beprövade Carbon Flipcore-teknologin med två lager metall ger avslappnad stabil körning, greppar tag i hård snö och spränger uppåkta vallar. Midja på 88mm sätter denna mångsidiga Brahma-kula i rullning och klarar alla typer av snöförhållanden och terräng som berget har att erbjuda. Brahma är din biljett om du vill äga hela berget.


Platta: - (Flat)
Konstruktion: Sandwich Compound Sidewall (Ti) Flipcore Technology
Rocker: Rocker-Camber-Rocker
Bindning: -

(Officiell information från Blizzard)


  • Blizzard Brahma 88 Foto
Vad tycker du om Blizzard Brahma 88?
5
4
3
2
1
Freeride
2020-03-11
Tunga skidor som går som två expresslokovotiv. Lugna och stabil i sväng, skidorna sitter där man vill att de ska sitta och det finns inga som helst tecken till att det ska spår ur här inte. Lugna från kant till kant där de ger ett stabilt intryck. Går nästan för snabbt och för rakt när det lutar på och skidorna körs på kant i sin naturliga radie. Stabila skidor för dig som vill fläska på och köra snabbt på skärande sväng i långa radier.

Årsmodell: 2020
Testad längd: 187 cm
Åkarens vikt: 74 kg
Åkarens längd: 174 cm

Freeride
2020-03-11
Brahman är ju mer känd som “världsjälen” än en skidmodell i Blizzards tomteverkstad. Men detta skulle kunna vara “urskidan”, en sann all-mountain skida? Jag skulle faktiskt vilja påstå det. Nissarna har inte haft tomtar på loftet när de snickrat fram denna skida. Skidan ger ifrån sig en trygghet redan vid första sväng, den är följsam och respekterar dig som åkare. Men när du är redo för det kan den explodera lavinartat och du kommer susa förbi varenda person i backen och lämna ett stoff av snö i luften bakom dig. När den där stoppklossen väljer att svänga in framför dig är denna skida betryggande lätt att vrida upp för omedelbar bromsverkan. Den lagom feta midjan, som svensken skulle sagt, gör att den funkar fint utanför pisten.

Årsmodell: 2020
Testad längd: 187 cm
Åkarens vikt: 75 kg
Åkarens längd: 178 cm