DPS Wailer 112RP Hybrid

DPS Wailer 112RP Hybrid
Kategori: Offpistskidor
Nivå: Avancerad
Märke: DPS
Årsmodell: 2014
Mått (Nos/Midja/Bak): 142/112/128 mm Svängradie: 15.00 m Vikt: 4300 gram (190 cm)
Storlekar: 190,184,178,168 cm
Pris: 6600 Kr
Tillverkarens beskrivning
Det här är troligtvis den mest mångsidiga skidan som finns. Den flyter ovanpå pudersnön som en riktigt stor skida, och carvar samtidigt pist som få pistskidor klarar av. En variabel radie på 15-18m gör den oerhört svängvillig och livlig.

Wailer 112RP Hybrid är oförändrad sedan förra säsongen, medan Pure3-versionen har fått ny grafik och konstruktion. En damversion finns tillgänglig som Yvette 112RP.

(Officiell information från DPS)


Forumämnen om DPS Wailer 112RP Hybrid

Svårt att komma fram till vilket köp!  »
Wailer 112, Sir Francis Bacon eller ?  »
Val av nya skidor för 70% pist 30% offpist  »
- MnO&Co:s Skidtest 2011 -  »
Rådtråd för mig  »

Vad tycker du om DPS Wailer 112RP Hybrid?
5
4
3
2
1
(Gäst)
2013-12-16
Styrkor:
Har testat i lössnö, mjuk och hård pist ca 7 dar. Fungerar väldigt bra i lössnö. När man ser den så tror man inte den ska fungera i pist men det gör den. Carving, inga problem bara att ligga på. Kan köra kortsväng om man kan och vill. Verkar stämma att den är väldigt mångsidig. Åkt sjukt många år. Ca 25 dar per år.

Svagheter:
Inte hittat några.

Sammanfattning:
Den håller vad den lovar.

Åkstil: Rubbet

DrJ
2012-03-25
Styrkor:
Fungerar mycket bra i pist, puder, tyngre lössnö och måttligt uppkörd offpist.

Svagheter:
Rätt mjuka så dom kan fladdra en del och ormar sig lite när man står platt på hårt underlag, men kantar man så känns dom stabila. Hård uppkörd offpist är ingen paradgren. Stora pucklar är jobbiga men mindre pucklar funkar bra. Kändes lite för stora för min åknivå när det blir trångt, brant och trixigt som det gärna blir i slutet på många offpistrepor.

Sammanfattning:
Mycket trevlig skida, använt den 2 veckor i alperna med blandat före puder, slask, crud, pucklar och hård pist. Jag är en medelmåttig åkare men upplevde den som lättåkt utom när det blev brant och trångt och stora pucklar då den kändes lite stor, men det hänger nog mer på åkteknik.

Årsmodell: 2012
Åkstil: Medelmåttig åkare i offpist och lite pist. Ingen park.
Testad längd: 190 cm
Åkarens vikt: 75 kg
Åkarens längd: 190 cm

Blidee
2012-03-13
Styrkor:
- Extremt lättåkta
- Rappa
- Hyfsat lätta
- Stabila i puder

Svagheter:
För mjuka om det inte är djupt puder vilket gör att dem fladdrar en hel del på hårt underlag och känns väldigt ostabila att åka fort med.

Sammanfattning:
Skön skida som går kanonbra i puder, väldigt lekfull! Lägger inte för mkt vikt vid att dem är fladdriga på hårt underlag då det inte är det dem är till för.

Årsmodell: 2012
Testad längd: 190 cm
Åkarens vikt: 86 kg
Åkarens längd: 192 cm

johyn
2010-12-10
Styrkor:
Flyter bra i puder
Carvar bra i pisten


Riktigt lekfulla i den längden jag har testat!

Svagheter:
Ganska skral och enkel design, på gott och ont.

Sammanfattning:
Har testat denna i Whistlers varierande terräng nu i två veckors tid så kör en liten recension.

Skidorna har klarat allt från midjehögt puder och eftermiddags-pucklar till nypistade backar, en riktigt bra allroundskida. Har inte hunnit varken gå några längre turer eller bygga några riktiga BC hopp men skidan har infriat alla högt ställda förväntningar.

Enda jag kan komma på som är negativt är att den relativt lätt repas i kanterna men det är ju ingenting som påverkar åkningen. Den korta svängradien på 178 cm (16 m) gör att jag använder den över hela berget, förutom på railsen i parken möjligtvis..

Årsmodell: 2011
Åkstil: Puder/Pist
Testad längd: 178 cm
Åkarens vikt: 72 kg
Åkarens längd: 182 cm

Inga
Inga (Gäst)
2013-04-29
Notera! Den här texten har översatts av Google Translate.
Visa original
Styrkor:
Skidan fungerar väldigt bra i all mjuk snö. Det låter med lätthet, vilket är utmärkt i träd, skidpulver skålar en glädje och de utför även bra på skidåkning, inklusive softish moguls. Jag skidade dem i 2 veckor snowcat skidåkning och i en utväg i en månad (Kanada). Före dessa skidor sköt jag Phat Luvs K2 och K2 Gotbacks. Jag är kvinna, 5 4 väger 115 kg och använde hybriderna DPS 168. Detta är deras kortaste skidor. Hade det varit en storlek ner säga en 162 skulle jag ha använt det, men jag är verkligen nöjd med dessa skidor. De har alla fördelar med en kortare skida, dvs lätt vridning med fördel av en längre skidor för att absorbera terräng och tillåter fart på djupet och bromsar. Ett nöje !

Svagheter:
Inget som jag kan tänka på för dem som vill åka skidpulver och mjukare semester snö. Icy europeiska backar skulle dock vara något annat. För en lättviktig kort kvinna kan en lite kortare skid med kanske en centimeter eller två rakade i bredd och längd vara till hjälp till och med.

Sammanfattning:
Jag tvekar inte att rekommendera denna roliga och motiverande skidåkning. Det gör ett leende. Min bindning på Wailer 112 satt 1 cm framåt i mittläget. ROAM i Nelson, BC, Kanada levererade dem och har varit mycket hjälpsamma. Be om Rob.

Årsmodell: 2011
Åkstil: Pulver och mjuk piste
Testad längd: 168 cm
Åkarens vikt: 54 kg