Elan RIPSTICK 96

Elan RIPSTICK 96
Kategori: All mountain
Nivå: Avancerad
Märke: Elan
Årsmodell: 2020
Mått (Nos/Midja/Bak): 134/96/113 mm Svängradie: 18.00 m Vikt: 1610 gram (181 cm)
Storlekar: 167,174,181,188 cm
Pris: 5495 Kr
Tillverkarens beskrivning
If a smoothness indicator existed for skis, the Ripstick 96 would be off the charts! A true freeride ski that doubles as an all-mountain ski for those who want ultimate versatility on the mountain. The Ripstick 96 uses the best technology and lightest weight materials with a modern shape and taper design that make it a perfect choice for every day, on any mountain. It's wide enough to handle powder yet narrow enough in the waist to rip up the front side. With Amphibio profile for exceptional maneuverability and edge grip, SST sidewalls for direct power transmission, and TNT technology for dynamic power, this multiple award winning ski provides a silky smooth ride no matter where your mountain exploration takes you.

(Officiell information från Elan)


Vad tycker du om Elan RIPSTICK 96?
5
4
3
2
1
TM16
2020-03-26
Styrkor:
Ganska trygg skida, svarar snabbt vid forcering och följsam vid stora svängar i pist.

Svagheter:
Tyckte att den inte flöt helt vid sidan av pisten när det var lite djupare snö men helt ok.
Isgreppet var sådär i min mening men fungerar med tanke på vad det är för typ av skida.

Sammanfattning:
Har nu testkört denna skida under 5 mån och kan sammanfattningsvis säga att det är trots ett par avvikelser en mycket bra skida i detta segment.
Skall man bara vlja en skida så får jag väl säga att denna är ett förstaval.

Årsmodell: 2020
Åkstil: Puder, Pist
Testad längd: 181 cm
Åkarens vikt: 87 kg
Åkarens längd: 173 cm

Freeride
2020-03-12
Om skidan: Ny uppdaterad Ripstick med kolfiberförstärkning på innerkanterna samt olika typer rocker på respektive kant, vilken innebär en höger- och en vänsterskida. En spännande innovation, kom ihåg att sätta skidorna på rätt fot bara. En freerideskida för skidåkare som letar efter en lätt och mångsidig skida för alla snöförhållanden.

Moa: – Intressant skida! Den funkar bra i pisten idag och har bra isgrepp. Det är svårt att säga om jag känner någon skillnad på höger och vänster skida. Jag är kanske lite skeptisk till det här med höger och vänster skida också, man vill ju spara på en kant så man kan byta plats på skidorna om man får ett hack på någon av kanterna. Betyg: 4.

Fredrik: – En trevlig skida! Det känns som det är mycket hype kring teknologin på den här skidan. Det är svårt att bekräfta om det fungerar eller inte, men det är helt klart en skida som går att lita på när den kantställs. Dom är inte så lekfulla, känns byggd för en äldre generation på något sätt. Jag skulle nog säga att för äldre åkare som letar efter en stabil freeride-skida så kan Elan Ripstick vara ett bra alternativ. En genomtänkt och bra skida, jag skulle ändå kunna rekommendera den. Betyg: 3,5.

Olle: – De funkar bra idag när det är lite mjukare än det var igår. Jag har inte så mycket att säga. Men den här teknologin med olika rocker, extra kolfiber och så… jag känner inte det. Kanske en bättre åkare skulle känna någon skillnad. Betyg: 4.

Johan: – Helt klart en bra skida! Enkel att gå från kant till kant, det gillar jag med den. Det blir lekfull carving. Det är mycket teknik-snack angående vad som finns inuti skidan och så, men det är svårt att ha en åsikt om det. Det vore roligt att utforska den mer, i offpist till exempel. En bra skida men den ger ingen wow-känsla… det är bara en bra skida helt enkelt. Betyg: 4.

SNITTBETYG: 3,88

Årsmodell: 2021
Testad längd: 180 cm


FredrikNilsson
2020-02-11 (Ändrad: 2020-04-01)
Styrkor:
Mjukt före
Puder
Uppåkt slask

Svagheter:
Isigt underlag

Sammanfattning:
En klassisk all mountain med fokus lössnö.

Ripstick är en mångsidig skida med många olika styrkor.
Efter att ha testat den i alla möjliga fören från ishård pist till regnblött slask och 30 cm puder har jag inget annat än goda saker att säga om skidan.
På isigt underlag visar den sig inte från sin starkaste sidan. Skidans mjukhet gör att den upplevs ”fladdrig” trots att man driver på med ordentligt tryck, men samtidigt kanske det inte är här den ska prestera bäst.
Ge den dock bara något mjukare underlag och den blir lekfull och kvick. Uppåkt stökigt underlag är inga problem med mjuka knän.
Där den dock skiner och verkligen visar framfötterna är i lössnön. Kvick, lekfull och med gott flyt trots sin moderata midja för en puderskida. Den breda nosen, tapern och mjukheten skapar en skön surfkänsla.

Årsmodell: 2020
Åkstil: Pist/puder
Testad längd: 188 cm
Åkarens vikt: 93 kg
Åkarens längd: 193 cm


Staffan
Staffan (Gäst)
2019-12-16
Styrkor:
Den är bra på allt

Svagheter:
Finns inga

Sammanfattning:
Bästa skidan jag någonsin åkt på, går jag bara välja en skida för resten av livet blir det denna.

Åkstil: Allt
Testad längd: 188 cm
Åkarens vikt: 87 kg
Åkarens längd: 179 cm
Ulf Peder Johansson
Ulf Peder Johansson (Gäst)
2019-11-04
Mycket bra och lättåkt skida både i och utanför pisten

Årsmodell: 2018
Testad längd: 174 cm
Åkarens vikt: 94 kg
Åkarens längd: 177 cm

staffanottosson
2018-02-07 (Ändrad: 2018-02-07)
Styrkor:
Den klarar allt, fartstabil i pist och följsam utanför .

Svagheter:
Inga jag märkt

Sammanfattning:
Om jag får välja bara en skida blir det denna

Åkstil: Pist/puder
Testad längd: 188 cm
Åkarens vikt: 90 kg
Åkarens längd: 179 cm