Extrem Opinion 108

Extrem Opinion 108
Kategori: All mountain
Nivå: Avancerad
Märke: Extrem
Årsmodell: 2018
Mått (Nos/Midja/Bak): 134/108/125 mm Svängradie: 19.00 m Vikt: 1960 gram (179 cm)
Storlekar: 179,186,193 cm
Pris: 6999 Kr
Tillverkarens beskrivning
Baserad på samma geometri som ISPO Gold Award-winnaren Opinion 118, men med ett midjemått på 108 mm och en något kortare radie. Denna mellanmodell i Opinionserien är för åkare som vill ha en stabil, lekfull och framförallt mångsidig friåkningsskida att använda varje dag över hela berget, oavsett snöförhållanden. Med sin konstruktion och rockerprofil är Opinionserien optimerad för mjuka snöförhållanden, men klarar även av att åka på skärande sväng på hårdare underlag.
Den harmoniskt indragna skärningen, tillsammans med den långa och låga rockern i tip och tail, ger ett fantastiskt flyt i puder och en lättåkt känsla på alla underlag. Skidorna har en blandträkärna av spänstig poppel och stabil bok samt det ultralätta bikakematerialet Tubecomb i tip och tail för minimal svingvikt.
Opinion 108 är rätt val om man söker en stabil och mångsidig friåkningsskida som flyter otroligt bra i puder. Är man ute efter en kvick och lekfull all-mountainskida är Opinion 98 ett alternativ.

(Officiell information från Extrem)


Forumämnen om Extrem Opinion 108

MnO&Co presenterar: PROJECT OPINION  »

Vad tycker du om Extrem Opinion 108?
5
4
3
2
1
Stenback
2018-03-19
Styrkor:
bra och stabil i höga farter

Svagheter:


Sammanfattning:
Positivt överraskad! Stabil i hög fart, styv men ändå kvick! Hittade några svängar mellan träden där det fanns mjuk snö och där gick skidan bra. Betyg 4

Åkstil: Puder
Testad längd: 179 cm
Åkarens vikt: 75 kg
Åkarens längd: 183 cm

faersking
2018-03-18
Styrkor:
En sann all-mountain-skida

Svagheter:
Inget för blåis, men det är inte jag heller. Kommer nog upplevas som fladdrig av biffar som vill straightlajna allt.

Sammanfattning:
Mycket trevlig one quiver-skida. Kör 186, men hade köpt den längre 193 om jag köpt nu, då rockern gör att det inte är så mycket skida på underlaget. Min enda skida som funkar vid alla tillfällen. Lättkörda. Flyter bra i lössnö. Funkade fint i den sjuka alpdumpen på 70cm i februari. Mer fartstabila än man kan tro trots den fladdriga 'early rise rockern'.

Årsmodell: 2016
Åkstil: Offpist, puder, topptur, pist.
Testad längd: 186 cm
Åkarens vikt: 75 kg
Åkarens längd: 186 cm

Hasse_Lindborg
2018-01-02
Styrkor:
-den är god som allround skida
-Bettet på is för sin bredd.
-Designen på skidan(alltså inte utseende)

Svagheter:
- vikten

Sammanfattning:
En av de bättre allroundskidorna jag har kört. Använder de som 1 quiverskida när jag reser. Kan inte klaga på så mycket på dessa.

Har fantastisk kantgrepp i pisten, flyter riktigt bra i puder, går bra när det är uppkört. Känns som en genomtänkt skida för de flesta användningsområden. Kört de på lite olika monteringspunkter och har kommit fram att för mig så är den bästa -2 bakom rekommenderar linje. Men det är nu som alltid upp till var och en att komma fram till vad de gillar.

Enda nackdelen ännu så länge är vikten för att gå på tur med de. Men där finns ju Carbon varianten stället.

Dessutom är grafiken fantastiskt vacker.

Årsmodell: 2016
Åkstil: Puder
Testad längd: 186 cm
Åkarens vikt: 84 kg
Åkarens längd: 175 cm

macmac
2017-12-15 (Ändrad: 2017-12-16)
Styrkor:
Brutala, de skär genom allt.
Carvar med ett leende
Svängvilligheten gör de riktigt roliga
Trygga
Väldämpade
Puder
Omöjliga att trilla på

Svagheter:
Eventuellt tyngden

Sammanfattning:
Har aldrig ägt denna skida, men testat den vid ett par tillfällen. Riktigt bra skida som jag vill köra igen! Skidorna var lekfulla samtidigt som de var brutala. Inte bara det, utan fartglädjen och tryggheten gick hand i hand. Testade även skidorna en del i puder. Rockerprofilen var skön och hjälpfull utan att bli överdriven och bromsande. Till Opinions fördel upplevde jag en tydlig skillnad i just puderåkningen mot en av Extrems andra skidor, Project 100. Med de sistnämnda fick man kämpa betydligt mer i åkningen än vad man behövde göra med Opinion 108. Det enda negativa man eventuellt skulle kunna påpeka är tyngden av skidorna vilket gör att man får kämpa lite extra vid turande (särskilt med tanke på att jag normalt åker kolfiberskidor). Skulle en tillverkare gjort en skida med alla de ovan nämnda egenskaperna, lägre vikt inkluderat, skulle jag slagit till direkt. Trots denna anmärkning av mindre VIKT, måste jag säga att jag nog hittat min drömskida, but that is just my Opinion... ;)

Årsmodell: 2017
Åkstil: Puder/pist
Testad längd: 186 cm
Åkarens vikt: 80 kg
Åkarens längd: 180 cm

vlamo89
2017-12-04
Styrkor:
Lekfulla
Bra i både pist och puder
Kvalitet

Svagheter:
Inga direkta

Sammanfattning:
Bra och rolig skida att åka på, inte direkt för nybörjaren men är du medelgod eller vill utvecklas som skidåkare då är detta en perfekt skida att ta med sig runt om i Europa och Sverige. 108 i midja är ett alldeles perfekt mått för en allround skida, speciellt hemma i Sverige där snömängd kan variera från år till år. Sammanfattningsvis är detta är grym skida som påminner lite om Salomons Rocker2 108a men lite mer stabil och dämpande!

Årsmodell: 2016
Åkstil: Puder/pist 70/30
Testad längd: 179 cm
Åkarens vikt: 72 kg
Åkarens längd: 173 cm