Fischer Ranger 102 Fr

Fischer Ranger 102 Fr
Kategori: Offpistskidor
Nivå: Avancerad
Märke: Fischer
Årsmodell: 2020
Mått (Nos/Midja/Bak): 136/102/126 mm Svängradie: 18.00 m Vikt: 2000 gram (177 cm)
Storlekar: 170,177,184 cm
Pris: 6300 Kr
Tillverkarens beskrivning
En seriös friåkningsskida för alla typer av skidåkare. En ny design på twintippen gör det ännu lättare för dig att ta dig runt på berget - med maximal skidglädje! Stabil, slitstark och lätt att manövrera oavsett hur snabbt du åker eller på vilket underlag, till och med när du klättrar upp för det där perfekta åket.

(Officiell information från Fischer)


Vad tycker du om Fischer Ranger 102 Fr?
5
4
3
2
1
Fredrik
Fredrik (Gäst)
2020-12-23
Styrkor:
- Sitter i pisten som en riktig slalomskida
- Lätt att svänga med
- Passar i alla fören allt från is till slask.

Svagheter:
- Lite bred för pisten med det behövs för offpisten.

Sammanfattning:
Testade 20/21 modellen. Testade 5 par skidor samma dag (Alla runt 100mm) i Ramundberget och den här tiden på säsongen finns det ingen bra möjlighet för offpist men jämförde all i pisten. Det var is på övredelen av backen och mycket slask på nedre delen. Så kunde testa dom på allt. Den här skidan satt helt klart bäst i pisten med carving svängar. Skidan var väldigt bra på att dämpa gupp och annat. Jag köpte skidorna samma dag och hoppas på att dom presenterar lika bra offpist men med 102 i bred så borde dom göra det.

Årsmodell: 2021
Åkstil: Puder/Pist
Testad längd: 184 cm
Åkarens vikt: 70 kg
Åkarens längd: 188 cm

Erik Tillberg
Erik Tillberg (Gäst)
2020-03-16
Styrkor:
Riktigt bra i offpisten och lättsvängd.

Svagheter:
Lite fladder vid tip:en när man kör i väldigt hög hastighet.

Sammanfattning:
Extremt bra skida, lättåkt och väldigt rolig! Går att köra i alla "fören".

Årsmodell: 2020
Åkstil: Puder
Testad längd: 184 cm
Åkarens vikt: 87 kg
Åkarens längd: 194 cm

Freeride
2020-03-12
Om skidan: En favoritskida för Fischers teamåkare som passar såväl nybörjare som proffs. Överlag en bra allmountain/offpist-skida men går du ner i längd fungerar den också bra i parken också. Kommer i två olika färger, blå och rosa, där inget förutom färgen skiljer.

Olle: – Väldigt bra! Verkligen superbra! Förra året testade jag Fischer Ranger Ti, en hårdare skida… jag gillade den, men jag gillar den här ännu mer. Den är mjuk i tailarna, men fortfarande stabil,. Går att åka fort på, men är fortfarande lekfull. En bra allround-skida helt enkelt. Den känns lite lättare än Ti, funkar säkert att tura med också. En solklar fempoängare! Betyg: 5.

Fredrik: – Jag gillar verkligen dom här! En av mina favoriter på skidtestet. Skidan känns stabil och lätt och fungerar nog bra i all slags terräng. Bra om du vill köpa en skida. En bra och lekfull allmountainskida, inte är alltför hård men känns ändå solid. Betyg: 4,5.

Johan: – En riktigt bra skida! Snygg design och shape. Utöver det så tycker jag det är en rolig och stabil skida. Men jag hade lite svårt att komma in i sväng, och den kändes något långsam från kant till kant, men det kanske beror på min åkning. Bortsett från det är detta en lekfull, trygg och rolig skida. Helt klart en skida jag kan tänka mig att köpa! Betyg: 4,5.

Moa: En favorit än sålänge! Fungerar riktigt bra i pisten idag, det är hårt men med en tunt lager av lössnö ovanpå. Bra respons ut från svängen och de känns stabila men lätta. Betyg: 5.

SNITTBETYG: 4,75

Årsmodell: 2021

termons
2019-02-03
Styrkor:
Lekfull men stabil. Trodde inte det var möjligt att kombinera de egenskaperna men det är just vad de är. Uppkört i hög fart en njutning. Bra rebound och snabba från kant till kant på skär i hårdare backe. Lätta att tvärställa vid behov. Bra flyt för sin bredd i mjukare förhållanden.

Svagheter:
Litet tunga för tur men med Shift bindning och Mnt lab känns de skimo lätta jämfört med Völkl Mantra med rambindning och gamla Tecnica Cochise 130 pjäxor.

Känns något kort.

Sammanfattning:
Precis det jag sökt som en onquiver skida för alperna.

Årsmodell: 2019
Åkstil: Allt utom park.
Testad längd: 177 cm
Åkarens vikt: 84 kg
Åkarens längd: 180 cm

Persson
Persson (Gäst)
2018-09-26
Styrkor:
Stabil och väldigt lekfull!

Svagheter:


Sammanfattning:
Provkörde denna i vintras och blev frälst.

Stenback
2018-03-21
Styrkor:
allsidig

Svagheter:
tung

Sammanfattning:
Allround skida. Kul i pisten, kunde stå på bra utanför piste. Lekfull skida med en ganska styv tail. Genomgående bra skida tycker jag. Betyg 4

Anders
Anders (Gäst)
2020-06-09
Notera! Den här texten har översatts av Google Translate.
Visa original
Styrkor:
Chargy rolig twintip med lätt svängvikt och stabil känsla

Svagheter:
ingen tillräckligt stor för att kunna nämnas

Sammanfattning:
Förmodligen den mest sov på skidor på ett tag. Äntligen en twintip som du kan åka skidor, och även snida utan att spadarna fälls in på dig, jag har åkt dem över 60 km / h och laddat spadarna, jag skulle betygsätta spadarna bättre än skidor som handtag 88, 93, 100, 104, 110 Men givetvis inte som ett mantra 102.

Fischer tar chargyness av ett mantra, och lite inspiration / kul från upprätthållarserien, tips och form från parkski, men till en bättre kombination av allt

Skidan är listad på 2KG, men det känns bara lätt, de tunna spetsarna håller svängningsvikt vid spetsarna ner och det känns lika lätt i luften som en böjd chetler 100.

Turnradie är inte riktigt all den inställningen, eftersom du kan böja skidan till en mycket hårdare sväng än vad siffrorna på skidorna antyder, men också öppna upp för större svängar, det är förvånansvärt bra att stänga igenom högar av grovt, men också pivot och glida när du vill.


Flexmönster känns hårdare i spade än svansar, för mig och min vikt smörar de fantastiska, kanske vill avskärma tips en smidge för att inte haka, båda mina par kom med en ganska vass melodi.

Jag köpte först 184 cm, satte jestrar på + 2 cm, var lite osäker på monteringspunkter eftersom jag inte gillar att min spade ska vikas på mig, och du kan känna det till viss del, men jag skulle inte oroa mig för att gå +3 eller till och med + 4cm beroende på vad du vill.

Jag köpte senare 191 cm och satte på jestrar på + 3 cm, du kan gå byta faaaast på dessa saker, igen här skulle du inte oroa dig för +3 eller till och med + 4 cm.

Årsmodell: 2020
Åkstil: Allt bergskul, slå rullar, parkera, hoppa, snida på 100 kmh +
Testad längd: 184 cm
Åkarens vikt: 100 kg
Åkarens längd: 190 cm