Hendryx Cash is King

Hendryx Cash is King
Kategori: Offpistskidor
Nivå: Avancerad
Märke: Hendryx
Årsmodell: 2015
Mått (Nos/Midja/Bak): 155/127/150 mm Svängradie: 19.00 m Vikt: 2164 gram (180 cm)
Storlekar: 180 cm
Pris: 8890 Kr
Tillverkarens beskrivning
Cash i ny skepnad...
En skida som blivit populär som tur skida har nu lättats rejält...sätt på ett par Plum bindningar och hike´a ännu längre för orörd snö...:)
Välj en lätt turbindning och du har en lätt skida för toppturer med grymma åkegenskaper eller sätt på en vanlig alpinbindning och du har en kombo för hela berget, pist som offpist!
Skidan har fått en helt uppdaterad konstruktion samt böjkurvor.
Konstruktionen är modifierad med kolfiber vilket gjort att vi kunnat tunna ur skidorna och därmed lätta dom rejält. Vi har dessutom dämpat skidorna bättre genom att ersätta det gamla gummit med ett "supergummi" i konstruktionen.
Nya böjkurvor, nosradier och rocker/spann kurvor samverkar och ger en funktion som vi kallar "Dynamic Rocker". Detta är ett nytt koncept som gör att vi får en skida med kortare och lägre spetsar som minimerar vibrationer då det är hårt samt ger en lång kontaktyta för stabilitet och kontroll. Men så fort du kör ut i mjuk snö sätter sig skidan i spetsarna och erhåller kraftigare rocker. Summan blir att skidorna blir lugna på hårt underlag men samtidigt har grymt lyft i lössnö!

(Officiell information från Hendryx)


Forumämnen om Hendryx Cash is King

Racerkille vill åka Puder  »
Skidrecensioner Från Skidtestarhelgen i Lindvallen  »
MnO & Co:s Skidtest 2012  »

Vad tycker du om Hendryx Cash is King?
5
4
3
2
1
free_fall
2013-04-29
Styrkor:
Det första jag tänker på är allround, Cashen är en riktigt bra allroundskida. Duckstancen gör att skidan inte känns så bred som den faktiskt är samt gör den får bättre kantgrepp och kan trycka ut svängen ännu mer. Den är sjukt stabil och rolig att carva på när det finns ytor där man kan släppa på. Samtidigt är den enkel att slasha ut svängen när det börjar gå för fort.
Offpist är skidan stabil när det blir hårt och slagit som det ofta blir i slutet på långa åk. Vindpackad snö är inga problem att köra igenom heller. I puder går skidorna fint och man får en härlig surfkänsla i långa svängar samtidigt som man snabbt kan bryta av och köra några sköna sladdsvängar i lössnön.

Svagheter:
Känns konstigt att säga att svagheten hos en skida med 127mm midja är flytet i bottendjupt lätt puder, 50 cm japanskt fluff. Men så är faktiskt fallet. Då rockern är så lång och låg gör det att skidan får en tendens att dyka om man hamnar lite för långt fram på skidan. Detta är dock inget stort problem för sålänge man ligger rätt på skidan flyter den fint.
Det är enda svagheten jag kan komma på efter en hel säsong på skidorna.

Sammanfattning:
En sinnessjukt bra skida. Bra på i princip allt bortsätt från brant blåis.
Montera duckstance, annars tror jag skidorna tappar många av de bra egenskaper de besitter.

Årsmodell: 2012
Åkstil: Puder, pillows, offpist, pist. Åker kraftfullt och med bra teknik.
Testad längd: 180 cm
Åkarens vikt: 95 kg
Åkarens längd: 181 cm

Gahnis
2013-02-13 (Ändrad: 2013-11-16)
Styrkor:
WOW!
En helt galet bra skida som dessutom är vansinnigt allround för att ha måtten 155/127/150.
Naturligtvis är de grymma i all slags offpist, men det sjukaste är väl att de är så otroligt bra även i pisten.
Kantgreppet och kontrollen är ren magi. (med Duckstance..)
Grymt lätta att hantera även i trång skog och på stora ytor är det bara att blåsa på.

Svagheter:
En skida med 127 under foten som dessutom levererar som pistmissil är väl troligen det bästa och enda man behöver..?
MEN de kunde vara lättare!!
Topptur med dessa är otänkbart.. Tyvärr.

Sammanfattning:
Galen skida skapad av galen man!
Det här är sjukt, på riktigt! Och då menar jag såklart sjukt på det bra sättet.
Funkar som sagt överallt, trots sina mått. Dock ej Randonne.
Testade i allt från isig pist i början av december, till ljuvligt mars puder.

Årsmodell: 2012
Åkstil: Pist-Puder
Testad längd: 180 cm
Åkarens vikt: 83 kg
Åkarens längd: 182 cm

Korsbandet
2011-01-04
Styrkor:
Nu har jag äntligen haft möjlighet att själv testa mina Cash is King - o helvetes...!!! Jag har tyvärr bara haft möjlighet att åka pist än så länge men jag e faktiskt helt överväldigad - har aldrig kört en skida som varit i närheten i ren prestanda. Detta är ju ett par puderlagg och med en midja på 127, med tanke på detta kan jag inte fatta hur den kan vara så smidig, kompetent och rolig i pisten.

Kortsväng - inga problem! Otroligt smidiga! Rolig känsla att oka kortsväng med fetingar.

Långsväng: fantastiskt grepp och vibrationsfri gång ger ett fantastiskt förtroende för skidan! Lätt att variera radie och balansen mellan skär o sladd. Otroligt bra!

Jag var lite fundersam över om den skulle vara svårkörd, efter vissa "varningar" från detta forum om att man måste ha god teknik, men jag tycker att skidan är väldigt lättåkt. Nu åker jag väl iofs med hyfsad teknik i pisten, men har absolut detaljer att slipa på i tekniken. Men skidan passar mig perfekt - Jag e kär! :)

Svagheter:
Inget än... Jo, ska väl vara priset då.

Sammanfattning:
Detta är min enda skida och jag hade tänkt att komplettera med ett par sköna pistlagg, men efter detta vete fan. Skidan har fantastisk allroundpotential. I vinter kommer dessa vara mitt enda par. Nu kan jag knappt vänta på att testa dessa i puder! Alagna - here I come!

Årsmodell: 2010
Åkstil: pist o Puder
Testad längd: 181 cm
Åkarens vikt: 82 kg
Åkarens längd: 179 cm

Monis
2009-01-11 (Ändrad: 2009-04-12)
Styrkor:
Vilka jävla skidor!
Det omvända spannet gör de kvickare och mer följsamma utan att faktiskt göra de allt för instabila när de inte är på kant. Jag blev faktiskt riktigt förvånad över hur stabila de faktiskt är när det går fort och de inte är kantade!
Trodde först att storleken skulle göra de svårmanövrerade i skog och liknande men det visade sig vara helt fel. De är faktiskt riktigt lätta att manövrera om man gör rätt! Känner nästan ingen skillnad vad det gäller "storleksuppfattning" mot mina andra Hendryx som är 171cm 146-104-141, enda är att de smalare svänger lite lättare (aggressivare skärning) och har lägre vikt.
Har inte åkt särskillt mycket löst med de än så länge men det lilla jag åkt gav de en skön känsla och verkar inte vara möjliga att sänka!
Landningar med dessa känns mycket bra. De har ganska mycket yta att landa på:)
Nu har jag åkt de i djuuuuupt lätt puder dessutom... SURF!!! Helt fenomenala! Finns inte ord för hur roliga dessa är i puder! Man känner sig nästan som Mark Abma =)
Nu har jag även surfat omrking i riktigt kladdig vårslask, och JAG ÄLSKAR DET! I slask väljer jag faktiskt dessa före mina andra med 104 i midja i ALLA lägen!

Svagheter:
Tunga att hoppa i parken med, kanske inte så konstigt?
Jobbiga i släpliftspåren där de lever sitt egna liv
Dyra
Riktiga "attention whores", om det nu är negativt eller positivt, jag tycker det är liiiite jobbigt när man inte kan åka en enda gång i liften utan att någon börjar korsförhöra en om hur ter sig...
"Klonkiga"

Sammanfattning:
Sjukt grym skida! Riktigt bett i pisten, lekfulla, stabila. Helt enkelt lysande!
MEN! Fyyyyyyfan vad utmattade benen var efter bara ett par dagars åkning, de kräver verkligen av sin åkare, och jag som inte är stor alls... Tog ett antal dagar att först lära sig åka ordentligt på de, de är lite speciella! Sen märkte man hur mycket power det var i dom och hur mycket man helst inte skulle ha fuskat på gymmet... Så det blev bakläxa på gymmet trots ganska bra benträning inför säsongen!

Årsmodell: 2009
Åkstil: Överallt med förkärlek till stora berg
Testad längd: 181 cm
Åkarens vikt: 70 kg
Åkarens längd: 175 cm

KalleKax
2009-01-11 (Ändrad: 2009-06-15)
Styrkor:
Då har jag äntligen fått testa monstret i puder. Vilken skida! Dom 127mm under tassen ger dig ett grymt flyt och rockern ger dig den där känslan av att bara behöva tänka sväng. Hendrik har länge talat om att göra skidor för skidåkare som vill åka som snowboardare... Yes äntlige skulle jag vilja säga. Dessa skidor kan man tvärställa i pudret och slida som med en bräda. Man kan vrida utbakändan och svänga runt på en femöring. Man kan göra olies i pudret och samtidigt åka snuskigt fort...
Skidan går även mycket lungt i uppkörd pist på skär och är riktigt stabila. Inga viberationer att tala om som i andra rocker skidor jag åkt. Den farmflyttade monterings punkten gör skidan lätta att vrida i trånga rännor och lätt att få med sig i hoppkort. Detta gör även skidan lätt att trycka ner i pucklar eller bara studsa på topparna om man vill.
Duckstance gör att skidan inte käns som om den är 127mm under foten. utan som den var någonstans runt 95-105mm.
Denna skida är betydligt bättre än prototypen som jag testade här ovan.

Har nu åkt skidan sen vecka 9 och kan ju bara säga att jag blir mer och mer kompis med den. Funkar fin fint överallt utom i puckeln då man plötsligt märker hur breda dom är... Har även åkt lite park med dessa monster och de går ju faktiskt riktigt fint. kan upplevas lite instabila när man åker baklänges men är man bara bestämd går det lysande.

Svagheter:
Rockern gör att du lätt hamnar i klistret om du landar dropp med lite häng bak i pjäxorna.
dom tar en jävla plats i boxen.
Priset. (fast det är dom värda)
Instabila när du åker hård pist på plana skidor men vem åker pist på plana lagg?
efter som skidan är så pass bred blir de ganska mycket bryt i skidan vilket gör att du behöver en rejäl bindning men vem åker runt på något skit?
Vissa exemplar har en viss tendens att delaminera men detta ska vara åtgärdat med en bättre epoxy blandning till nästa säsong.

Sammanfattning:
Snowboard för skidåkare... YEEEES!
Det var med gråt i halsen jag blev tvingad att lämna tillbaka skidan efter 5h i Ramundberget efter årets bästa dump.
Ps gör vad som helst för att lägga vantarna på ett par av dessa små monster. (står ett par mot väggen nu)

Årsmodell: 2009
Åkstil: Puder.....
Testad längd: 181 cm
Åkarens vikt: 70 kg
Åkarens längd: 185 cm

Alexander_Andersson
2008-10-02
Styrkor:
NU förstår jag vad duckstance ska vara bra för..in med höften så mkt det går så svänger det mer än sl-carvers i pist! Inte så mycket löst i Geilo där jag fick testat dom men sjukt kul och lätthanterliga i skog och liftgator - tror inte nån behöver vara orolig för att det inte ska flyta!
Det är sällan man är överlycklig på skidtester men jag hade kunnat byta mina pro riders direkt...trots att demoskidorna inte hade fått böj i toppen!

Svagheter:
Priset ajajaj! Enda anledningen att jag inte har bytt än!
Du måste ha jäkligt hög DIN skala på bindningarna av skäl jag inte orkar redogöra för, men det är det värt!
Kör du med gubbsläpp kan du spara 10 lappar och behålla dina stöckli - här är det full satsning som gäller och ju bättre teknik destå mer får du tillbaka (tror jag)

Sammanfattning:
Köp om du har råd! På med ett par 920 och ducka så mycket det går, "få med innerknät"! Best Ever!

Kör du med gubbsläpp kan du spara 10 lappar och behålla dina stöckli - här är det full satsning och ju bättre teknik destå mer får du tillbaka (tror jag) "få med innerknät"

Årsmodell: 2009
Åkstil: Överallt
Testad längd: 181 cm
Åkarens vikt: 70 kg
Åkarens längd: 185 cm

KalleKax
2008-09-04
Styrkor:
Säger bara wow. Provade skidan i pist och uppkört puder. Skidan är mycket lekfull och snabb trots sin bredd och längd. Känns trygg och stabil under foten och bjuder på en rolig resa ner. Skidan känns något mera lekfull än PH från samma tillverkare.
I pisten är skidan förvånads värd snabb från kant till kant och åka en storslalom bana på skär var inget problem med dessa under fötterna. Längtar efter att få testa dem i riktig puder i vinter.

Svagheter:
Har inte hittat några ännu.

Sammanfattning:
Ännu en helt galen skida som kräver sin åkare. Men vet du vad du gör kan du ha hur skoj som helst på dessa skidor..

Årsmodell: 2009
Åkstil: Alles
Testad längd: 181 cm
Åkarens vikt: 75 kg
Åkarens längd: 185 cm