Hendryx Rhino Chaser

Hendryx Rhino Chaser
Kategori: All mountain
Nivå: Professionell
Märke: Hendryx
Årsmodell: 2015
Mått (Nos/Midja/Bak): 150/120/145 mm Svängradie: 21.00 m Vikt: 2664 gram (188 cm)
Storlekar: 188 cm
Pris: 9490 Kr
Tillverkarens beskrivning
Extra allt...mycket över hela...å inga grönsaker för fan...!
Uppdaterad för året med nya böjkurvor och material!
Skidan har blivit om möjligt än hårdare under foten men å andra sidan är spetsarna betydlig mjukare. Detta gör skidan än stabilare men samtidigt mer lättåkt och mer flyt i lössnö..!
Vi har uppdaterat skidan med vårt "Lead rubber" vilket dämpar skidan än bättre än tidigare...!
En tidlös design som krossar allt i sin väg. I grund utförande, 88º kant och 0,5º häng, har denna skida så mycket prestanda i alla lägen att man blir alldeles matt. Den ger aldrig upp...hur mycket du än trycker på. Skäret är absurt bra...likaså greppet. Hur fort man än kör känns det som att den är limmad i backen. Den äter skitsnö till frukost. Samtidigt är den så stor att du kan surfa lössnö...
Häng kanterna, 0,5-5 grader, och du kan justera aggressiviteten efter just dina önskemål...
Enda alternativet är bettskena...:)

(Officiell information från Hendryx)


Forumämnen om Hendryx Rhino Chaser

Skidrecensioner Från Skidtestarhelgen i Lindvallen  »
- MnO&Co:s Skidtest 2011 -  »

Vad tycker du om Hendryx Rhino Chaser?
5
4
3
2
1
Matteman
2019-02-21
Styrkor:
Stabila och ger en trygghet i åkningen, fastän det ibland upplevs gå lite för fort,som är fantastisk!

Svagheter:
Tung att bära när man ska in i kabiner.

Sammanfattning:
En härlig skida som kan användas i pist såväl som sorbetsnö. Tät skog kan vara svårt att manövrera i med dessa lokomotiv.

Årsmodell: 2014
Åkstil: Fart i pist/puder samt kortare toppturer.
Testad längd: 190 cm
Åkarens vikt: 85 kg
Åkarens längd: 189 cm

Carl B
Carl B (Gäst)
2013-06-11
Styrkor:
Oändligt fartstabila, faktiskt utan att vara klumpiga. Flyter i djupsnö, men har samtidigt isgrepp som vilken pistracer som helst. Just när man accepterat att man "måste" äga ett par freerideskidor och ett annat par pistracers, så provar man dessa... och problemet är löst.

Svagheter:
Vikten. Det märks inte under åkning, men de är rejält tunga. Hajka är rätt OK, sidetouring är möjligen ett alternativ någon enstaka gång, men äkta skitouring vore oerhört arbetsamt.

Sammanfattning:
Bästa offpistskida jag åkt på, alla kategorier. Dessutom isgrepp i pist och accepterar nästan alla hastigheter, utan att för den skull vara omöjliga i lägre hastigheter.
Är ingen stor fan av stor twintip bak (blir bara bökiga i diverse gondolliftar), här har man bara en antydd böj bak, bra.
Snygg design, står ut i mängden. Bra finish.
Något så märkligt som ett slags "extrem allroundskida". Men om man vill kombinera offpist med touring i första hand, så köp något lättare.

Skidorna testade 16 dagar denna säsong.

Årsmodell: 2013
Åkstil: Allt utom park. 20-30 dagar per år. Favoritställen Whistler och La Grave.
Testad längd: 188 cm
Åkarens vikt: 100 kg
Åkarens längd: 190 cm

BR
2012-10-10
Styrkor:
Skidan har ett grymt bett i alla lägen. Spelar ingen roll om det är blå is eller mjukt slask. Skidan ligger kvar i skäret. Tror nästan det är omöjligt att få den att vika ner sig vilket gör att den går utmärkt även i pist, något som inte är helt vanligt bland feta lagg. En bidragande orsak till detta är nog preppningen som skidan kommer med från fabrik där hänget är 0,6 vilket är mycket aggresivt (värt att notera om ni skall slipa skidan). För övrigt var preppningen helt underbar och skidan har ett otroligt bra glid.
Skidan är otroligt stabil i offpist och går fint genom det mesta. Trygga utan att på något sätt vara tröga.
Finish och kvalitet är bra. Jag har nu kört mina rätt mycket och de ser fortfarande riktigt bra ut på ovansidan. Belaget är grymt.

Svagheter:
Moderat rocker och hård tip and tail gör att de inte är några riktiga korkar i djupsnön. Jag har ett par schizo bindningar på och tycker efter en hel del testande att den optimala positionen är 2,5 cm back från rekomenderad monterings linje. Detta för att få dem att flyta lite bättre. Nu skall det ju erkännas att jag är lite konservativ och inte riktigt har förlikat mig med mittmonterade skidor.

En annan nackdel är att skidorna kräver fart och tryck i benen. Detta gäller både offpist och i pist. Har du dålig fart eller trötta ben så blir de plankiga och tröga. Detta kanske inte är något stort problem om du har dem i deras rätta element, men som småbarns far så kör jag dem även i en sälen pist med vansinigt mycket folk och då är det inte helt uppskattat att behöva ta fart 1/3 del av backen för att sedan blåsa ner 3ggr så fort som alla andra.
Det finns inte heller mycket till mellanting. Antingen ligger de i skäret och då går det utav bara f...n eller så står man på bromsen. Att trycka ut dem lite för att få ner farten för att sedan plocka tillbaka dem i skär fungerar dåligt.

Skidan är tung. Inget som känns när du kör men att köra hudar på dem är inget alternativ.

Sammanfattning:
Rhinosarna är grymma allround skidor så länge du är stark och har fart. För detta får man offra ett unns av bärighet i lössnö. De är trygga, snygga och kommer aldrig att svika.
För mig som gillar att åka fort passar det helt perfekt. Om jag skulle få önska en sak så vore det att få dem lite lättare för att kunna köra med hudar.

Årsmodell: 2010
Åkstil: Offpist 80%, pist som egentligen bara är tidsfördriv har nu blivit grymt kul på dessa fetingar.
Testad längd: 188 cm
Åkarens vikt: 93 kg
Åkarens längd: 190 cm

Niklas_W
2010-10-04 (Ändrad: 2010-10-04)
Styrkor:
Stabiliteten- mycket stabila i alla förhållanden (puder, vindpackat, uppkört, is). Inger en trygghet, ju mer kraft du trycker ner, desto bättre går de.

Kvickhet och smidighet- samtidigt som denna skida är bäst i stora svängar är de mycket smidiga och kvicka. Inga problem alls att vrida runt i tajta situationer.

Mycket bra pistegenskaper- hårt underlag i pisten gör ingen skillnad, skidorna spårar mycket bra. Att rocker skulle vara fladdrigt i pist och på transportsträckor stämmer inte alls in på dessa skidor.

Bra flyt i puder!

Svagheter:
Priset kan ju få en att fundera, men samtidigt tycker jag man får mycket skida för pengarna. Kvalitén i konstruktionen känns gedigen.

Sammanfattning:
Har kört mina en vecka i St.Anton, samt två veckor i Åre. Monterade på "linjen" med STH16 duckstance.
Så otroligt roliga att åka fort med, inte bara i offpist utan också i pist. Riktigt allround med andra ord.

Årsmodell: 2010
Åkstil: Puder, pist. (ca 30-40 skiddagar/år)
Åkarens vikt: 80 kg
Åkarens längd: 170 cm

powdercowboy
2010-03-31 (Ändrad: 2010-06-06)
Styrkor:
Det råa brättet böjer upp tidigt och flyter alltid upp i pudret.
Skidan har mycket bredd under foten som ger bra bärighet och surf känsla offpist och det är där Rhinosarna hör hemma.
Rockern och skärningen gör att skidan gör stabila svängar i såväl puder som pist.
Skidan fungerar också utmärkt på hård och sönderblåst offpist, kanske inte så roligt med sånt’ underlag men då är det är bra med en pålitlig kamrat.

Jag trodde Rockern skulle göra att de skulle kännas oroliga på transporter och plattåkning men de känns förvånansvärt stabila.

Rhinosarna känns också bekväma i pisten, utomordentligt grepp på hårt före. I hård pist är den en storslalomskida med rejält carv. Upp med den ordentligt på kant så är det bara att stå på.

Rhino Chaser är så nära allround det går att komma, och enligt mig ”bäst i klassen” i sin disciplin.

Reservation, jag väger 100kg och har god åkteknik, med det vill jag säga att lätta åkare får en annan åkupplevelse och kanske inte tycker att den är lika lättåkt, vikt, teknik och styrka har ju betydelse, men jag har inga belägg för att lättare åkare skulle uppleva den svåråkt.

Bra finish och slitstyrka på ovansidan.

Svagheter:
Priset kanske, men en skida som görs i en så liten exklusiv serie och är så rolig/bra får ändå anses billig.

Sammanfattning:
Väldigt skön skida att åka på både i pist och offpist. Jätte bra i offpisten och en riktigt go storslalomskida i pisten. Kort och gott, en kanon allroundskida.
Rhinosarna är premier åkta under 14 dagar i Valdisere med blandad snökvalite, Från powder chutes till vind packad offpist och hård pist.
Bindningsstatus, STH16 Duckade, bakmonterade 1 cm.

• Bra i Pisten, bra carv.
• Pålitlig i Offpist vid dåliga förhållanden.
• Bra i Puder, bra surfkänsla.
• Bra finish och god slitstyrka på ovansidan.
• Allroundskida, klarar det mesta.

Årsmodell: 2010
Åkstil: Åker allt utom park. Ca:45 dagar om året. God åkteknik.
Testad längd: 188 cm
Åkarens vikt: 99 kg
Åkarens längd: 187 cm

Niklas
Niklas (Gäst)
2009-05-20
Styrkor:
+Sjukt lättåkt
+Mycket sväng för en så bred skida
+Nice grafik

Svagheter:
-För mycket sväng
-Svårt att åka tight med då de vill svänga hela tiden
-dyra
-inte lika bra som jag trodde i pisten

Sammanfattning:
En skida som är helt okej men är sjukt missnöjd efter alla som hyllar dessa upp över jorden som en skida som one quiver skida.

Tyvärr så säger jag att jag kommer köpa en ny bred offpist skida och en annan skida för halvkassa förhållanden.

Årsmodell: 2009
Åkstil: Allt
Testad längd: 188 cm
Åkarens vikt: 77 kg
Åkarens längd: 180 cm

robRhino
2009-02-24
Styrkor:
Detta är ett par riktiga hårdåkar lagg!! som dock är otroligt lättåkta. Med den nya rocker flyter dom fint i pudret samtidigt som det bidrar till att göra dom grymt aggressiva och lättåkta i pist. Om Ace of Spades är spader ess så måste detta vara Hjäter ess! För kärleken du känner efter att ha dragit gasen i botten eller droppat(stompat) en klippa med dessa Noshörningar är grym! F U N K A R Ö V E R A L L T!!

Svagheter:
Är för grymma i pist!! Vet att det inte är en svaghet igentligen...men JAG tycker det då det är ett par riktiga puder/hårdbrännar lagg som nästa presterar bäst i psten...men det kan man väl leva med.
Lite klumpiga, tack vare racing uppbyggnaden
Kunde vara ännu bredare(iaf i 1,5m Alta Pow)

Sammanfattning:
Om man bara ska ha en skida! =Rhino. Om man ska ha en skida för pist, en för puder, en för vårsnö......SKAFFA DÅ BARA ETT PAR RHINO!!

Årsmodell: 2009
Åkstil: Alles
Testad längd: 188 cm
Åkarens vikt: 87 kg
Åkarens längd: 185 cm

Matz
2009-01-14
Styrkor:
- Väldigt smidig för sin storlek
- Lekfull
- Stabil
- Oväntat bra i pist, bara att trycka dit den så får man en skön resa genom svängen
- Otrolig bärighet
- Starkt belag som verkar hålla

Svagheter:
- Alla tillfällen då den inte sitter under fötterna
- Ovansidan är skör vilket gör att flisor tyvärr lossnar i kanterna. Är konstruktionen grym ska detta inte hända.

Sammanfattning:
En skida som ger mycket tillbaka men som också kräver att man håller en bra position. Hamnar man i baksätet så finns det inte så mycket stöd då skidan är ganska mjuk bak. Tål mycket fart och känns aldrig instabil förutom om man slappar på en transport. Jag har testat skidan i hård/mjuk pist och 60cm Alagna puder under 5 dagar.

Årsmodell: 2009
Åkstil: Majoritet off-pist men även bränna på när pisterna är bra. Åker ca 20-30 dagar per år och är erfaren med bra teknik.
Testad längd: 188 cm
Åkarens vikt: 72 kg
Åkarens längd: 172 cm

Broman
2008-02-15
Styrkor:
En skida som man kan panga på med hur mycket som hällst!!!!!!!!!!!!!!!!!
Skidan känns väldigt smidig trotts sin size, fungerade även riktigt bra i tät skog och små pucklar.
Skidorna bjöd värkligen upp till lekfull poweråkning.

Svagheter:
Kunde inte hitta så många

Sammanfattning:
Tack Mr Lutman för att jag fick möjlighet att test köra dina raketer!!!
jag kan varmt rekomendera skidorna till alla över 80 kg, som kan och vågar köra på skär i mach 1!!!!

Årsmodell: 2008
Testad längd: 186 cm
Åkarens vikt: 90 kg
Åkarens längd: 173 cm

Rukas
2008-02-15
Styrkor:
Allt!stabila i puder,uppkört puder,bristande skare,vindpackat puder=Engelberg snö!

Svagheter:
Priset!

Sammanfattning:
Hade jag pengar skulle jag köpa några par för bättre skida har jag aldrig åkt under mina snart 34 år som levande.

Årsmodell: 2008
Testad längd: 186 cm
Åkarens vikt: 95 kg
Åkarens längd: 188 cm