K2 Mindbender 99Ti

K2 Mindbender 99Ti
K2 Mindbender 99Ti
Kategori: All mountain
Nivå: Avancerad
Märke: K2
Årsmodell: 2021
Mått (Nos/Midja/Bak): 138/99/123 mm Svängradie: 18.50 m Vikt: 2085 gram (184 cm)
Storlekar: 170,177,184,191 cm
Pris: 6699 Kr
Tillverkarens beskrivning
Quick edge-to-edge? Check. Absurd float in pow? Oh you bet. You might be surprised to hear that the Mindbender 99Ti only clocks in at 99 underfoot – it definitely hits above it’s weight. Toss in that titanial Y-Beam™ and you’ll be wondering where the speed limit on this thing really is. West Coast, East Coast – it doesn’t matter. It’s the kind of ski you drop in the back of your car, and take with you wherever you go.

(Officiell information från K2)


Vad tycker du om K2 Mindbender 99Ti?
5
4
3
2
1
Måns Broman
Måns Broman (Gäst)
2023-02-28
Styrkor:
Fantastisk skida! Kvick, stabil och jäkligt kul! Funkar överallt! Bästa skidan jag har kört. Fick tillfälle att testa i allt utom djupt puder, men väl pjäxdjupt och det funkade hur bra som helst.

Svagheter:
Antar att den enda svagheten är att det är en hyfsat krävande "directional" skida. Den tar dig ner precis överallt men du måste bestämma. Vilket inte är några problem för en hyfsat erfaren åkare.

Sammanfattning:
One ski to rule them all

Årsmodell: 2022
Åkstil: Puder och pist
Testad längd: 177 cm
Åkarens vikt: 70 kg
Åkarens längd: 178 cm

Jan Stolpe
Jan Stolpe (Gäst)
2023-02-03
Styrkor:
Stabil i höga farter och i hårda och isiga backar

Svagheter:
Lite tung, kräver en del kraft för att få att svänga.

Sammanfattning:
Rolig och stabil skida som kräver input från åkaren. Kan verkligen rekommendera.

Årsmodell: 2019
Åkstil: Pist & Puder
Testad längd: 172 cm
Åkarens vikt: 62 kg
Åkarens längd: 162 cm

Per
Per (Gäst)
2021-01-19
Styrkor:
Stabil i höga farter, plöjer igenom allt.

Svagheter:
Krävs lite tryck för korta svängar i lägre fart.

Sammanfattning:
Som en Volvo V70 på motorvägen från Sthlm till fjällen. Trygg och stabil som lämnar dig utan överraskningar.
Inga problem att cruisa med den och den poppar lätt även i korta svängar om du har lite fart. Har inte provat tillräckligt för att ge den ett omdöme utanför pisten. Längtar till nästa skidresa redan...

Årsmodell: 2020
Åkstil: Pist
Testad längd: 184 cm
Åkarens vikt: 86 kg
Åkarens längd: 188 cm

Freeride
2019-09-18
Om skidan: ”All Terrain Rocker” (tip & tail, spann under foten) Kärna: träkärna med lönn och asp Mindbender 99Ti: ”The one ski to rule them all”, enligt K2:s marknadsförare som uppenbarligen gillar Tolkien (+ 1 på det!). Byggd med ”Titanal Beam Technology” med metalllegeringen Titanal som består mest av aluminium i form av en stämgaffel, hårdare i fronten, lite lekfullare och mjukare baktill. Den köttigaste skidan i Mindbender-serien, vad gäller styvhet och fartstabilitet. Nya Mindbender-serien som kommer till 2019/2020 kommer också bestå av en 108 och 90 mm, plus Mindbender 98 och 88 Alliance för dam. Serien verkar därefter, kommande år, få ännu fler syskon.

Olle: – En av de skidorna som känns mest allround, bra på allt. Hård med bra tryck, samtidigt mjuk fram och bak och lekfull. Aningen rocker bak och fram, men samtidigt köttig. I hög fart är den superstabil körde full fart ner i Hovde-backen här. Tror att den funkar fint utanför också! Helheten gör att den får 4,5 i betyg.

Emma: – Jättekul skida. En skida som svarar och som håller när man kör fort. Ingen skida för att semesteråka på. En skida som utmanar, men samtidigt är den inte riktigt lika hårda som vissa andra i testet. Känns som en skida som passar allt man utsätter den för. Betyg 4.5

Max: – Det var fantastiska åk vi hade med denna skida. Mycket spann med tip och tail, kul att åka på i pisten och svarar bra. Den gör allt som en allmountain-skida ska göra. Lekte på lite rollers i pisten och rockern gör att den ändå är lite lekfull. Betyg 4.

SNITTBETYG: 4.33

Årsmodell: 2020

Freeskier
2019-09-18
Sprillans nya Mindbender-serien från K2 som kommer till denna vinter! En midjebredd på 99 millimeter ger dig friheten att leka vart än snön leder dig, samtidigt som du kan lägga dig och carva i pisten. Alla Mindbender-skidorna (90, 99, 108 och 116mm) har metallförstärkning med titanal och är uppbyggda med en konstruktion som kallas Powerwall Sidewall. Detta gör skidan kraftfull när man lägger den på kant, direkt & exakt. Själva stommen i Mindbender serie är uppfattningen att carving och freerideåkning inte borde utsluta varandra. Det ska gå att carva och åka stora freerirde åk med samma skida. Det har uppnåtts genom konstruktionen som kallas Torsion Control Design. En teknk som gör det möjligt att få skidan extremt styv i framkant ( bättre isgrepp & stabilitet) men också gör den mer lekfull i slutet av skidan för att den skall bli följsam. Konstruktionen kallas Titanal Y-Beam Teknologi och är ett metalllager som taktiskt ligger på behövda delar av skidan för olika egenskaper. K2 Mindbender TI skidorna är för dig som vill kunna åka fort och stabilt över hela berget men som inte vill tappa på lekfullheten. Teståkarcitat: ”Riktigt roliga att ösa med! Har ett bergfast kantgrepp och river igenom uppkörd snö” och “Superkul allmountain-skida. Shreddar puckarl, flyter ovanpå pudret och carvade samtidigt riktigt gött.”
Betyg: 8,73

Årsmodell: 2020