Line Vision 108

Line Vision 108
Line Vision 108
Kategori: All mountain
Nivå: Avancerad
Märke: Line
Årsmodell: 2021
Mått (Nos/Midja/Bak): 142/108/128 mm Svängradie: 19.50 m Vikt: 1605 gram (183 cm)
Storlekar: 175,183,189 cm
Pris: 6499 Kr
Tillverkarens beskrivning
The LINE Vision 108 is back for another year and is not slowing down. Voted the Number One
Freeride Ski by Freeskier Magazine, The Vision 108 is stable at high speeds, light in the air, and
easy to control. Created with THC Technology, a featherweight chassis paired with a responsive
core allows the Vision to be unlike anything you've ever skied. The one freeride ski that can slap
down pillow stacks one day and explore far out zones the next, pick up a LINE Vision 108 and
see for yourself, because #Skiingis
believing.

(Officiell information från Line)


Vad tycker du om Line Vision 108?
5
4
3
2
1
Jocke
Jocke (Gäst)
2020-11-16
Styrkor:
. Lättåkta i pist och puder samt lätta och stabila ..30 skiddagar i pist och några toppturer.. lätta och följsamma vid god teknik är de nästan självåkande och meditativa att åka på.. köpte ett par till denna säsongen i gult👍

Svagheter:
Inga

Sammanfattning:
En skida som är 108 och Carvar obehindrat oavsett is eller mjukt och flyter bättre än de flesta skidor i lössnön.. Enastående och anser att Line med denna modellen ligger långt före sina konkurrenter

Årsmodell: 2020
Åkstil: Pist/ toppturer
Testad längd: 184 cm
Åkarens vikt: 85 kg
Åkarens längd: 190 cm

PV_97
2020-03-27
Styrkor:
Otroligt lätt hanterlig och stabil skida som verkligen gör sitt jobb på alla sidor av berget men speciellt där pudret ligger

Svagheter:
Eftersom skidan är så mångsidig så kan den inte vara bäst

Sammanfattning:
Skidan för puder-junkien som bara vill ha en skida i fodralet och mysa runt på hela berget på sin resa.

Årsmodell: 2020
Åkstil: Puder/All-mountain
Testad längd: 183 cm
Åkarens vikt: 95 kg
Åkarens längd: 184 cm

robRhino
2020-01-13
Styrkor:
Lättåkt
Lekfull
Lätta
Bra kantgrepp
Helt ok flyt i pudret.

Svagheter:
Vid Riktigt isigt kan du känna tendenser till ”gamla carbon skidors” vibrationer(dock ej i närheten av t ex Extrem 105 Carbon)

Sammanfattning:
Otroligt lättåkt skida som överraskar med grymt kantgrepp. Visst kan den kännas lite fladdrig i hög fart och ojämnt och har lite symtom av ”gamla carbonskidor ” på riktigt isigt underlag. Men det är ändå i pisten som dom överraskar mest! Är du ute efter en otroligt lättåkt/lekfull skida som även går som tåget och svänger mycket 19m Radie samt med en Shift bindning blir en perfekt tur kamrat ja då har du hittat hem.
Tror även att många skulle behöva/bli bättre skidåkare med en mer lättåkt skida.....

Årsmodell: 2020
Åkstil: Pist/ Puder/ Topptur....ÖVERALLT
Testad längd: 189 cm
Åkarens vikt: 89 kg
Åkarens längd: 185 cm

Freeskier
2019-09-23
Bästa skidan i denna kategori är enligt Freskier Line Vision 108, som har en träkärna av paulownia (kejsarträd) och lönn som gör skidan riktigt lätt samtidigt som det kombinerade laminatet av aramid, kolfiber och glasfiber stärker upp konstruktionen och ger en stabil skida som ska kunna dämpa det mesta. Line Vision 108 fungerar utmärkt både uppför och nedför. Åkarcitat: ”Riktigt rolig skida hela vägen ned på berget, det spelar ingen roll vilken underlag du åker på” och ”Line Vision 108 är lätt som en fjäder men ger fortfarande riktigt bra gensvar när du carvar. Surfig och lekfull, perfekt allroundskida.”
Betyg: 9,20

Årsmodell: 2020
Freeride
2019-09-18
Om skidan: Vi testade sprillans nya Line Vision 108, en modell som kommer till 2019/2020. Styv, lätt och rolig eller? Hör vad våra teståkare tycker efter att ha kört dom. Beskrivning från Line: ”Vi presenterar den skida som du önskar att du hade igår. En friåkningsskida som kan mosa pillows ena dagen, för att utforska det högalpina nästa dag. Med nya THC.konstruktionen visar Line Vision 108 vad som är möjligt för lätta friåkningsskidor, stabil i hög fart, lätta i luften och enkla att shredda och slasha med”, enligt Line. Vad är denna THC- konstruktion? Genom att kombinera tre olika laminat – aramid, kol och glasfiber som resonerar vid olika frekvenser, har Line skapat en dämpande konstruktion som också är lätt. Ingen studsig och nervös kolfiberkänsla, utan bara smidig skida i en lätt förpackning.

Olle: – En freerideskida som är mer lättvikt än klassiska Sir Francis Bacon. Första åket kändes det som en lattjig skida som gick att leka runt på. Kändes lite mjuk och fladdrig när jag körde i pisten. Utanför var den riktigt kul! Mjuk bak och fram, hård under foten. Betyg 4.

Emma: – Den kändes bra. Det här är en skida som nog passar de flesta. Lättåkt och tacksam i de flesta situationer, går samtidigt att trycka på med lite grann men man måste inte dunka ner massa kraft. Kräver inte massor av skidåkaren. Den klarade sig ändå bra i hög fart. Rolig att leka runt på och hoppa, där gjorde den sig bäst. Betyg 4.

Max: – Mjuk och lekfull skida, kul! Skidan gjorde jobbet själv! Mjuk där bak att poppa runt på. Jag behövde inte ta i och anstränga mig så mycket. Vi tog en sväng i skogsbrynet och åkte bra där, i pisten blev den lite orolig med rockern i riktigt hög fart. I lägre fart i pisten var den rolig, svänger mycket. Betyg 4.

SNITTBETYG: 4

Årsmodell: 2020