Salomon Pocket Rocket


Märke: Salomon
Årsmodell: 2005
165 cm, 122-90-115 mm, radie: 15 m
175 cm, 122-90-115 mm, radie: 18 m
185 cm, 122-90-115 mm, radie: 21 m


Forumämnen om Salomon Pocket Rocket

Skidor?  »

Vad tycker du om Salomon Pocket Rocket?
Powdermannen
2002-04-12
Håller med om att skidorna känns fladdriga i hög fart, men de är ju inte gjorda för att åka störtlopp med. Det samma kan man ju säga om alla skidor med liten svängradie. I djupa skär däremot, går de hur skönt som helst. Jag väger 95kg muskler och har inga problem att tygla skidorna. Skidorna känns som klistrade mot underlaget och jag har aldrig upplevt någon tendens till att släppa greppet. Det speciella med dem är den otroliga åk känslan, mycket livliga och lekfulla och inte så tråkiga som mina G41or känns ibland. Intent ont om Völkl de är grymma på sitt eget sätt (fullfart i alla fören), men på grund av sin styva och dämpade konstuktion så tappar man lite av just lekfullheten. Pocket:arna gör sig även bra i mindre system speciellt i tait skogsåkning, där man nog inte kan hitta en bättre följeslagare. De är helt enkelt ett bra komplement till ett par riktiga lok som tex,Asteroid,V-Eplosive,mm,som är bättre lämpade för stora berg med öppna ytor i hög fart. Känner du att du inte åker speciellt mycket i Alaska och de stora bergen i Alperna, så kan jag djupt ekomendera P-R.
Mr Powder.

Årsmodell: 2002
perlennartzon
2002-04-08
Kan bara säga en sak, hur kul som helst! Jag är 183 cm och väger 75. Körde på 175 cm med chili-bindning. Funkar toppen överallt, framförallt i lössnö! Kan vara lite fladdriga i hård/isig pist, men vadå, man kan inte få allt! Sen att det var rea gör ju inte saken sämre, 300 euro i Val d'Isère! Helt klart värt pengarna!!!

Årsmodell: 2002
Lillje
2002-04-08
Jag har bara provat 175cm och det är nog där felet ligger, skidan känndes nämnligen lite väl mjuk och orolig. Dessutom känndes svängradien "för kort" för skidorna, vet inte riktigt hur jag ska förklara bättre. Det var inget vidare bett i svängen iaf (i pist, hade ej möjlighet att prova dem nån annanstans).

Antar att 185:orna känns bättre, men det har inte blivit av att jag kört på den ännu...

Årsmodell: 2002
Dustbin_Dan
2002-03-29
Nja, inte min bit av en kaka precis. Är nog lite för tung med mina 85 pannor. Känns fladdrig och mjuk. Kan dock förstå att det finns folk som den passar.

Årsmodell: 2002
Magnus_Astrom
2002-03-25
Grymt sköna skidor som dock kräver 1-2 dagar för att ställa om åkningen.
Mest överaskad är jag över hur bra skidorna fungerar i bristande skare, och kartong snö. Vanligtvis brukar man ju fastna med bakändan om man mot förmodan klarar att hålla spetsarna ovanför skaren, men med PR funkar det utmärkt, troligtvis pga av twintip konstruktionen. Mycket bra även i puder.

Årsmodell: 2002
Macan
2002-01-09
som dr alban skulla säga:stabilt. körde den några dagar i Sölden. va ska man säga om denna skida jo skön.....

Årsmodell: 2002
STRUNKE
2001-12-07
Njae, inget speciellt. Testskida i Val Thorens. Körde på 185 skidan. I pisten är den rätt värdelös men det är den ju inte gjord för eller hur? Nå, utanför pisten då?
Till min stora förvåning är den inget speciellt. Ok, den flyter bra pga av sin bredd men sen är det inte så mkt mer ingen "kick" och jag tycker att man tappar snökänslan och det är ju lite som att äta kola med pappret på ;-).
Men om du vill få uppmärksamhet i liften och på restaurangen och inte är speciellt förtjust i offpistskidåkning är det skidan för dig. Och när du redan är igång ta med dem in på afterskin...

Årsmodell: 2002
MADZ
2001-11-22
En riktig jä...la kärring skida. Tål inget tryck att tala om och är allmänt klumpig att åka på. Ett av de sämsta köpen i denna kategori. Man får betala för att det står Salomon på skidan.

Årsmodell: 2002
Sverre-Hj
2001-11-13
Info: Erfaren skikjører,vekt 85kg,høyde 185cm Bindiger: Linken.

Man må ta Salomon PR fordet den er...som det er sagt her: PR er en ski som har tatt egenskaper fra flere områder(pipe,pudder,pist)...Om man ønsker en ski kun til jibbing i pipen ville jeg sett etter noe annet. Ønsker du derimot et svært godt alternativ til en allround ski eller frikjørerskiom du vil kalle det det, er PR et svært godt valg etter min mening...

Årsmodell: 2002
Mange_Eriksson
2001-10-04
Åkte ganska mycket på den här skidan i vintras och tyckte till förstabörjan att det kändes riktigt Kalle Anka över den.
Men det ändrades ganska snabbt till att bli en liten favorit att leka runt på.

Fungerar sisådär till det mesta dvs. inte expert på något men om man tycker om att leka i parken på förmiddagen och droppa efter snöfall på eftermiddagen så fungerar den utmärkt.

Läste ovan att vissa tror att AK rocketen mfl. skall ersättas med denna och det är ju lika med att vara helt ute och cykla. AK´n kommer ju givetvis att vara kvar.

Skidan passar utmärkt i svenska förhållanden eftersom den fungerar varje dag, vid puder kan du åka på sidan av utan problem medans alla andra dagar kan du leka i vanlig pist.
Alla har ju som bekant inte råd med att inneha en skida för varje typ av åkning, sedan vill man ju inte ned och byta under dagen om det skulle ramla ned lite snö heller ;-)

Tycker att ni som anser att det är nya midskidan skall tänka om lite.

Men visst, har man pengar så handla en för varje tillfälle, för man ledsnar lite på skidan efter ett tag dock.

/kör G4 eller TENEX i vinter

Årsmodell: 2002