Salomon Sentinel

Salomon Sentinel
Kategori: All mountain
Nivå: Avancerad
Märke: Salomon
Årsmodell: 2012
Mått (Nos/Midja/Bak): 129/96/122 mm Svängradie: 21.10 m (184 cm)
Storlekar: 184 cm
Pris: 6000 Kr
Tillverkarens beskrivning
En skida som passar till allt. Fartstabil och med ett fantastiskt kantgrepp ger skidan dig självförtroende oavsett om du är i pisten eller i terrängen! Ny färg för året och ett lite starkare top sheet.

(Officiell information från Salomon)


Forumämnen om Salomon Sentinel

MnO & Co:s Skidtest 2012  »
- MnO&Co:s Skidtest 2011 -  »
Någon som testat sentinel?  »
Offpistskida för Sverige  »

Vad tycker du om Salomon Sentinel?
5
4
3
2
1
line-1
2011-04-08
Styrkor:
stabil i alla typer av snö och lekfull om man trycker till!

Svagheter:
kunde varit ytterst lite mjukare i nosen då den nu är ganska styv men detta är nog bara en smaksak!

Sammanfattning:
har kört skidan i vinter i lagrave och det har inte varit några som helst proplem med skidan!
den har funkat i 40-50 cm puder till hård påfruset slasksnö och det ska mycket till om en skida klarar alla typer av snö!!!

körde skidan i riksgränsen under våren 2010 i två veckor och den var grymm där med!

trots 96 under foten så har jag inte upplevt nått som helst problem med för "mycket" snö för skidan trots rejält med skiddagar i vinter med puder till ............ :) har en uppsättning med dynafit och en med alpinbindning så skidan funkar för allt!

Årsmodell: 2011
Testad längd: 191 cm
Åkarens vikt: 90 kg
Åkarens längd: 182 cm

AJS
2011-04-08
Styrkor:
Stabila. Går som på räls upp uppkört.

Svagheter:
Lite tröga i lössnö med tajt skog.

Sammanfattning:
Bra lagg för allroundkörning. Riktikt bra i pisten, grymma i söndekörd offpist och snöhögar i pisten. Flyter bra i lössnö, helst på lite större ytor. K2 Hardside är snäppet bättre som offpistskida.
Kör med Marker Tour. Funkar bra viktmässigt för turer.

Årsmodell: 2011
Åkstil: blandat
Testad längd: 184 cm
Åkarens vikt: 76 kg
Åkarens längd: 183 cm

Rille
Rille (Gäst)
2011-02-14
Styrkor:
stabil, skön i lössnö samt trygg i uppkört

Svagheter:
man får jobba ifall man vill åka på korta skär i pisten

Sammanfattning:
Skön allroundskida som jag har Diamir Fritschi Freeride bindning monterad på då jag går på lite topptur. Skidan funkar överallt men jag tycker att den är bäst i uppkört och lössnö då den passar min åkstil väldigt bra. Den tål att man står på i alla lägen. I pisten är den riktigt bra förutom på knagglig is, då är den inte rolig. jag kör den i 191 cm och hade gärna haft den lite längre då jag själv drar 193 cm i längd. Rekomenderas ifall man vill ha en stabil och pålitlig kompis i alla lägen(även i skogen).

Årsmodell: 2011
Testad längd: 191 cm
Åkarens vikt: 96 kg
Åkarens längd: 193 cm

Oliver Forder
Oliver Forder (Gäst)
2011-01-21
Notera! Den här texten har översatts av Google Translate.
Visa original
Styrkor:
Allround topp topp.

Svagheter:
Oförsonlig.

Sammanfattning:
Detta är en fantastisk skid i alla avseenden. Det är en all-rounder som utmärker sig under vissa förhållanden snarare än en kompromiss som gör det bra på de flesta ställen, då låter dig dåligt i en eller två.

Jag sköt 191 hela Chamonix i januari, under förhållanden från kollisionssäker svart pist, genom några anständiga stötdämpningar till nya varv i uppdjupat pulver och hanterar alltid sig med aplomb.

Det är inte bäst på is och du måste koncentrera dig för att hålla kanten kvar, men den kommer att hålla sig till en punkt innan den försiktigt glider och det sliter aldrig säkert eller går sönder. det bara böjer inte och griper som en racing ski skulle.

På god snö är den väldigt mångsidig på pisten, återhämtar sig ganska bra i korta svängningar, snabb från kant till kant och mycket stabil i snabb takt. Det inspirerade förtroende och variation i skidåkaren, så att du kan få ut det mesta av terrängen. Ju snabbare du blir desto bättre är det.

Förvånansvärt gick det ganska bra på humör; igen, det är tydligt inte utformat för att göra det men det flinchar inte och låter dig trycka igenom det. Det lämnar inte mycket utrymme för fel.

Vid bra off-piste förhållanden är det sublimt; perfekt vägt och väldigt uppfört. Men där det egentligen kommer i sig är det i dålig off-piste-snö: hacka, vindpaket, skorpa, mjukare smuts det bara äter till frukost, vilket gör att du känner dig trygg och ser bra ut där många andra skidor skulle vrida, protestera och hota att spåra du eller kasta dig över styren. Det är krångligt när du vill att det ska vara stabilt i snabb takt.

Jag har alltid älskat rätt skidor för rätt disciplin men mina dagar med karting fyra olika par runt är över och det här är en skida som kan göra allt. om du är glad på piste men vad du verkligen söker är färskt varv vart du än kan hitta dem, kommer denna skidåkning excel när du hittar din nirvana samt hålla dig mer än lycklig under sökningen.

Post script: Jag hade inte övervägt att köpa en Salomon ski i flera år nu, föredrar att hålla fast vid Dynastar eller Atomic; ursprungligen för att jag lätt bröt tidiga monocoque konstruktioner (Force 9 till X Scream) och sen senare eftersom deras all-mountain skidor har varit för specifika. Det här är det första som är en sann allroundare, som jag letade efter, som verkar vara väldigt solid och välgjord: bambu och titankärna, smörgåsbyggnad med kantpansar etc. Det fungerar inte bara briljant utan det bör också vara i åratal. Jag har parat det med STH 16 STEEL-bindningar och jag tror att jag kommer att se många av dessa skidor runt. Det borde bli en riktig vinnare för varumärket.

Årsmodell: 2011
Testad längd: 191 cm
Åkarens vikt: 90 kg
Åkarens längd: 187 cm