Salomon X-Scream Series

Salomon X-Scream Series
Märke: Salomon
Årsmodell: 2003
Mått: 106/68/96 mm
Längder: 161,169,179,187,195 cm

Jämför

Vad tycker du om Salomon X-Scream Series?
5
4
3
2
1
Der Alte
Der Alte (Gäst)
2007-02-28
Styrkor:
Lätt åkt, svarar snabbt, äter kurvor, helt enkelt en skön klassisker!

Svagheter:
Gammal modell, inte lika hög hippfaktor i backen (men vem bryr sig?), lite tyngre än dagens moderna skidor om du vill hoppa mycket (men lättare än tidiga 90 tals skidor som folk ändå lyckades göra en del otroliga tricks med!)

Sammanfattning:
En grymt skön skida som borde omnämnas som all time high klassiker! Har funnits i de flesta backar runt om alperna och gett många glada skidturister underbara åk i pisten!

Testad längd: 165 cm
Åkarens vikt: 76 kg
Åkarens längd: 165 cm

(fylle)Frasse
(fylle)Frasse (Gäst)
2004-12-09
Enkel skida med härliga glidaregenskaper i väl preparerad pist. Saknar dock ett ordentligt isgrepp och det drar ner betyget
Lite tunga, p.g.a längde, därför lite svåra att hoppa med...
OK i lösnö, finns dock lite mer att önska här

Åkarens vikt: 85 kg

MELIN
2003-04-05
Har åkt på dessa sen jag egentligen började åka skidor "på riktigt" och måste säga att dom är en av världens bästa allround-skida. Sitter som ett smeck i pisten och även utanför om det inte är allt för djup snö. Detta är en klart prisvärd skida som håller måtten.

Freerider_jacob
2002-12-25
jaa dom är väldigt sköna men dom kanske börjar bli lite gamla.. De är väldigt tunga attt hoppa med- men i pisten så är dom Härliga! Ja priset tycker jag är bra men som jag sa förut kanske ska man inte köpa ett par sånna nu.. sattsa på ett par nyare skidor!
Hälsningar Tullen!

Årsmodell: 2000
skiX3m
2001-06-05
Skidan var mycket fartstabil och visst gjorde den vad den skulle... Men den saknade det där lilla extra! Det var just ingen glöd eller liv i den. Utan allt bara funkade utan någon igentlig glädje.

Tycker inte den var tillräckligt rolig för att jag skulle tycka den var prisvärd.

J-P
2001-05-06
Är inne på 3:e säsongen med dem nu o dem har hållt i allt från Chamonix's branta enorma ytor till stenhårda pister i Åre. Pistegenskaperna e helt i klass med den bästa racing-skidan och i pudret flyter det på bra. Men där är det också enda negativa. I djupt puder märker man av den förhållandevis "smala" midjan (jämfört med dagens Fat-skis). Men där upphö också kritiken. Fungerar ypperligt i övrigt. Kanske inte de bästa valet om du e tung men annars mycket bra. Vill du vara originell bör du dock inte köpa den, de e allt för många som har den idag :)
Priset e helt klart ok. Den har ju även några år på nacken så ett par begagnade för en billig penning ska nog inte vara svprt o få tag i.

/ JP
(Har haft dem ett bra tag nu så de lutar nog åt ett nyinköp till nästa säsong. Förmodligen nåt mycket brett (b. - XXX) :D )

Cevil
2001-03-31
Nej, gillar inte den här skidan alls. Den börjar fladdra när man drar på lite. Den gör allt för mycket själv, den är ju enormt lättåkt vilket suger. Den är för mjuk och den släpper när det blir isigt. Den är inte ett dugg utmanande. En riktig gubbskida.

N/A
2001-01-20
Helt klart den bästa skidan jag åkt på. Har bra grepp överallt och är otroligt härlig i lössnö.

N/A
2000-11-20
asbra skida som fungerar nästan överallt. Utahpuder kan vara litet jobbigt pga att den helt enkellt inte är tillräckligt bred. Men eftersom man inte erbjuds sådana förhållanden varje dag anser jag den vara en absolut toppenskida.

freeride_nu
2000-03-27
Kjøpte ett par salamon x-scream (2000) bruker skia som telemarkski, jeg hadde hørt mye bra om skia. Det var faen ikke kødd heller. Glimrende både i bakken og suveren i all slags off-piste føre! Det er som å kjøre på skinner, knuser skavelsnø som porselen og skjærer seg igjennom isbelagte løyper. Mye ski for penga!!
/Steffi