Völkl KENDO

Völkl KENDO
Kategori: All mountain
Nivå: Avancerad
Märke: Völkl
Årsmodell: 2019
Mått (Nos/Midja/Bak): 127/90/110 mm Svängradie: 20.80 m Vikt: 1940 gram (177 cm)
Storlekar: 163,170,177,184 cm
Pris: 5999 Kr
Tillverkarens beskrivning
KENDO är en smalare version av förra generationens Mantra. Utrustad med dubbla Titanal skikt och Multi Layer Woodcore gör detta till en grymt stadig allrounder - eller klassisk All Mountain. Den har även sladdvänliga "Moderate Taper" - dvs längst fram och bak går stålkanterna nästan helt parallellt för att den vridstyva konstruktionen inte ska greppa och översvänga i mjukare/djupare underlag.

(Officiell information från Völkl)


Forumämnen om Völkl KENDO

Vad har alla för skidor (telemark)?  »
Hjälp med skid val (Kendo, Twenty twelve, BMX88)  »

Vad tycker du om Völkl KENDO?
5
4
3
2
1
Petter Friedner
Petter Friedner (Gäst)
2020-01-07
Styrkor:
Går väldigt bra i uppkörd pist och slush. Kört lite offpist och fungerade bra där med.

Svagheter:
Sladdrig i manchester när det går lite fortare.

Sammanfattning:
En bra skida för hela berget!

Årsmodell: 2019
Åkstil: Pist / puder
Testad längd: 184 cm
Åkarens vikt: 75 kg
Åkarens längd: 190 cm

Henrik
Henrik (Gäst)
2017-03-13
Styrkor:
Har åkt på Scott The ski och Völkl rtm86.

Völkl Kendo ger känslan av en bambustav. Denär vridstyv med grymt kantgrepp och det är inga Problem att släppa iväg skidorna i breda carvingsvängar även när pisten är hård. Trots att skidan är vridstyv så svarar den snabbt i kortsvängar.

Med tip/tail rocker blir skidan mer dynamisk och roligare i pisten jämfört med rtm86.

Kendo går fint över vallar i pisten och känslan är bra när jag kör den utanför backen. Har tyvärr inte haft möjlighet att prova skidan i puder.

Svagheter:
Kräver fart och bra tryck på skidan för att utnyttja dess potential. Välj en annan skida om du fuskat med försäsongsträningen eller inte vill attackera.

Sammanfattning:
Riktigt bra skida. En ny favorit.

Åkstil: Pist och puder
Testad längd: 170 cm
Åkarens vikt: 64 kg
Åkarens längd: 170 cm

godin61
2012-03-13
Styrkor:
åkt en vecka 2012 i st anton och en vecka 2012 i badgastein, både pist och offpist, lättsvängda i alla underlag som jag stött på, kanske inte i halvmeter tung nysnö, svänger runt bra i skogen mellan träden också, greppar riktigt riktigt bra i isiga branta lutningar, bra skjuts på transportsträckorna, trygga att hoppa med, svänger runt bra i lätt bristande snöunderlag också,
tidigare/senast har jag kört völkl super sport, utpräglad storslalomskida som inte funkade så bra offpist, kendon bjuder på en helt annan skidåkning, och jag tycker att de är snygga också,
2012 är inte lika snygga!

Svagheter:
halkiga att bära när de är snöiga, jag satte silvertejp där jag greppar dem och det funkade bra,

Sammanfattning:
en mkt bra skida när man ska lämna pisten men ändå var kvar där då och då,

Årsmodell: 2011
Åkstil: pist powder skog, mindre aggresivt nu än för 30 år sedan
Testad längd: 177 cm
Åkarens vikt: 65 kg
Åkarens längd: 175 cm

Sten
Sten (Gäst)
2011-11-25
Styrkor:
Fantastiskt bra skidor som är förvånansvärt stabila även i pist samtidigt som de är lättåkta och bärande utanför pisten.

Svagheter:
Som en blandning för pist/off-pist så hittar jag inga svagheter alls!

Sammanfattning:
Har ett par 165 långa R13 skidor för pist och Elan Woody R34 för off-pist. Völkl skidorna är ett underbart mellanting som täcker upp de övriga skidorna till 90%
På dessa skidor har jag ett par Marker schizo bindningar som gör att jag i pist kan köra fram bindingen för att få bättre grepp och off-pist mata den fullt bakåt vilket gör att man kan bibehålla sin position utan att dyka i lössnö.
Rekommenderar både skidor och bindningar till alla som tröttnat på att släpa på flera par skidor.

Årsmodell: 2011
Åkstil: Carvar gärna snabbt i pist men väljer helst lössnö på öppna ytor om det bara är möjligt, åkt 35 år av 48 år
Testad längd: 177 cm
Åkarens vikt: 87 kg
Åkarens längd: 180 cm

Johan
Johan (Gäst)
2011-10-26
Styrkor:
Klarar allt, otroligt allround. Extremt lättåkt. Så lättåkt att det tog ett tag för mig att lära mig att inte ta i så när jag sätter i kanten. Bästa kantgreppet jag någonsin haft. Otroligt fartstabil, - och jag som tyckte mina skicross-skidor gick att åka snabbt med på isigt underlag, de åker nog på tippen eller säljs...

Svagheter:
Känns fel att säga puder om en allmountainskida som är så sjukt bra på nästan allt men såklart att det finns roligare skidor för finpuder.

Sammanfattning:
Bästa jag haft. Punkt.

Årsmodell: 2011
Åkstil: Pist och off-pist. Hellst puder.... 34 år, åkt i 30 och hunnit med 23 skiddagar i år.
Testad längd: 177 cm
Åkarens vikt: 81 kg
Åkarens längd: 180 cm

Kendo i like
Kendo i like (Gäst)
2011-03-23
Styrkor:
Kvick !! Känns inte som radie 22 Är med på allt !
Bra kantgrepp plöjer genom ojämnheter och är stabila på skär även när det går fort.Flyter underbart i ett par decimeter uppkörd lössnö :-)
Provade Nordica Firearrow skulle vara 14 i radie var tyngre och kändes död om man jämförde den med Kendon. Fantastisk skida för den som vill ha en skida som funkar till allt !(Kanske inte 1,5 meter Champagnepuder.)Men då vill väl alla ha riktigt feta skidor.Den perfekta 50/50 skidan....

Svagheter:
? Inga !!! Kanske rejält puder
Enda svagheten är att det lätt blir repor, men jag satte på transparent bokplast endast för att spara ytan ett tag :-)

Sammanfattning:
Känns som den perfekta skidan om man vill ha roligt i pisten som en racecarver och en skida som inte bryr sig om isfläckar, ojämnheter, uppkörd lössnö mm .Men ändå få en lätt och hyfsat bred skida som funkar offpist så länge det inte är flera meter lättpuder. Kört en vecka på den 6 timmar om dagen ville inte sluta åka.
Är ingen expert, men har åkt skidor minst en vecka om året sedan barnsben är 35 nu.

Årsmodell: 2011
Åkstil: Pist, skog, lite puder.
Testad längd: 177 cm
Åkarens vikt: 76 kg
Åkarens längd: 179 cm

Johan Zetterqvist
Johan Zetterqvist (Gäst)
2011-01-10
Styrkor:
Otroligt lättsvängd trots 22 m! radie. Känns som en radie 16 skida samtidigt som den ger otrolig kontroll i höga farter utan att kännas "orolig".
Mkt kvick från kant till kant och svarar på allt man vill att den ska göra, korta som långa svängar.
Lätt men samtidigt styv för att ge bra fartprestanda.
Flyter fantastiskt bra i lössnö.

Svagheter:
Är pisten riktigt hård (=isig) och farten mkt hög så blir den lite mer rak i linjen jämfört med om pisten är "mjukare". Den blir med andra ord en aning vobblig i framskidan och tar inte svängen på samma sätt som om pisten är lite mjukare.
Detta är dock inget stort problem som jag upplever, men om man jämför med en ren pistracer (t ex Fischer wordcup som jag testat)så märker man en skillnad såklart när pisten är riktigt hård och isig.

Är man rädd för repor och skavanker på ovansidan och det är det viktigaste av allt så bör man se upp. I och med att toppdekoren (dock mkt snygg) är målad på ett titanlager så är det väldigt lätt att färg skavs av på kanterna och där det blir törnar. 1 veckas hård skidåkning ger ett ganska så begagnat utseende tyvärr.

Sammanfattning:
WOW! Jag har haft skidorna i en månad och åkt ca 10 dagar med dem i mestadels mjuka pister (pistad nysnö) men även en lite isat och en del 30-40 cm lössnö.
Måste säga att jag är helt såld på dem och de är fantastiskt roliga att åka med "hela dagen".
De ger också en känsla av att man hela tiden lär sig dem mer och mer för varje åk vilket jag gillar.
Söker man en allmountain skida som ska ge en fantastisk pistkänsla och samtidigt kunna ge en härlig upplevelse i lössnön så tror jag inte att det finns så många bättre. Man skulle lätt kunna ha dessa som en ren pistskida så bra är de i pisten tycker jag.

Jag har kört på Salomon Scream 1,86 m i ett antal år (R19) och de känna som rena hangarfartygen att svänga runt jmf med Kendon.
Har även testat Dynastar Sultan 85 och 80 samt Fischer Motive och dessa är ej i samma klass enl mig.

Tittade innan på just Sultan 85 men sedan även Völkl AC 30 och 50 men ångrar inte dessa skidor en sekund om man gillar att ge sig ut i det orörda samtidgt som man vill ha bra pistskidor. AC50 hade blivit än lite mer av pistskida men skulle troligen inte ger mig samma känsla när det blir lössnö då den är allt för styv och skulle gräva ner sig mer. Framförallt inte med min vikt på 70 kg. Völkl Mantra hade gett ytterligare en dimension säkert i lössnön men kännts "tyngre" i pisten.

Åkmässigt är de en 5:a för mig men i och med att dekoren slits av så lätt blir det en 4:a totalt sett.

Årsmodell: 2011
Åkstil: Pist-Puder-Park-Puckel. Har åkt skidor i 35 år av mina 40. Åker överallt, aggressivt och fort! Håller till i skog och orört så fort det ges chans.
Testad längd: 177 cm
Åkarens vikt: 70 kg
Åkarens längd: 177 cm