Sport Conrad


Tysk sporthandlare med skidor, mountainbike, klätterutrustning och sportkläder. Omfattande sortiment av alpinutrustning med en viss tyngdpunkt mot alpin turåkning. Har förutom fem butiker i Tyskland postorderförsäljning med möjlighet att beställa över internet. www.sportconrad.de


Forumämnen om Sport Conrad

Leveranstid Sport-bittl resp. Sport-conrad  »

Vad tycker du om Sport Conrad?
5
4
3
2
1
Magnus Andersson
Magnus Andersson (Gäst)
2020-03-04
Styrkor:
Snabb leverans

Svagheter:
Inga

Sammanfattning:
👊

frippe1970
2020-01-15
Styrkor:
Snabba svar, enkel betalning, mycket bra priser samt snabb leverans med UPS till dörren

Svagheter:
Inga alls

Sammanfattning:
Efter en jämförelse bland offpist skidor på Freeride bestämde jag mig för att kika runt vad de kostade i butik. Men så hittade jag samma skidor på Sport-Conrad, 25% billigare. Jag hade några fråga så mailade iväg dom och fick svar fem minuter senare. Jag bestämde mig, beställde och betalade smidigt på torsdagen. På fredag fick jag en bekräftelse på att bindningarna var monterade och att skidorna lämnat lagret. Tisdag förmiddag kom ett välemballerat paket med skidorna, ända fram till dörren. Allt var helt i sin ordning.

För mig blev beställningen en lyckträff. Allt gick otroligt snabbt och smidigt. Kan verkligen rekommendera Sport-Conrad

Anders Ellers
Anders Ellers (Gäst)
2019-12-13
Styrkor:
inga

Svagheter:
kundhantering

Sammanfattning:
Har fortfarande inga skidor en månad efter beställning. Kundtjänst är hopplösa.

LessPåConrad
LessPåConrad (Gäst)
2019-04-30
Varning! Det går att göra fynd men det kan också bli väldigt fel och kundtjänst verkar tyvärr inte ha särskilt bra koll på hur de ska korrigera egna misstag.

Beställde skidor för några veckor sedan och fick hem ett par skyltex(!) dvs skidor som bara är till för att visa skidans design och form men utan egentlig kärna. Obegripligt att den som monterade bindningarna inte reagerade när det står en stor orange dekal "only valid for cosmetic" på skidan.

Det tog några mail att få dem att acceptera sitt misstag och erbjuda ersättningsskidor men de tyckte att jag skulle demontera bindningarna från demoskidorna och sedan själv montera dem på de nya skidorna som de skulle skicka. Det krävdes ytterligare några mail och ett telefonsamtal innan de höll med om att det kanske inte var mitt jobb att korrigera deras misstag.

Fick därefter löfte om att få nya skidor med monterade bindningar. En returblankett skickades till mig och jag returnerade demoskidor med bindningar. Inväntar nya. Får meddelande: "Sorry, du måste vänta till de skidor du returnerar kommer ner till Tyskland innan vi kan skicka nya. Eller så betalar du de nya så skickar vi dem på en gång och så får du återbetalt för det första felaktiga paret då vi får dem."

Ytterligare ca 10 mail då de fortsatter att hävda jag måste vänta (pga deras misstag). Jag var angelägen att få skidorna snabbt (hade redan missat att kunna använda dem på en skidvecka pga första strulet) och gick därför med på att betala nya skidorna i löfte om återbetalning omedelbart då de fick min retur.

De fick returen för en vecka sedan och idag, efter upprepade påstötningar har jag fått återbetalt för bindningarna - men inte skidorna! Alltså, bara att sätta igång och skriva ytterligare 10-20 mail för att eventuellt få någon på kundtjänst att lösa detta.

Alltså, fynda gärna men var medveten om att det kan bli en ganska strulig (och eventuellt dyr) affär.

Karin
Karin (Gäst)
2018-11-26
Sämsta kundhantering på länge. Har väntat i 3 månader på en leverans (istället för 2 veckor som var indikerat när jag köpte dem). Ingen kompensation eller ens igenkännande från dem att saker och ting inte har gått enligt plan. Effektivt val av dem att inte svara på upprepade mail eller telefonförsök, eftersom jag som kund tillslut ger upp försök att bli kompenserad.

Jacobthesnake
2018-01-11
Styrkor:
bra och snabb kundservice, billiga, stort urval

Svagheter:


Sammanfattning:
funkar bra!

Steffos
2016-02-05
Styrkor:
Snabbt, smidigt och bra!

Svagheter:
-

Sammanfattning:
Beställde ett par lagg på söndag kväll. (22:30)
Skidor och bindning skulle finnas på hyllan enl. Saldo.
Beställde montering efter mina önskemål.
Betalade 50€ extra för snabb lev. Då jag skulle åka på resa 5 dagar senare.
Enl. SC så skulle monteringen av bindning inte påverka lev. tiden. (Vilket jag tvivlade på) och hade planer på att beställa utan för att få dom i tid.
Med UPS express skulle lev. Ske senast fredag. Vilket skulle funka då resan går lördag morgon.
Så då var det bara att vänta...hann dock inte vänta så länge.
Tisdag kl 10:25 sladdar det in en UPS bil på jobbet.
Trodde inte på det för än jag höll mina skidor i handen med monterade bindningar.
Helt otroligt.

Vattendroppe
2012-02-21
Styrkor:
Den mest uppenbara styrkan är att de är billiga och har ett bra utbud. Jag tycker deras service är bra, man får hjälp med det mesta om man mailar eller ringer och frågar om något. Jag har även reklamerat ett par skidor från dem, var inga som helst problem. Fick skicka tillbaka skidorna gratis med UPS och fick, visserligen efter ganska lång tid (14 dagar) ett par nya skidor, monterade och klara. Det var dessutom ett par skidor av årets modell snarare än fjolårets, vilket var det jag hade köpt från början.

Svagheter:
Det ligger i tyskland, allt blir meckigare. UPS som leverantör är inte super heller...

Sammanfattning:
Super att använda sig av som fattig student, då prisdiffen kan vara tusentals kronor jämfört med svenska butiker. Det blir meckigare om man måste reklamera och kan ta lite tid, men min erfarenhet är att det blir rätt i slutändan. Om jag hade haft en högre inkomst hade jag förmodligen föredragit att handla i en svensk butik pga det mindre mecket som uppstår vid problem.

Grilljanne
2010-09-08
Styrkor:
Billiga
Snabb leverans
Bra kontakt, snabba på att svara på mail o.s.v. Hjälpsamma.
Billig fraktkostnad!

Svagheter:
Inga

Sammanfattning:
En bra, engagerad och pålitlig sida med bra priser och kort leveranstid! En webbutik som har allt man kan förvänta sig. Kan inte bli annat än en 5a

Freddy61
2010-01-04 (Ändrad: 2011-02-25)
Styrkor:
Conrad har mycket bra priser - särskilt om du handlar fjolårets modell till nedsatt pris. Bra sortiment och bra hemsida. Har köpt flera par från Conrad till mig själv och till familj/vänner och aldrig haft något strul med skidorna eller med montering. Jag är helnöjd.

Svagheter:
Conrad är oftast men inte alltid billigast. Kolla andra alternativ också. Jag fick t ex bättre pris på mina Dynastar XXL på Alpingaraget än hos Conrad. Inget för dig som behöver rådgivning, då är det bättre att gå till en kunnig skishop som t ex Alpingaraget eller Åre Skidsport. Om du däremot vet vad du köper, kanske något du hyrt och testat, då är Conrad sättet att få billiga lagg. UPS funkar OK. Med deras tracking kan du följa dina laggs resa från Tyskland. Det enda jobbiga är att du vet vilken dag de kommer men inte när på dagen. Ha koll på att betalningen "gått igenom". Hade själv klantat mig och dragit över limit på mitt kreditkort och då tog det någon dag extra innnan jag fick mail från Conrad att beställningen inte betalats. Ringde dom och fick jättebra bemötande och hjälp på telefon så det ordnade sig smidigt.

Sammanfattning:
Varför nöja sig med ett par när du kan få två för samma peng?