4FRNT EHP

4FRNT EHP
Kategori: Offpistskidor
Nivå: Professionell
Märke: 4FRNT
Årsmodell: 2011
Mått (Nos/Midja/Bak): 128/116/122 mm Svängradie: 40.00 m Vikt: 2220 gram (179 cm)
Storlekar: 179,186,193 cm
(Officiell information från 4FRNT)


Forumämnen om 4FRNT EHP

Vad har alla för skidor (telemark)?  »
Vilka är det 3:e paret?  »
Medelfeta skidor?  »
Offpistskida för Sverige  »
Vad har du i quivern 10/11?  »

Vad tycker du om 4FRNT EHP?
5
4
3
2
1
PNyberg
2010-09-17 (Ändrad: 2011-09-07)
Styrkor:
Fantastiskt allround skida för att åka fort och mata fallhöjd i de flesta förena som man bjuds på. Flytet är på topp men kanske inte det surfigaste i världen men det ska sägas att tippen ALDRIG dyker! Mjukt flex i tippen och lång fin och flack rocker fixar biffen :)
Landa klippor i puder? Bara att landa mitt på foten som vanligt så vips är klippan landad..mao lätt bakvikt i landningen är inte nödvändigt :)
Väldigt smidig trots sin längd tack vare minimalt spann och rocker :)

Svagheter:
När det blir hårt/återfruset och stökigt alternativt frusen ojämn pist så vill de kännas mindre dämpade än de gamla från 06/07.

Sammanfattning:
Ska du kötta runt ibound/slackcountry och gillar fart så är detta ett bra vapen! :)

Årsmodell: 2010
Åkstil: puder, offpist
Testad längd: 193 cm
Åkarens vikt: 80 kg
Åkarens längd: 187 cm

offline
2010-04-06
Styrkor:
Fartstabil, den "lilla" skärningen gör att skidan går åt det håll du riktar den utan att "fastna" i slask, skräpsnö eller gamla spår. Skidan har en antydan till pintail vilket gör den lätt att kasta ut för att sänka fart, ändra ritkning eller bara spruta lite snö. Pintailen är helt underbar när man börjar bli lite seg i benen, inte alls samma tendens att hamna i baksätet på ett par skidor som skär i väg, bara att trycka till och tvärställa. (Hoppas att det där gick att förstå?)
Det är tydligt att skidan skatt köras med rejält plöstryck, lite lurigt med telis-setup men fullt görligt. Just detta tycker jag gör Ehp`n till en fantastisk skida att köra telis på. Sladda när du vill och on det dyker upp lite finpist, häng fram och låt den lilla skärningen göra jobbet. I lössnö är de riktigt bra, ganska modest rocker men jag antar att bredden på skidan överlag gör sitt till. Reverse cambern gör att man inte "behöver" kanta den för att svänga, därav känns 5cm nysnö djupare än vad det är. När det blev 30cm....WooHoo!

Svagheter:
Isgreppet. Nu har jag visserligen "detunat" mina men jag gissar att den lilla skärningen inte riktigt klarar isigare pister. Jag har åkt 3 dagar i stenhård pist och vindpinad offpist, det går men inte mer. Lite fladder från topparna får man räkna med.

Sammanfattning:
Jag köpte Ehp`n på måtten. Har åkt i 19 år nu och det känns som den här skidan var det jag väntat på hela tiden!
I ärlighetens namn carvar man inte med telis, utan det är väl men en kontrollerad sladd. Ehp`s skärning med antydan till pintail passar därför perfekt.
Jag tycker faktiskt att Matt Sterbenz har helt rätt i sin produkt beskrivning på deras hemsida, kika på den om ni inte får ut så mycket av min recension
Jag kör med Scarpa T-Race och ett par Bishop Bomber bindningar.

Årsmodell: 2010
Åkstil: offpist
Testad längd: 193 cm
Åkarens vikt: 78 kg
Åkarens längd: 185 cm

LoBoMan
2008-09-23
Styrkor:
EHP 186 - ÄR en helt underbar skida! Jag åkte på den en hel del förra säsongen (tack Danne) och jag måste säga att det är min favvoskida när det inte är optimala förhållanden (läs finpuder och solsken). När solen gått i moln, snön är uppkörd, skarig, tung osv. är detta en underbar skida. Oavsett snöförhållanden måste denna skida vara en våt dröm för skogsskidåkning!!!
Den är dj. snygg även om den svarta grafiken var snyggare...
Känns mer välgjord än tidigare modeller.

Svagheter:
EHP 186 - När det är öppna landskap och du vill blåsa på i 200 så är EHP 193 (07/08) ett bättre alternativ.

Sammanfattning:
Detta är bra skit så köp!!!

Årsmodell: 2009
Åkstil: PowderPig
Testad längd: 186 cm
Åkarens vikt: 80 kg
Åkarens längd: 178 cm