Blizzard Rustler 10

Blizzard Rustler 10
Kategori: Offpistskidor
Nivå: Avancerad
Märke: Blizzard
Årsmodell: 2022
Mått (Nos/Midja/Bak): 133/102/122 mm Svängradie: 17.50 m Vikt: 4 gram (180 cm)
Storlekar: 164,172,180,188 cm
Pris: 5799 Kr
Tillverkarens beskrivning
Den ikoniska Rustler 10 är känd för sin kombination av teknisk prestanda och mångsidighet på hela berget. Den uppdaterade konstruktion har ytterligare förbättrat skidans egenskaper med kraftigare kantgrepp och bäryta i djup snö. Med kärnan Multi-Layer Woodcore får den ett utökat flex i hela skidan med en mjukare spets och bakända som frigör kraften. Tätare träkärna fungerar som en gaspedal som ger ännu mer energi och acceleration. Sidoskärning med flera funktioner och reducerad rocker-profil ger optimala egenskaper för friåkning.

(Officiell information från Blizzard)


Vad tycker du om Blizzard Rustler 10?
5
4
3
2
1
Gustav
Gustav (Gäst)
2020-01-13
Styrkor:
Gör allt riktigt bra och mycket lekfull

Svagheter:


Sammanfattning:
Kanske inte bäst på något men riktigt bra på allt från skärande sväng, sladd och fint flyt men framför allt bjuder till lek.

Årsmodell: 2019
Åkstil: All-mountain
Testad längd: 188 cm
Åkarens vikt: 76 kg
Åkarens längd: 181 cm

Freeride
2019-09-18
Om skidan: Blizzard Rustler-serien tog många skidåkare med storm när den kom, och just Blizzard Rustler 10 är kanske den mest mångsidiga. 102 mm under foten gör tian till en one quiver-kandidat. Lagom låg vikt, solida utförsegenskaper och konstruktion som klarar puder, packat och manchester. Rustler finns i tre bredder (9,10 och 11), lätta skidor i tip och tail och man kan gå upp lite i längd. Tip rocker är early rise så ganska lätt att få in i sväng. Passar medelgod upp till världsklass. Full träkärna med sidewalls, titanal i mitten. Rustler 10 är allmoutain-freeride skida mer orienterad mot offpist.

Olle: – Den kändes riktigt bra! En hård charger med titanal. Den gick att trycka på i pist, gick som ett spjut, men samtidigt bra i sväng gick inte bara rak. I fart känns den ändå rätt lekfull. Linkar Nordica Enforcer i karaktären. Lite trögare i offpisten kände jag efter första åket, i andra åket kändes den bättre även utanför. Betyg 4.

Max: – Det är en skida som har en styv konstruktion i mitten, och rätt styv baktill. Ett djur i pisten! Verkligen stadig där, gjorde sig riktigt bra! Utanför känns den lite småsvår att kasta runt, men riktigt kul på hårt i hög fart. Den stora tiprockern störde inte i hög fart. Betyg 4.5

SNITTBETYG: 4.25

Årsmodell: 2020

jozzet
2019-01-29
Styrkor:
Bra stabilitet, kvick och underbar i offpist.

Svagheter:
Inga igentligen. Möjligen hårda svarta backar då man alltid önskar en ren pistskida...

Sammanfattning:
Har kört mycket med Nordica Enforcer 100 som jag tycker är en fantastisk pistskida men med ett bra lyft i offpisten också. Rustler 10 tappar inte så mycket i pisten men ger ett suveränare flyt i offpisten med den lite längre rockern samt att den är mycket lättare. Helt enkelt grym.
Tycker detta är en optimal allmountain som klarar allt och känns kvick och smidig samtidigt som det finns lite järn i den för stabiliteten. Varit nere i Österrike och kört både pist och offpist upp mot 50 cm puder och den funkar underbart överallt.
188 längden behövs trots min vikt och längd. Kör med Marker baron bindning och freeride montering.

Årsmodell: 2019
Åkstil: Puder, pist
Testad längd: 188 cm
Åkarens vikt: 70 kg
Åkarens längd: 178 cm

mountainbear
2019-01-12
Styrkor:
Stabila, lättsvängda, roliga

Svagheter:
Hittar inga direkt

Sammanfattning:
Ruggigt bra skida som jag tror för dom flesta är ett bättre alternativ än den bredare rustler 11. Ett bra allround alternativ.

Årsmodell: 2018
Åkstil: Offpist och pist
Testad längd: 178 cm
Åkarens vikt: 80 kg
Åkarens längd: 181 cm

adolfssonaxel
2017-12-11
Blizzard’s Rustler är försedd med ett lager metall i sin sandwichkonstruktion. Ett metallager som har smalnats av i tipp and tail. Skidan har också försetts med kolfiber vars fiber har lagts i en längsgående riktning. När kolfiber läggs på detta vis styvas flexet upp i skidans längsgående riktning. Vridstyvheten däremot lämnas åt sitt egna öde.

Skidan tycks helt sakna vridstyvhet när jag testar den i backen. Värdelöst när jag vill trycka skärande svängar på kant men genialt när jag skuttar ned mellan eftermiddagspucklarna. Skidan är lätt att leka med och poppar från sväng till sväng. Jag nästan skuttar ned för backen. Skidan kräver att du åker den med lekfullhet för att den ska fungera. Torts sin något mjuka konstruktion är skidan ändå fartstabil när jag ger den ordentlig fart. Med lätta fötter går skidorna riktigt bra i de stökiga partierna i backen.

Allt som allt; Blizzard Rustler ska lekas ned för backen. Om du som skidåkare låter skidan ha kul kommer det roliga smitta av sig och du kommer också ha kul.

Åkstil: Pist och stabil offpist
Testad längd: 188 cm
Åkarens vikt: 74 kg
Åkarens längd: 174 cm


Freeskier
2017-10-23
Byggd med samma material som testvinnaren Rustler 11, nästan lika populär.
Betyg: 9.37