Head KORE 105 (Sida 2)

JohanDahlstedt
2017-12-18
Styrkor:
Stabila, lätta, roliga

Svagheter:
Monteringspunkten (flytta gärna fram 1-2cm från recommended)

Sammanfattning:
Riktigt rolig skida om du gillar att åka allt. Kört den i både park, pist och puder och den funkar överallt. Kör mina 3 cm framför recommended och har fått en riktigt rapp och roliga skida!

Åkstil: Park & puder
Testad längd: 189 cm
Åkarens längd: 190 cm

adolfssonaxel
2017-12-11
Styrkor:
Kan nog vara bra att kör med i sina rätta förhållanden men i den pist jag fick möjlighet att testa dem i kom jag inte riktigt överens med skidorna.

Svagheter:
Skidan var fladdrig och orolig samtidigt som den kändes död och tråkig. Den brasilianska träkärnan käkar helt klart vibrationer men den gör det lite för bra. Att sladda runt på ett par HEAD Kore i den relativt hårda pisten var långt ifrån vad som kan beskrivas med ordet hit. Visst, skidan är med största sannolikhet inte byggd för de förhållanden som rådde i Vemdalen, men till och med när jag hittade pucklar av lössnö presterade skidan dåligt. Jag kände mig förvånad och fundersam huruvida jag körde skidorna på fel sätt. Hade jag helt tappat det som skidåkare?

Andra vändan gav samma svar. Skidorna är döda och ger dålig respons, lekfullheten finns inte där och laggen drar en gräns i klass med Berlinmuren mellan mig och snön. När jag sökte kantgrepp i skidorna vek de sig och försöken till skärande svängar blev till sladdsvängar. Jag vandrar vidare till nästa testtält med en känsla av att jag just åkt alpint på ett par stora suddgummin.

Här ska det återigen förtydligas att förhållandena i Vemdalen var långt ifrån de förhållande som möter en friåkare i exempelvis Alperna. Om det var just förhållandena i backen, min åkstil, prepareringen av demoskidorna eller en kombination av dess tre som inte stämde är svårt att säga, men jag är inte övertygad om HEAD Kores storhet som skidmodell. Läs därför denna recension med detta i bakhuvudet.

Sammanfattning:
HEAD Kore är en skida som går bra när det är mjukt och stökigt och du vill stå ut svängen utan att känna hur underlaget fortplantar sig genom skidan upp i din kropp.

Åkstil: Pist eller stabil offpist
Testad längd: 180 cm
Åkarens vikt: 74 kg
Åkarens längd: 174 cm


lepe
2017-12-01
Styrkor:
Lättåkt
Bra kantgrepp
Kvick
Lättsvängd
Bra på skär, här sticker den ut från andra skidor i samma bredd
Lekfull
Stilren
Lätt
Stabil

Svagheter:
Var lite svår att få ner på de allra hårdaste underlagen, kan tänka mig att KORE 93 hade gjort bättre ifrån sig i detta läget

Sammanfattning:
Otroligt rolig och lättåkt skida att åka på, Redan i första svängen fattade vi varandra. Som nämnt upplevde jag den lättåkt men ändå stabil i högre farter. Passar nog de flesta åkare som vill ha en skida för, puder, lek och som inte gör bort sig när det är hårt. Perfekt skida för Alperna!

Åkstil: pist/puder
Testad längd: 180 cm
Åkarens vikt: 77 kg
Åkarens längd: 183 cm

Jon Wagenius
Jon Wagenius (Gäst)
2017-11-02
Styrkor:
Lätt, smidig och allround

Svagheter:
Vid riktigt djup puder så passar en fetare skida ännu bättre

Sammanfattning:
Kort och gott: GRYM!!

Åkstil: puder och topptur
Testad längd: 180 cm
Åkarens vikt: 66 kg
Åkarens längd: 168 cm


Powder
2017-11-02
Head Kore 105 var den mest uppskattade skida under årets upplaga av Powder week. Med en unik kärna bestående av lätt karubanträ ger skidan en överraskande styrka i ett smidigt paket. Detta så att du kan åka skidor hårt i all typ av terräng. Med en liten camber under foten och rocker i tip och tail går den in i svängarna både lugnt och behärskat. Det som skiljer sig mot de övriga skidorna är den lätta konstruktionen, trots sin lätta vikt på 1755 gram per skida känns det som om ingenting kan stoppa Kore 105.

Freeskier
2017-10-04
Mellanbarnet i Heads snackis-serie Kore. Lätt, lekfull tyckte teståkarna.
Betyg: 9.4

Steve
Steve (Gäst)
2021-02-05
Notera! Den här texten har översatts av Google Translate.
Visa original
Styrkor:
Kul, flyta på mjuk snö, anständigt på groomers

Svagheter:
Mindre stabil på is.

Sammanfattning:
Demo på en pow-dag. Super kul, glider genom allt och mycket lätt att vrida. Köpte dem.

Årsmodell: 2021
Åkstil: På / av pist, pulver
Testad längd: 180 cm
Åkarens vikt: 80 kg
Åkarens längd: 183 cm

Nathan
Nathan (Gäst)
2020-03-13
Notera! Den här texten har översatts av Google Translate.
Visa original
Styrkor:
Pulver, hacka, träd

Svagheter:
Hårt pack

Sammanfattning:
Jag har åkt på dessa i 11 dagar den här säsongen i British Columbia och de franska Alperna, de är fantastiska under mjuka förhållanden. Flödet i pulver är enastående och de är fortfarande kul att skruva upp på groomersna tillbaka till hisslinjen. Rekommendera starkt dessa skidor från Head.

Årsmodell: 2019
Åkstil: Pulver
Testad längd: 189 cm
Åkarens vikt: 98 kg
Åkarens längd: 185 cm

Pawel
Pawel (Gäst)
2018-12-04
Notera! Den här texten har översatts av Google Translate.
Visa original
Styrkor:
Skiner i lätt snö, varierande förhållanden, bra carver men hastighet behövs. Lätt, roligt, bra 50/50 skid in / ut. Jag kommer att moutn 2 + nya bindningar -salomon shift som gör skidor som en universell soldat :)

Svagheter:
Ta inte dem in i den våta, tjocka snön eller du måste kämpa med denna typ av förhållanden som stenig balboa med sin opponett.

Sammanfattning:
Mycket intressant skidor, tänk bara vad du behöver skidor.

Årsmodell: 2018
Åkstil: pist / pulver
Testad längd: 180 cm
Åkarens vikt: 85 kg
Åkarens längd: 183 cm