Head KORE 105

Head KORE 105
Kategori: All mountain
Nivå: Avancerad
Märke: Head
Årsmodell: 2022
Mått (Nos/Midja/Bak): 135/105/125 mm Svängradie: 17.80 m Vikt: 1875 gram (184 cm)
Storlekar: 163,170,177,184,191 cm
Pris: 7499 Kr
Tillverkarens beskrivning
Inför säsongen 21/22 är Kore 105 helt uppdaterad. Skidan har fått ännu lägre vikt, ny skärning, ny konstruktion och ett nytt längdintervall. Allt detta för att göra skidan ännu roligare, stabilare och ge mer åkglädje. Skidans konstruktion är en kombination av Graphene, flera lager carbon och en mixträkärna av Karupa och Poplar trä. Detta är framgångsreceptet för en lätt skida med otroligt hög prestanda. Kore 105 är skidan för dig som söker en freerideskida med stor mångsidighet för alla äventyr.
FEATURES:
Multilayer-Carbon Sandwich Cap Construction
KARUBA-Poplar Light Weight Wood Core
Graphene
Topless Tech
Structured UHM C Base
Tip-Tail Rocker

(Officiell information från Head)


Vad tycker du om Head KORE 105?
5
4
3
2
1
Freeride
2020-03-12
Om skidan: Head Kore 105 är en allmountainskida som fungerar bra i pist såväl som den flyter riktigt bra i lössnö. Några små uppdateringar har gjorts från fjolårets Head Kore, framför allt under bindningarna där den förstärkts med kolfiber för extra hållbarhet och stabilitet, annars samma skida som tidigare. Väl tilltagen rocker i fram och något mindre rocker baktill. perfekt för slaskig vår-skidåkning.

Johan: – Jag måste säga att det inte hände så mycket på dom här skidorna. De kändes inte speciellt roliga när det är så pass isigt som idag. När jag carva händer det inte mycket, de känns ganska långsamma och inte så poppiga. Inget för mig, men det är ju bara jag. Betyg: 3.

Olle: – Det är en bra skida, men det är inte så mycket mer än det. De överraskar inte på något sätt och känns rätt anonyma. Visserligen bra isgrepp, går att åka fort på och är ganska roliga. Men de är inte bäst på något. Känns mellanmjölk! Betyg: 3,5.

Fredrik: – Helt okej! Men jag har lite svårt komma på kant med dom, och då åker jag ändå vanligtvis på ännu bredare skidor. Skidorna är tunga och borde vara stabilare och mindre nervösa än vad dom faktiskt är tycker jag… känns lite väl tunga. Betyg: 3.

Moa: – Det är inget speciellt med dessa, de är varken bra eller dåliga. En skön skida, men den ger inte så mycket respons och känns anonym. Inget som sticker ut. De funkar säkert bättre när det är mjukt. Betyg: 3,5.

SNITTBETYG: 3,25

Årsmodell: 2021

Freeskier
2019-09-23
Kore 105 såg världens ljus 2017, och sedan dess så har den varit en favorit för väldigt många skidåkare världen över. Kombinationen av kraft och låg vikt har varit en signum för skidan och Head Kore 105 2020 är inget undantag. Sandwich-konstruktion och med en kärna av karuba-trä, grafen, koroyd och kolfiber så står dessa skidor pall för det mesta samtidigt som de inte väger särskilt mycket mer än en ett par turskidor. Åkarcitat: ”Riktigt bra i pisten trots sin bredd! Bra kantgrepp utan att vara svårsladdade.” och ”En mångsidig skida som uppfyller dina krav oavsett underlag.”
Betyg: 8,92

Årsmodell: 2020
Freeride
2019-09-18
Om skidan: En ren freeride skida, som funkar över hela berget. Lätt byggd 1800 gram per skida och hyfsat styv. Sedan förra året har man förstärkt side wall för att den ska hålla lite bättre, den är lite mer dämpad. Många kan åka på denna skida, lätt att manövrera och leka med. Ingen metall i skidan, utan trä i form av Karuba i kärnan, dessutom kolfiber, grafen och koroyd i skidan.

Olle: – Jag är kluven till dessa. Det är en bra skida, den är mjuk och följsam och går att stå på i bra fart med. Men den lämnar en lite oberörd, man får inget extra, ingen kick. Jag tror att den är grym på djupa dager med snö, den har mycket rocker. I vårt test med rätt mycket pist och svenska skog gör den sig kanske inte allra bäst. Betyg 3.

Max: – Först hade jag svårt att förstå dem, första och andra åket förstod jag inte. De är mjuka, och snabba, kort radie. Lite för mjuk för att åka snabbt med. Tredje åket började jag leka på dem, tail pressa och annat och då var de riktigt bra! I skogen var de lätta, och snabba att få runt. Det är en förlåtande skida som sväljer underlaget bra, hyfsat isgrepp i mellansnabb fart. En skida som ska lekas på, bättre utanför pisten än i. Betyg 4.

SNITTBETYG: 3.5

Årsmodell: 2020

DanielPeterkvist
2019-02-22
Styrkor:
Funkar grymt över hela berget, stabil på de flesta underlag, nypistat, stökigt och offpist

Svagheter:
Svårt att hitta några.

Sammanfattning:
Fantastisk skida, stabil samtidigt som den kan vara lekfull

Årsmodell: 2018
Åkstil: Pist, puder och topptur
Testad längd: 180 cm
Åkarens vikt: 75 kg
Åkarens längd: 182 cm

JonAgerbjer
2019-02-11
Styrkor:
Otroligt bra flyt i puder
Snabba i vändningar
Biter riktigt bra i pist och hårt underlag

Svagheter:
Lite för fladdriga vid höga hastigheter (för mig men jag är tung)

Sammanfattning:
Blir stabilare och bättre ju hårdare och snabbare man kör.
Har köpt dessa nya för i år. Provad framförallt i puder (knädjupt) och en del pist.
Otroligt lätta och bra skidor som inte skämms för sig när man trycker på!

Årsmodell: 2019
Åkstil: 30/70 pist/puder
Testad längd: 189 cm
Åkarens vikt: 95 kg
Åkarens längd: 183 cm


AugustGille
2019-01-05
Styrkor:
Lössnö, isig eftermiddagspist i Åre under nyår (bra kanter), stökig pist med lössnö och pucklar.

Svagheter:
Krävs en relativt stark och van skidåkare, måste trycka på mycket för att skidan ska kunna va så bra som möjligt.

Sammanfattning:
Otroligt rolig skida, funkar överallt och är perfekt för de svenska fjällen, stabil men också lätt.

Årsmodell: 2018
Åkstil: Puder, pist och park.
Testad längd: 189 cm
Åkarens vikt: 77 kg
Åkarens längd: 187 cm

danielbing
2018-12-06
Styrkor:
Har kört på dessa nu en säsong som lite bredare turskidor. Kör med ATK Raid bindning. Hyfsat lätta för son brädd, bär bra i lössnö men kan ändå lägga ordentliga skär på hårt underlag. Styva. Toppenfin allround.

Svagheter:
Ytbeläggningen blir snabbt ful och den suger åt sig snö.

Sammanfattning:
Finfin allround som funkar till allt.

Årsmodell: 2018
Åkstil: Topptur
Testad längd: 180 cm
Åkarens vikt: 76 kg
Åkarens längd: 180 cm

Ida
Ida (Gäst)
2018-12-03
Styrkor:
Stabil, styv, lätt

Svagheter:
Monteringspunkt lite långt bak och känns något fladdriga. Önskat lite mer rocker.

Sammanfattning:
Gillar verkligen skidan, stabil och ösig för den som gillar fart, greppar även bra i pist trots bredde. Grym i offpist. Saknar lite mer rocker för puderåkning, kan kännas lite fladdriga med monteringspunkten. Hade önskat någon cm kortare längd.

Årsmodell: 2018
Åkstil: Offpist, puder
Testad längd: 180 cm
Åkarens vikt: 60 kg
Åkarens längd: 167 cm

fridisens
2018-11-30
Styrkor:
Riktigt lätt skida som ändå är styv och ger bra respons i såväl puder som pist. Väldigt allsidig, bra att tura med tack vare den lätta vikten, men går även att köra på hårt och snabbt i pisten då den ger bra grepp och är stabil. Gillar den som allmountain/offpistskida, och att den ger tillbaka när man trycker på.

Svagheter:
Knappt någon rocker vilket gör att den känns lång och inte så lekfull. Funkar därför mindre bra till exempelvis tight skogsåkning, samt om det är väldigt mycket snö (eller för mycket folk i backen haha).

Sammanfattning:
Älskar denna skida, den är rolig och passar det mesta! Hade gärna haft två uppsättningar, en med vanlig bindning och en med techbindning. Har just nu monterat en techbindning på, 0,5 cm framför rekommenderad. Passar den lite mer erfarne skidåkaren.

Årsmodell: 2019
Åkstil: Freeride
Testad längd: 180 cm
Åkarens vikt: 60 kg
Åkarens längd: 170 cm

Rajden
2018-02-26
Styrkor:
Greppet på hårt underlag
Stabiliteten och inbjudande till att chargea
Vikten vs styvheten
Passar 80+ kg åkare som gillar fart och styva lagg.

Svagheter:
Tyvärr inte så lekfulla som jag trott.
(Speciellt för lättare åkare)

Sammanfattning:
Dessa skidor kräver verkligen en åkare som står på då de vill åka fort.

Ju mer man ger desto mer får man ut.
För mig som gillar att åka på mer än ett sätt (fort och chargigt) så upplevdes skidor jobbiga i och med att de inte riktigt tillät en att leka runt så mycket som jag är van med.

Testades inte i alla sorters underlag och i mycket snö så tänker mig att de är lekfullare när de får köras mer i djupare snö. Men för att köras i helhet i all sorts terräng i och ur pist så var de för styva för en lätt åkare som mig. Väger man några pannor mer dock, samt gillar att köra på snabbt och rejält så upplevs skidan nog som fantastisk.

Vill inte dra ner skidans hype och ge den en dålig poäng, men vill att skidåkare som inte väger allt för mycket köper skidan, förväntar sig en lekfull skida och får ett par spett.

Häftiga skidor!

Åkstil: pist, offpist, uppkört och puckel
Testad längd: 180 cm
Åkarens vikt: 75 kg
Åkarens längd: 184 cm