K2 ObSethed

K2 ObSethed
Kategori: All mountain
Nivå: Avancerad
Märke: K2
Årsmodell: 2012
Mått (Nos/Midja/Bak): 146/117/134 mm Svängradie: 23.00 m (179 cm)
Storlekar: 169,179,189 cm
Pris: 7500 Kr
Tillverkarens beskrivning
Seth har designat en skida för att hantera även de brantaste och svåraste terrängen på berget. ObSETHed är byggd med en Powder Rocker i toppen för otroligt flyt och och All-Terrain tailen för hårdare landningar.

(Officiell information från K2)


Forumämnen om K2 ObSethed

Hjälp att välja skida för säsong i Revelstoke.  »
Rolig skogsåkningsskida - förslag?  »
Skidor till erfaren snowboardåkare  »
Kuro, Radict, Hellbent, Pon2oon eller ngt annat  »
Telemark-& Alpin-Freeriding i Gastein III  »

Vad tycker du om K2 ObSethed?
5
4
3
2
1
Tomas
Tomas (Gäst)
2012-04-26
Styrkor:
Lössnö
Skog
Slask och vårsnö
Korta svängar
Puckel

Svagheter:
Tung lössnö i flacka backar -då är skidan för mjuk och man står på öronen
Pist - Skidan är helt enkelt inte gjord för att åka pist.
Långa svängar

Sammanfattning:
Jag har åkt mina Obsethed 179 under ca 10 dagar. Både nysnö, vårsnö, hård pist och blöt lössnö. Jag gillar dem i skogen och brant off pist. Men jag gillar dem absolut inte i pist (ingen typ av pist) eller när det blir tyngre snö och flackt. Eftersom skidorna är så mjuka så viker de sig när man åker flack, tung snö och man faller ofelbart framåt. Det funkar inte med tyngdpunkt rakt över foten, utan det enda som hjälper är att åka med aningen bakvikt. Detta problem skulle kanske försvunnit med 189cm.

Brant och trångt är inget problem. Det är hemmaplan för de här skidorna.

Årsmodell: 2011
Testad längd: 179 cm
Åkarens vikt: 78 kg
Åkarens längd: 174 cm

skanken
2012-03-05
Styrkor:
Väldigt allround.
Bra flyt i pudret.
Funkar bra i pisten
Snabbsvängda tackvare rockern,

Svagheter:
Lite såsiga i pisten i högfart, men det är ju igentligen ovesäntligt. Aningen tung, men det är inget som märks när man åker på den, men tex armada JJ känns mycket lättare. Men jag föredrar Obsethen över JJ´n.

Sammanfattning:
Grymm skida! Grym där det behövs! dvs utanförpisten.Bra flyt,snabbsvängda, känns inte alls som 179, fast den är lite längre i verkligheten, skulle nog köpt mig en 189 om jag skulle köra sönder dom jag äger idag.

Årsmodell: 2011
Åkstil: Puder, pist när jag är tvungen, ca 15-20åkdagar per år, har åkt skidor i 2 sesonger, snowboard i 15.
Testad längd: 179 cm
Åkarens vikt: 72 kg
Åkarens längd: 176 cm

Tralla
2012-02-05
Styrkor:
Fantastikt roliga att åka på. Sprutar åkglädje. Vill svänga hela tiden. Otroliga i lössnö. Kvicka, lekfulla men ändå mycket stabila för skidtypen. Mycket lättåkta. Givetvis ingen DP+ eller XXL men fullt tillräcklig för de flesta. Går mycket bra i skogen också och till och med pucklar fungerar bra (för skidtypen). Även pist fungera bra om man har rätt teknik och farten inte är för hög och pisten isig.

Svagheter:
Lite fladder i tippen i hög fart men det får man leva med med skidtypen. Detta övervägs med råge med lekfullheten och åkglädjen.

Sammanfattning:
Skidan kan rekommederas starkt för den som vill ha en skida som är ROLIG att åka på. jag har sålt mina XXL 194 och DP+ 194 och tar inte ens med mig mina gamla Legend Pro 194 till Chamonix i vinter och tar endast med mig Obsethen.

Årsmodell: 2011
Åkstil: Gammal puckelräv från 1980-talet, tre år i squaw valley 87-90, åker snabbt och lekfullt i all terräng. 35-40 skiddagar per år nu förtiden.
Testad längd: 189 cm
Åkarens vikt: 83 kg
Åkarens längd: 181 cm

Snowjunkie
2011-03-29 (Ändrad: 2012-04-19)
Styrkor:
Enormt bra flyt i lössnö
Lekfulla
Funkar bra i pist
Snygga

Svagheter:
Nosen fladdrar vid hög hastighet

Sammanfattning:
Testade de här snygga puderlaggen under två dagar med skön lössnö i Bydalen. De här hör hemma i offpisten, och där domninerar dom. Körde i allt från vindpinat, skare till djup lössnö och det klarade skidorna galant. Pisterna var perfekta och det gick kanonfint att få till sköna Carving-svängar. Men när det är isigt är de nog ingen höjdare. (Men då har man förhoppningsvis något annat under fötterna). Rockern är extrem, så jag var lite skeptisk till pistegenskaperna, men glädjande nog var de kalas. Med så extrem rocker är det oundvikligt att de fladdrar i höga farter.

Skidan är mjuk, men förvånansvärt stabil i höga farter i pist. Körde lite skog och det var heller inga problem, trots att de är rätt långa. Välj lite längre än vad du normalt kör på, inga problem. Kan inte förstå att det inte snackas mer om dessa skidor. Kungliga!

Uppdatering:
Har nu även kört med dem i ytterligare 30 dagar och har tappat bägge K2-emblemen bak (som väntat.)Har njutit av puder i Val d'Isere och Chamonix och har även uthärdat en vecka med skare, tung snö och vindpinade berg i Serre Chevalier. Och även om det inte är i skare som de kommer till sin rätt har de funkat. Går att bränna på i höga farter och skidorna äter verkligen all typ av snö. I trång skog är de också kvicka. Passa på att köpa på utförsäljningarna nu, för till säsongen 12/13 försvinner modellen. Tyvärr.

Årsmodell: 2011
Åkstil: Erfaren, 25 dagar/säsong Puder
Testad längd: 189 cm
Åkarens vikt: 84 kg
Åkarens längd: 179 cm

Slogen
2010-04-06
Styrkor:
Allround
Hyfsat flyt

Svagheter:
Tung. 189 väger 2.7 kg.. inget för topptur direkt
Om det är riktigt torrt puder så kan man gärna ha en bredare skida med mer rocker

Sammanfattning:
Om man bara skall ha en skida och man söker sig utanför pisten kan den passa fint. Jag har inte användt mina pistskidor sedan jag fick mina obsethed.

Årsmodell: 2010
Åkstil: 10%pist 90%offpiste
Testad längd: 189 cm
Åkarens vikt: 83 kg
Åkarens längd: 187 cm

farbrorbauer
2010-01-11
Styrkor:
Helt fantastisk skida på alla underlag!
I pisten fungerar den perfekt i hög hastighet att bränna med. Kan carva lika bra med denna som jag kan med en slalomskida. Kanske inte lika snabba svängar men fortfarande så jag kan klappa backen med handen. Det gäller bara att trycka ordentligt.

När det kommer till puderåkning så är detta verkligen en rolig skida. Flyter otroligt bra trots att jag har den nästan mittmonterad. lättmanövrerad och livlig. Rockern gör att den lätt flyter upp på snön så man kan styra den ordentligt dit man vill. Provade skidan både i fjäderlätt, midjedjup puder och sorbéglass. Under båda förhållanderna gav den ett mycket positivt resultat.

Svagheter:
Den är kanske lite mjuk för en tyngre åkare.
Ovansidan av skidan är också otroligt lätt att repa, med det är inte den delen av skidan man åker på.

Ska du däremot BARA köra i bottenlös puder behöver du nog en bredare skida.

Sammanfattning:
Perfekt skida för dig som vill ha lika roligt i och utanför pisten, dvs en grymt bra allround skida. Bra att ha om man bara vill ha en skida med på semestern och rocka överallt.

Rekommenderar skidan starkt.

Årsmodell: 2010
Åkstil: Pist-Puder
Testad längd: 179 cm
Åkarens vikt: 73 kg
Åkarens längd: 183 cm

KM
KM (Gäst)
2009-09-29
Notera! Den här texten har översatts av Google Translate.
Visa original
Styrkor:
Lätt att manuver off-pist ingen doppning på framsidan gör skidåkaren mer aggressiv och laddning

Svagheter:
Att mjuka för isig pisteskidåkning (så vad!)

Sammanfattning:
Awsome ski att jag fortfarande lär mig hur man gör det bästa av efter 3 månader på den. Men jag har älskat det från början.

Årsmodell: 2009
Åkstil: För det mesta av pist, hård laddning tidigare racer
Testad längd: 189 cm
Åkarens vikt: 85 kg
Åkarens längd: 180 cm