Nordica Enforcer 88

Nordica Enforcer 88
Kategori: All mountain
Nivå: Avancerad
Märke: Nordica
Årsmodell: 2020
Mått (Nos/Midja/Bak): 121/88/109 mm Svängradie: 16.50 m Vikt: 2000 gram (179 cm)
Storlekar: 165,172,179,186 cm
Pris: 6300 Kr
Tillverkarens beskrivning
Välbalanserad, Enforcer 88 känner sig som hemma var som helst på berget. Med den smalaste midjan i Enforcer-familjen har 88:an full pistprestanda som även funkar i uppkörd snö och mjukare underlag tack vare friåkningsprofilen. Full sandwich med 2 lager metall ger förtroende genom att öka kantgreppet och dämpa vibrationer för en behagligt jämn, kraftfull och stabil åkning.

(Officiell information från Nordica)


  • Nordica Enforcer 88 Foto
  • Nordica Enforcer 88 Foto
Vad tycker du om Nordica Enforcer 88?
5
4
3
2
1
carl_couloir
2022-01-04 (Ändrad: 2022-01-11)
Styrkor:
Sjukt stabil och mångsidig allmountain-skida

Svagheter:
Med dubbla titanal-lager så kräver denna skidan sin chaufför samt att med ett så styvt flex så flyter den såklart inte lika bra i lössnön som en mjukare skida hade gjort

Sammanfattning:
Har än så länge bara kört skidan en försäsongs-helg i Hemsedal samt två dagar i Lindvallen så recensionen kommer att uppdateras allt eftersom…..

Första edit 20211227
Fick möjligheten till en väldigt bra deal på fjolårets (20/21) från en någorlunda känd friåkare, skribent och skiddtestare……
Upplever skidan som en bred storslalomskida fast med lite kortare radie, påminner väldigt mycket om Nordica Dobermann Spitfire i sin karaktär av flexmönster etc. som jag har recenserat här -> https://www.freeride.se/prylar/skidor/nordica-dobermann-spitfire-pro.html.

Detta är en väldämpad skida som står pall för mycket tryck eller om man hellre säger så kräver en ”skolad” åkare, bra teknik och mod att hålla i svängen och du har en trevlig kamrat under fötterna som fixar alla svängtyper utan att krångla till det. Har pumpat kortsväng tills mjölksyran sprutat ut till att driva på fullt skär och däremellan instruerat sladdande mellansväng för ett gäng blivande skidlärare…… kalla det bred sweetspot om du vill.

Tycker att de tre recensenterna före mig har beskrivit skidan bra.

Safe Turns
/C

Årsmodell: 2021
Åkstil: Från självlärd off-piste-räv till skidlärare steg fyra (IVSI) med en förkärlek till fina toppturer med branta åk ner
Testad längd: 179 cm
Åkarens vikt: 80 kg
Åkarens längd: 181 cm


Namaste
2020-03-31
Styrkor:
Förvånansvärt bra som carvingskida i pist, stor sweetspot, fartstabil med bra flyt i uppkört före, klarar bra av att köras hårt och brant

Svagheter:
Inga så långt

Sammanfattning:
Kompletterade mina Stöckli Laser SX och Enforcer 100 med dessa Enforcer 88. Blev glatt överraskad över pistkvaliteterna. Perfekt som vårskida då det är hårt på morgonen och slush/uppkört på eftermiddagen. Mina Stöckli SX har fått en konkurrent som favoritskida.

Årsmodell: 2020
Åkstil: Pist/puder
Testad längd: 186 cm
Åkarens vikt: 78 kg
Åkarens längd: 186 cm

Freeride
2020-03-11
Fartstabil skida som går fort och lätt på skär. Ut ur sväng har den karaktären av en stålfjäder som ger skjuts in i nästa sväng. Men den trivs bäst i full fart på skär. Inga krusiduller, detta är en skida som är avskalad men har kvar de egenskaper en god skida med metall ska ha.

Årsmodell: 2020
Testad längd: 186 cm
Åkarens vikt: 74 kg
Åkarens längd: 174 cm

Freeride
2020-03-11
Denna skida påminner lite om en fritös. Likt vid en fritering känner man att det ligger och bubblar och har sig. Det finns en underliggande tyngd i skidan som ger trygghet och självförtroende. Lägger du till lite extra tyngd i svängarna och lite extra fart, då exploderar det. Likt en brinnande fritös du försökt släcka med vatten exploderar du och leker dig fram mellan stoppklossarna i backen. Om du vill du ladda på en puckel sent på eftermiddagen i pisten? Då genererar den förvånansvärt mycket ”pop” och skidan blir lekfull helt plötsligt. Med den betryggande midjan samt kolfiber-rockern känns den även bra utanför pisten. Vältränade lår krävs för att sakta ned farten och skidan kan upplevas som lite tung när du vill vrida upp den för att stanna. Men definitivt så ärdet här en självförtroendeboost som kommer utveckla ditt skidåkare både i pisten men också utanför.

Årsmodell: 2020
Testad längd: 186 cm
Åkarens vikt: 75 kg
Åkarens längd: 178 cm