Rossignol Scratch BC


Märke: Rossignol
Årsmodell: 2006
Även BC:en är helt ny till i år. Den nya fetingen gör verkligen skäl för sitt Back Country-namn, men hålls ändå som favorit skida hos många kända och mindre kända allroundåkare. Hemligheten i BC:ns stadiga beteende stavas THC – Triple Hybrid Core. Kul tycker vi att många friåkare vill ha en fet jibb skida, istället för en klassisk stora berget modell!!


Vad tycker du om Rossignol Scratch BC?
5
4
3
2
1
stojje
2015-12-07
Styrkor:
Lätthoppad och förlåtande

Svagheter:
Som ett sladder. Saknar riktning och punsch

Sammanfattning:
En förvånansvärt populär skida för sin tid. Till och med Henke Winstedt åkte på dem... jag fattade aldrig varför.

Årsmodell: 2004
Åkstil: Pist puckel offpist
Testad längd: 182 cm
Åkarens vikt: 72 kg
Åkarens längd: 17 cm

Felix
Felix (Gäst)
2007-11-04
Styrkor:
Skidan är väldigt flexibel och inte lika stel som allandra skidor är t.ex "head har ågt 3år med dom" bytte nyss till ROSSIGNOL SCRATCH BC Som är en otriligt bra rail skida funkar utmärkt på rena parker

Svagheter:
Jag tycker att switchen är lite svår styrd. "okt me head som har typ störra tips bak en fram kanske därför" Inte den bästa skidan i big jumps måste jag säga landingarna är lite klumpiga.

Sammanfattning:
Jag skulle säga att detta är en väldigt bra skida som man borde åka i parker för det mästa i.

Åkstil: Park - Rail
Testad längd: 178 cm
Åkarens vikt: 86 kg
Åkarens längd: 176 cm

Knegoff
2007-03-13 (Ändrad: 2009-01-07)
Styrkor:
En mycket stabil och allround skida! Svänger fint och följsamt i pisten med stora carvingsvängar med dess radie på runt 20. Ojämnheter i pisten är inga problem, man kan gå från mjukt till hårt, från vallar till slask, så länge du har styrkan i benen så skär den igenom det mesta! Förr har jag fått stå bakåtlutad i offpisten för att skidorna inte ska dyka. Nu kan jag luta mig med i backens lutning utan att de dyker fram. Har aldrig varit med om att de har dykt men då ska jag tilllägga att jag har inte åkt i djupare snö än kanske 30-40 cm som bar relativit bra. Parken tillbringar jag inte speciellt mycket tid i men det lilla jag är där så känns den lugn och trivsam. En sak som är bra är att man slipper bry sig om landingar, det fixar sig automatiskt med BC:n, detsamma gäller dropp.

Svagheter:
Kortsväng och isiga branter är går väl inte hand i hand med BC:n, men kantgreppet fungerar ändå över förväntan. tycker aldrig skidan känns tung eller klumpig under foten men den är otymplig att bära omkring på. Kanske skulle vilja se att de var något styvare vid vissa tillfällen.

Sammanfattning:
En mycket bra skida och allround skida och som sitt namn antyder är den mest lämpad i BC miljö men den fungerar fint över hela berget och i pisten.

Åkstil: pist/puder och lite park
Testad längd: 178 cm
Åkarens vikt: 75 kg
Åkarens längd: 182 cm

cirtap
2006-09-19
Styrkor:
snygga som fan och dom är perfekta i off pist och pist

Svagheter:
finns inga svag heter kanske att dom är lite dyra

Sammanfattning:
snyggaste skidan jag ahr köppt ;)

Åkstil: funkar till allt
Testad längd: 171 cm
Åkarens vikt: 70 kg
Åkarens längd: 175 cm

Freddykay
Freddykay (Gäst)
2006-07-23
Styrkor:
Köpte denna skida i höstas och har spenderat hela vintern på den i Whistler, BC, Canada. Har dessutom varit extremt bra år, med många puderdagar på 60-80cm fresh pow på morgonen. Kan väl erkänna att i början av sesongen när man va lite sådär tv-soff slö så hade jag ganska besvärligt med den här skidan, men så fort man fick upp flåset så förstår man verkligen vad denna skida handlar om. Den är ruggigt stabil i djupt puder och bra hastigheter. Den är något speciell att åka på just med tanke på att man måste jobba för att få full kontroll på den, men jeeebes vad det går.. Funkar bra i parken men visar sig framför allt i djupt puder. Många säger att tyngden är ett problem, men om man jämnför med tex K2 Seth Vicious så är faktiskt Scratch BC betydligt lättare. En annan klar fördel tycker jag är måtten, men det är ju en smaksak, gillar skapligt underfoot mått på mina skidor.

Svagheter:
Instämmer med tidigare talare. Inte bra för otränade eller nybörjare, det krävs att du orkar jobba med skidan för att få ut maximal kärlek från den. Den passar heller inte jättebra på is som underlag, och korta svängar är ingen höjdare. Så det är bara att shoota alla smala passager ;)

Sammanfattning:
Underbar, förutsatt att du orkar hantera den. Nog den bästa puderskida jag åkt.

Åkstil: Deeeep powder med drops och shoots är kärlek...
Testad längd: 178 cm
Åkarens vikt: 75 kg
Åkarens längd: 187 cm

stojje
2006-05-25
Styrkor:
Lättåkt skida, funkar till det mesta. Dämpad och lättsladdad, går otroligt bra i puckel.

Svagheter:
Känns som en gummiskida för mig. Har svårt aff följa spåret när det är slagit. Böjer igenom för mycket när man kör med lite tryck. Twinnripen och längden bakom pjäxan gör också att man måste hänga lite bakåt för att den skall bära i fluffet.

Sammanfattning:
Trevlig, snäll skida men som inte pallar tryck under foten.

Årsmodell: 2005
Testad längd: 182 cm
Åkarens vikt: 72 kg
Åkarens längd: 172 cm

Carled
2006-03-26
Styrkor:
Den största styrkan med denna skidan är dess fina stabilitet, vilket ger en mängd bra egenskaper. Främst är det väl de oväntat bra pistegenskaperna. Trots att pisten kanske inte är den bästa så kan man ändå trycka på i stora fina Super-G-svängar - skitkul! Och med bra kanter och lite ork i benen så blir det bara roligare!
Stabiliteten gör även att skidan är jäkligt nice att hoppa med, kanske inte så bra att snurra med och raila med, men den är grym att landa med! Sätter du ner en fot så kan du sluta tänka på landningen, det löser sig...
Sen så är det ju en offpistskida så det vore ju lite snopet om den inte klarar av puder, men det fixar den så klart! Den är nästan osänkbar och klarar att hålla samma fina stora svängar i högt tempo även i puder. Det är även riktigt kul att droppa och hoppa med dessa skidor i pudret, bara att bomba på! BC fixar biffen!

Svagheter:
Självklart finns det negativa skidor på en skida som dessa, och det är väl sådana sidor som man bortprioriterar då man köper en dräpare som BC ändå är. Främst är det ju då lite kantgrepp som ibland kan saknas, men det är ju knappast värdelöst. Sen så är det ju en hyffsat tung skida, men även där så när det väl åks så är det inget man direkt tänker på. Skidan är ju bra att åka puder med, men när det börjar bli riktigt tajt mellan träden så kanske det finns bättre... Kan även vara lite väl hård i vissa pudersituationer...
Sen så behöver man en del fart för att kunna brassa på lite i svängarna vilket är lite småtråkigt om man är på en liten ort eller en lokal backen och åker, det tar lite fallhöjd att få upp den fart som krävs för att kunna kanta ordentligt!
Sen så är det en skida som kan vara lite småjobbig om man dels inte har de muskler och ork som krävs, eller den teknik som man nog måste behärska för att verkligen få ut ngt av skidan.

Sammanfattning:
Jag har inte ångrat en enda minut att jag köpte denna skidan, så underbar överallt! Bränner på ordentligt i pisten, flyter finfint i pudret och flyger högt i parken! Många skulle verkligen kunna älska denna skidan då bredden under foten verkligen inte upplevs, den känns som en skida som är 15-20mm smalare.
Dock är skidan som roligast när det finns lite puder, då är det bara köra på utan att tänka på dyk eller liknande tråkfasoner, de är ba å åk!

Åkstil: Pist, puder och park, dock helst puder och park...
Testad längd: 178 cm
Åkarens vikt: 70 kg
Åkarens längd: 175 cm

Nenne
2006-02-28
Styrkor:
Snygg clean design. Bra i långa snabba svängar i pisten. Stabila fakie, schyssta i luften, funkar att raila me, inte allt för tunga. Bra flyt i puder kräver dock lite fart eller bakåtlut för att inte dyka. Sväljer det mesta i pisten om man är en bra o stark åkare. Fartstabila som fan. Gillar att de sprutar snö som fan :)

Svagheter:
Lite för styva kanske, blir lite svåra i riktigt tät skog, men inte nått som man märker annars. I och med att de har "snowboard" kanter som typ lutar så ser skidorna smalare ut ovanifrån än va de egentligen är vilket inte är bra för poser-ration :)

Sammanfattning:
Gryma allround-lagg! Dock upplever jag lite bättre flyt i pudret me K2s motsvarande. Nära enfemma men inte ända fram.

Åkstil: Puder-park-pist
Testad längd: 185 cm
Åkarens vikt: 70 kg
Åkarens längd: 173 cm

SjuktErik
2006-02-14
Styrkor:
Har Köpt mina Bc nu för Några Månader sen Dock 171 Ko´rta, Och jag tycker de är Väldigt Sköna skidorna, går Bra i pisten Som experta inte säger, trots att de känns tunga så är de väldigt Lätt hanterliga

Svagheter:
inte många Vad ja dock misstänkt.

Sammanfattning:
Väldigt bra skida, tycker att du ska testa den innan du lyssnar på Skidexperna! Kanon skida

Testad längd: 171 cm
Åkarens vikt: 72 kg
Åkarens längd: 182 cm

fransosen
fransosen (Gäst)
2006-01-03
Styrkor:
Helt OK i puder, vissa tendenser att dyka.... men det har ju till viss del att göra med var bindningarna är monterade.
Jag föll för skidorna när det gällde att köra i uppkörd lössnö (det brukar ju bli ganska mkt sådant, tyvärr). Det är bara att dra på fullt ös och lägga stora svängar, hur stabila som helst! Det här gäller uppkörda slaskpister också...
Givetvis är de grymma i hopp, mycket stabila.
Sist men inte minst, baklängesåkningen är grym, bara att carva på!

Svagheter:
I hård pist är de ju inte de bästa, men inte dåliga heller. Men det är inte vad de är gjorda för...
Rotation i hopp är sådär, men det kanske är bättre i kortare längd ( jag kör på 182 cm).

Sammanfattning:
Bra allroundskida, men om man kan ha en hård pistskida också så är det givetvis idealet. En njutning att åka på, de känns väldigt säkra när underlaget är ojämnt och det går fort.
Och jag kan rekommendera att ta ganska långa skidor, annars blir det inte mkt stålkant att få fast i backen...

Årsmodell: 2005
Åkstil: pist och offpist (puder i en idealvärld....)
Testad längd: 182 cm
Åkarens vikt: 76 kg
Åkarens längd: 186 cm